Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego allegro blokuje mi wiadomości, które wysyłam do sprzedającego? Próbuję zapytać sprzedawce o tkaniny, które miał w sklepie, ale mu się skończyły. Obiecał mnie powiadomić, gdy otrzyma od producenta dostawę nowych tkanin.
Wysyłam mu wiec pytania "Czy dostawa nowych tkanin już do was dotarła?"
Pierwszy blokuje mnie "czatbot Alina" - automat udający, że jest kobietą. Alina na słowo "dostawa" odsyła mnie, abym sprawdził opcje dostawy oferowane przez Sprzedawcę. **piiip**yzm.
Następnie dostaję automatyczną odpowiedź od allegro, że moje zapytanie do sprzedawcy zostało odpowiedź bo zawiera "niedozwolone zwroty".
Admini allegro, powiedzcie mi, jak więc mam się skontaktować ze Sprzedawcą i zapytać go, czy ta dostawa już do niego dotarła?
Może zaproponujecie mi jakieś synonimy, albo... nauczycie telepatii? Żebym mógł kontaktować się ze sprzedawcą telepatycznie... bo wasz paranoiczny chat co chwile mnie blokuje.
Albo po prostu pojadę do Sprzedawcy osobiście a wy nie dostaniecie swojej prowizji. Skoro tak traktujecie kupujacych.
Czy wy naprawdę wierzycie, że klienci będą tolerować takie rzeczy?
Cześć @outdoor-bazar, dziękuje za zgłoszenie.
Czy każda Twoja wiadomość jest blokowana, czy tylko jeśli użyjesz słowa "dostawa"?
@outdoor-bazar bo allegro na wszystkie sposoby broni się żebyś nie kupił poza Allegro 😞 wybrał ich dostawy, kupił co Ci podpowiedzą ale coraz więcej kupujących to irytują, co przyniesie im odwrotny efekt 😞
bo allegro jest pazerne - istnieje 0,0001% szansy, że możesz chcieć kupić towar poza allegro
więc serwis blokuje komunikację - łamiąc prawo konsumenta do pełnej informacji o produkcie