anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dla czego Allegro wolno działa i się zawiesza?

kryju
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry.
Od kilku (może kilkunastu dni) zauważyłem znaczne trudności z korzystaniem z portalu Allegro na swoich komputerach PC. Portal działa bardzo wolno, zawiesza się na kilka-kilkanaście sekund, pokazanie listy produktów trwa długo, zmiany sortowania listy produktów wczytują się z opóźnieniem, trzeba klikać po kilka razy żeby przestawić np. z "popularności" na "cenę od najniższej", coś zaznaczam a to nie chce się zaznaczać, albo po kilkunastu sekundach od zaznaczenia się samo odznacza. Wczytywanie Allegro powoduje nagły wzrost obciążenia procesora (wzrost zużycia w Menedżerze zadań Windows, wentylatory na max w laptopie).
Na telefonach i tabletach z Androidem wszystko działa jak trzeba, problem występuje na PC z Windowsem. Sprawdzałem na kilku konfiguracjach z Win 10 - dwa laptopy z procesorami i5 5 i i5 7 generacji z 12 i 16 GB RAM, PC z win10 z leciwym już procesorem XEON 3450 z 16 GB RAM. Problem występuje także na nowszym (ok 3-4 letnim) laptopie z Win 11 i procesorem i3-1005G1. Wszystkie konfiguracje mają przeglądarki MS Edge albo Chrome (na Mozilli jeszcze nie sprawdzałem). Z wtyczek do przeglądarki - wyłączony adblock i niewiele to pomogło. Inne strony internetowe (włącznie z konkurencyjnym **piiip**) działają bez zastrzeżeń. Jeszcze ok. 2 tygodnie temu korzystałem z Allegro na wymienionych powyżej komputerach i wszystko działało jak należy - płynnie i bez zacięć. Czy wiecie co może być przyczyną wolnego działania i zawieszania się portalu allegro przy przeglądaniu go przez przeglądarkę internetową na PC? Co można z tym zrobić?
pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
Tomek K.

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

Sake_88
#1 Nowicjusz#

Ten sam problem, jedyna strona ktora działa tragicznie....

oznacz moderatorów

rastamadrasta
#7 Wielbiciel#

Witam,

Niestety potwierdzam problem. Ciągnie się już od ok miesiąca i jest obecny na Edge jak i Chromie. Przeglądarka ładuje stronę częściowo po czym ma dłuższą zwiechę. Wyszukiwanie u mnie na komputerze jest zupełnie bezcelowe - nie jestem w stanie przeglądać i przeniosłem się na **piiip**a 🙂 Tam wszystko działa bez problemów i przy okazji poznaje nowy świat 🙂

Nie ma co szukać problemu u siebie na komputerze bo problem nie leży po tej stronie - co widać jednoznacznie po tym temacie.

Windows 11, 64GB RAMu a gdy ładuję jedną zakładkę z allegro nagle edge zaciąga kolejny 1-2GB z puli pamięci. A na co to? Nadal Moderator poleca czyszczenie ciasteczek?

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

To nie wina przeglądarki ani Internetu czy wolnego PC, wypuścili bubelka "kliknij x ofert" i to są efekty.

Allegro R.I.P. 01.10.2024

oznacz moderatorów

zbyck
#9 Pomysłodawca#

Potwierdzam to co przedmówcy wcześniej pisali: przeglądarka Edge ładuje stronę częściowo po czym ma dłuższą zwiechę.Nic się nie poprawiło,a dziś mamy 15 listopada 2024r i dalej to samo.Co tam jest schrzanione,n ie chcę operować na innej przegladarce?

oznacz moderatorów

rastamadrasta
#7 Wielbiciel#

Dev allegro tego nie czyta to co się ma zmienić. Polecam strony konkurencji na dużą literę A bo raz że szybko działa i wysyła szybko paczki to jeszcze potrafi zakup zapakować profesjonalnie a nie wysyłać wszystko jedynie z naklejka i opakowanie oryginale do wyrzucenia, a gdzie zasady zachowania prywatności kupującego? Allegro ma nas w d..

Piosenkę by nagrał tyło po co.. 

oznacz moderatorów

zbyck
#9 Pomysłodawca#

Edit: na przeglądarce Chrome allegro chodzi normalnie, nie zwiesza całego systemu. Laptop HP17 Ryzen,RAM-8GB,Windows11 64bit.

oznacz moderatorów

BUNJIIE
#1 Nowicjusz#

Potwierdzam. Na profilu w Edge gdzie zawsze chodziło ok, jest tragiczna zmuła. Zmieniając profil jest w miarę w porządku, ale chyba nie chodzi o to, żeby latać po 10 przeglądarkach...
Ciekawe jest to, że po przeniesieniu profilu na inny komputer jest dokładnie to samo. 

oznacz moderatorów