Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Oczywiście, że ze strony Allegro nie możesz na nic wiącej liczyć. 2 lata temu miałem sytuację, sprzedałem przedmiot, po ok. 8 mies (w grudniu, max zamówień i brak czasu) otrzymałem reklamację, sprzęt ewidentnie zniszczony przez niewłaściwe użytkowanie, nie zdążyłem w czasie odpowiedzieć na reklamację - efekt to zablokowanie konta sprzedażowego. A wystarczyło napisać, że rozpatrzenie reklamacji jest negatywne. A w końcu wysłałem jej nowy towar (i tak podsumowała, że jej wysłałem zregenerowany) i pisałem do All prośbę o odblokowanie konta. Paranoja. Więc jak sprzedawca Ci odpisze, że nie uznaje reklamacji - więc masz pozamiatane... Wg regulaminu Allegro Sprzedawca ma rozpatrzyć reklamację w przewidzianym w prawie terminie - jak tego dokonał, to wywiązał sie z obowiązku. Zostaje Ci sprawa sądowa - nie licz na pomoc Allegro.
Swoją drogą - naiwność kupujących na Allegro jest wprost proporcjonalna do nieuczciwości sprzedających.
W handlu siedzę ponad 20 lat. 19 lat na Allegro. Trochę widziałem, czytałem i słyszałem.
W handlu w Polsce praktycznie nie ma czegoś takiego jak przedmiot powystawowy, poekspozycyjny , czy po prezentacji. Są znikome przypadki sprzedaży towaru po naprawie przedsprzedażnej - ale to uczciwi sprzedawcy opisują w aukcjach.
Towar typu - z ekspozycji, po prezentacji - to wszystko są zwroty od klientów z zagranicznych marketów. Większość to zaznacza w opisach aukcji.
Ale odnośnie laptopów - info , że jest powystawowy - jest wręcz absurdalne. Taki laptop sprzedaje się w sklepie stacjonarnym po obniżonej cenie (może być co najwyżej nieco zakurzony). Info, że akumulator nie został sprawdzony - oznacza,, że jest padnięty i trzeba kupić nowy. Pozostaje więc jedynie zdrowy rozsądek kupującego i jego chęć zaoszczędzenia kilkuset zł. I wiara w to, że na All wszystko jest OK., promocje sięgają 50-70% rabatu i łapie się super okazje. Pozostaje tylko kwestia zdrowego rozsądku.... Co wcale nie znaczy , że popieram nieuczciwe firmy.
@ELMIX-SHOP ma rację - większość tego typu sprzętów jest ze zwrotów
nie ma czegoś takiego jak notebook powystawowy lub poekspozycyjny
większość jest po zwrotach - nie traktujcie konsumentów zachodnich jak d e b i li
jak zwracają produkt to coś jest z nim nie tak
najlepsze jest to że sprzedawca jeżeli tak twierdzi to będzie musiał to w sądzie udowodnić