anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[02.04.2026] Problem z płatnością, brak dostępności metod płatności.

gapoos
#8 Zapaleniec

Czy tez macie taki problem? Z konta poszło na allegro stoi...

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

AGLOPRIMA2
#15 Entuzjasta

jest problem z PayU

Dzień dobry,

w dniu 2.04.2026 od godziny 11:07 mamy do czynienia z dużym atakiem typu Distributed Denial of Service (DDoS) na infrastrukturę PayU.

Należy spodziewać się następujących sytuacji:

klienci mogą nie mieć możliwości korzystania z metod płatności (dostarczanych przez PayU Europe),

klienci mogą nie być w stanie sprawdzić statusu swojej płatności na stronie PayU,

brak możliwości zalogowania się do Panelu Zarządzania PayU.

wskaźnik konwersji transakcji może być niższy niż zwykle.

Natychmiast rozpoczęliśmy prace nad rozwiązaniem problemu.

Przepraszamy za niedogodności.

Zespół

PayU

oznacz moderatorów

Client:48405631
#7 Wielbiciel

Witam. Trzeci raz z rzędu próbuję zapłacić za zakup szybkim przelewem. Jednak płatność zatrzymuje się na " Za chwilę zostaniesz przekierowany na stronę banku..."itd. Czekam kilka minut i nic nie nie dzieje. Co jest przyczyną?

Pozdrawiam Joanna 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:48405631 nie odnotowaliśmy większej ilośi zgłoszeń w tym temacie. Możliwe, że występowały przejściowe problemy w komunikacji między operatorem płatności a bankiem. Czy nadal nie możesz sfinalizować płatności? 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#15 Entuzjasta

Dzień dobry,

w dniu 2.04.2026 od godziny 11:07 mamy do czynienia z dużym atakiem typu Distributed Denial of Service (DDoS) na infrastrukturę PayU.

Należy spodziewać się następujących sytuacji:

klienci mogą nie mieć możliwości korzystania z metod płatności (dostarczanych przez PayU Europe),

klienci mogą nie być w stanie sprawdzić statusu swojej płatności na stronie PayU,

brak możliwości zalogowania się do Panelu Zarządzania PayU.

wskaźnik konwersji transakcji może być niższy niż zwykle.

Natychmiast rozpoczęliśmy prace nad rozwiązaniem problemu.

Przepraszamy za niedogodności.

Zespół

PayU

oznacz moderatorów

delfinka_PR
#7 Wielbiciel

.

oznacz moderatorów

delfinka_PR
#7 Wielbiciel

jest 02.04.2026 i znowu płatności bankami spółdzielczymi są niedostępne. Prosimy o ponowne włączenie tej możliwości, nie każdy mieszka w dużym mieście i ma pko. Korzystamy z różnych banków.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@delfinka_PR nie widzisz w ogóle opcji wyboru Banku Spółdzielczego, czy płatność się nie powodzi? 

Alicja
oznacz moderatorów

delfinka_PR
#7 Wielbiciel

jest przycisk wyboru płatności bankiem spółdzielczym, ale jest nieaktywny, nie zaznacza zieloną kropeczką i nie da sie sfinalizować płatności tym sposobem.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @delfinka_PR, czy masz możliwość przesłania zrzutu ekranu opisanego przez Ciebie problemu?

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Hrabia22lodz
#1 Nowicjusz

Dzień dobry po zrobieniu zakupu i płatności blikiem w aplikacji dalej widnieje informacja o oczekiwaniu na transakcje...

Natomiast sprawdzając historię w aplikacji banku mam potwierdzenie o wykonaniu zapłaty 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Hrabia22lodz widzę, że Twoja dzisiejsza płatność jest poprawnie sfinalizowana 🙂 

Alicja
oznacz moderatorów

Client:113321182
#7 Wielbiciel

I've been using Paypal with Euros.  Today it seems to be missing as an option.  Did it cease to be an option with Allegro?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:113321182 po zmianie waluty na EURO w ustawieniach konta można nadal płacić opcją PayPal

Client44052296_0-1775122301253.png

oznacz moderatorów

Client:113321182
#7 Wielbiciel

That's what my currency is set to.  And Paypal has always been an option until today.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:113321182 The payment processor handling transactions for PayPal experienced issues today. As a result, this payment method was unavailable. The issue has now been resolved

Alicja
oznacz moderatorów

hary18_rh
#2 Obserwator

Witam zrobiłem zakupy chcę zapłacić mam do wyboru Blik Visa Mobil przelew zakup są na firmę nie mam możliwości blik ani Wiza mobil chcę zrobić przelew wybieram swój bank Bnp paribas i loguje mnie z kontem prywatnym potrzebuje ikonę do bnp paribas biznes.

Proszę o pomoc ponieważ nie mam takiej możliwości 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@hary18_rh masz pecha. Od ponad roku są problemy z przekierowaniem do płatności bnp paribas dla firm

Problemy z płatnościami do BNP Paribas Goonline Biznes  

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@hary18_rh z uwagi na przejściowe problemy techniczne operatora płatności, niektóre formy płatności były chwilowo niedostępne. Awaria została już rozwiazana i w szystko powinno działać poprawnie 🙂 

Alicja
oznacz moderatorów