Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, czy sprzedający widzi moje dane osobowe które podałem przy rejestracji konta ? Czy tylko dane które wpisałem do wysyłki paczki ?
Te z nadania widzi
Zamawialem towar za pobraniem na adres domowy. Sprzedający wysłał paczkę ale zapomniał zaznaczyć pobrania. Poprosiłem sprzedającego aby zmienił formę płatności na fakturze na przelew żeby księgowość mogla zrobić przelew. Od tamtej czasu nie dostałem odpowiedzi od sprzedającego dom że to duża sieć sklepów AGD RTV. Po pół roku dostałem wezwanie z kancelarii adwokackiej do zapłaty na adres prywatny. Pytanie dlaczego allegro udostępniło w takiej sytuacji dane osobiste. Wezwanie do już powinni wysłać na firmę
@pk_90 "Zamawialem towar za pobraniem na adres domowy"
" Po pół roku dostałem wezwanie z kancelarii adwokackiej do zapłaty na adres prywatny. Pytanie dlaczego allegro udostępniło w takiej sytuacji dane osobiste"
No i wszystko sie zgadza . Sprzedajacy widział Twój adres domowy i na takie też adres wysłał wezwanie do zapłaty. Allegro niczego nie musiało udostepniac. Sam go podałeś jako adres dostawy i siebie jako odbiorce
Nie podałem adresu domowego tylko adres firmy
Nie udostępnia takich danych, musieliby mieć nakaz. Ktoś gdzieś poszukał poza Allegro.
Udostępnia @LEW433 dział bezpieczeństwa mnie zapewnił mailowo że jak zgłoszę zawiadomienie z paragrafu ściganego na wniosek poszkodowanego z kk to mi dane właściciela konta udostępni mam taka odpowiedź na mailu. Więc nakazu nie potrzebują.
To coś nowego, ponieważ były wpisy tu o tym że udostępnia jak dostaną nakaz, A DB to sam wiesz że nie jest wiarygodny ale czy Alelgro jest??? teraz
@LEW433 nie wiem mam taką a nie inną odpowiedź zakładam że będą musieli bo bez nich nie da się zglosić zawiadomienia na wniosek co innego jak przestępstwo ścigane jest z urzędu po zgłoszeniu to wtedy policja dostaje nakaz prokuratorski
@LEW433 jak byś sprzedawał to byś wiedział co dostaje sprzedawca więc nie wprowadzaj w błąd 🙂
Kręcisz. "Zamawialem towar za pobraniem na adres domowy. " to domowy czy firmowy? firmowy miał z ceidg a domowy sam podałeś.
Błąd mi ale napisać zamawialem na adres firmowy
@pk_90 allegro samo pisze że udostepnia dane właściciela konta do celów procesowych albo zgloszenia przestępstwa
Ale na jakiej podstawie allegro udostępniło dane jeżeli w zamówieniu jest zaznaczone pobranie. Więc teoretycznie za paczkę zapłaciłem przy odbiorze. Mam fakturę gotówkową. Nie mają dowodu że za to nie zapłaciłem. Moja dobra wola że chciałem im wysłać pieniądze ale warunek był taki że poprawia fakturę czego nie mogłem się doprosic.
Możliwe że złożyli pozew do e- sądu w Lublinie a sąd odpisał że muszą uzupełnić dane i z oficjalnym pismem od sądu wystąpili do allegro o udostępnienie tych brakujących danych.
Przecież mieli dane firmy na którą wystawili fakturę to nie rozumiem dlaczego nie wysłali wezwania na firmę tylko na osobę prywatna
os fizyczna i osoba fiz z firmą to ta sama osoba. majątek jest nierozdzielny przecież.
Tylko że to nie moja firma
Co masz w ceidg/ jaki adres do doręczeń?