Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@beyond_eARTh Blokada konta jest ostatnim działaniem, które możemy podjąć. I jedynym widocznym dla Ciebie, jeśli nie jesteś właścicielem konta, którego nasze działanie dotyczy.
Zapewniam, że jesteśmy w stałym kontakcie ze sprzedającym, o którym piszesz i analizujemy na bieżąco jego działalność w Serwisie. Twój przypadek nie jest tu bez znaczenia.
Dziękuje za odpowiedz.
Cieszę się że wszystko uważnie obserwujecie. Jedak samo bycie w kontakcie to takie ciche przyzwolenie na kontynuowanie machlojek sprzedawcy. Jakby zauważył zdecydowane działanie z Waszej strony to by się następnym razem zastanowił czy opłaca mu się manipulować opisem i lekceważyć prawa Konsumenta. Przyznam szczerze że do tej pory czułem się mega bezpiecznie na Allegro, niestety powoli się to zmienia.
@beyond_eARTh, dyskusjaaa, to jedyne co widzę, a POKolei wszystko będzie dobrze 😄
Szczerze, współczuję ci takiego sprzedawcy, ale wierzę, że uda się to załatwić tak, byś był zadowolony 🙂
Dzięki 😉 dam znać jak to sie dalej potoczy
@beyond_eARTh jeśli już zdecydowałeś o zgłoszeniu sprawy na policję, to w następnym kroku wypełnij wniosek do Programu Ochrony Kupujących.
Tak zrobię zaraz po zgłoszeniu. Dzięki za linki 😉
@beyond_eARTh Lakier nie jest wytarty od użytkowania tylko to są odpryski, zadrapania i ślady kleju po jakichś naklejkach. Nie możesz reklamować wady o której wiedziałeś. Jak rozumie nie wiedziałeś że są odpryski.
Puszka sprayu za 10 zł i butelka benzyny ekstrakcyjnej za 5 zł złatwiłaby sprawę renowacji.
Jak dla mnie to jednak przegięcie, nie dawać realnego zdjęcia ale tak właśnie sprzedaje się komputery na allegro. Jeden opis do wielu używanych egzemplarzy. Mimo to sprzęty są testowane ( jak zapewniają sprzedawcy) i działają.
Brakuje jeszcze tu informacji ile zaoszczędziłeś kupując powystawowy w stosunku do nowego identycznego egzemplarza.
Pewnie że gdybym chciał to bym wypicował ten komputer. Ale chce wiedzieć że będę musiał to zrobić PRZED dokonaniem zakupu.
Zawsze kupowałem sprzęty powystawowe i owszem czasem aukcje miały zdjęcia poglądowe. Ale ich stan był naprawdę powystawowy tzn były praktycznie bez śladów użytkowania a jeśli były jakieś istotne ślady to były zaznaczone na zdjęciu tego konkretnego przedmiotu.
Mój obecny laptop ma prawie 5 lat. Nie ma na nim ani jednej wady podobnej do tego na załączonym zdjęciu. Sprzedający trzymał go chyba w chodzącej betoniarce, nie wiem jak można tak na "wystawie" zniszczyć towar.
Ten pseudo powystawowy od sprzedawcy naciągacza -2350zł
Nowego nigdzie nie widze o dokładnie takiej specyfikacji, ale inne podobne chodzą od2800 do 3500zł
Toshiba TECRA Z50-A i7-4600U 16GB 512GB 730M FHD
"mam prawo do odstąpienia od umowy, a z drugiej nie robi kompletnie NIC żeby skłonić sprzedawce ( np blokując mu konto ) aby przestrzegał prawa Konsumentów."
Odstąpić od umowy nie możesz bo nie jesteś konsumentem. Sprzedawca pisze że otrzymałeś fakturę. Złożyłeś też reklamację, której nie uznał. Zostaje sąd.
Możesz też opisać całą sytuację w komentarzu i wystawić negatywa a za zaoszczędzone pieniądze zlecić wydrukowanie jakiejś ładnej naklejki na klapę i będziesz do przodu.
Owych 40ci negatywów Sprzedawcy zlekceważyłeś więc i inni pewnie nie przeczytają.
@beyond_eARTh ten sprzęt jest po prostu używany (pewnie służbowo), a nie powystawowy. Sprzedawcę nieźle poniosła bezczelność. No, ale gdyby pokazał takie zdjęcia uczciwie na aukcji to dostałby kilka stów mniej. Tak samo gdyby napisał, że to używka, a nie powystawowy...
Ja bym nie zapłacił 2350 jak piszesz, jeśli porównywalne nowe są po ok. 2800zł. Zbyt mała różnica, aby taki wymęczony sprzęt kupować. Ja miałem kiedyś służbowego lapka, którego woziłem chyba 3 lata w teren, będąc PH. Jak zdawałem sprzęt to wyglądał jak nowy...
@beyond_eARTh w tym przypadku zwrotów nie ma bo nie jesteś konsumentem 😞 reklamacja odrzucona, zostaje sąd, policja nie zajmuje się reklamacjami dal Ciebie używany a sprzedawca twierdzi że powystawowy, tylko sąd może rozstrzygnąć spór 😞
Allegro to platforma nie są stroną transakcji 😞
@kostas11 Od 1 czerwca jednoosobowe działalności mają prawo do zwrotu.
@xyz96 A nie przesunęli tego w związku z pandemią na styczeń przyszłego roku ?
@Kaliope_Brzeg właśnie to weryfikuję 🙂
@Kaliope_Brzeg @xyz96 przełożone na kolejny rok 🙂 prawdopodobnie 1 stycznia.
Co z tego że od 1 czerwca skoro towar był zakupiony miesiąc temu. Nawet gdyby go jego działalność objęły nowe przepisy to na zwrot jest za późno.
@__RPM_ Tak, wiem. Ma sobie kupić farbę, pomalować i nie zawracać głowy sprzedawcy, a gdy kupi buty i będą dziurawe, to zakleić kawałkiem gumy z dętki rowerowej i też zostawić sprzedawcę w spokoju 🙂
@xyz96 Kiedy kupujesz dziurawe byty to przerabiasz nożykiem na sandały. A tak w ogóle to modne są sandały hand made zdobione z kleju na gorąco. Lato idzie, zobacz jak zrobić coś pożytecznego.
@__RPM_ No tak, już lecę przerabiać moje dziurawe buty z Allegro na sandały 🙂 A może mi doradzisz co zrobić z przeterminowaną o 18 miesięcy herbatą kupioną na Allegro? Może jakieś skręty zrobić i wyjarać?