anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego Allegro progresywnie utrudnia przeglądanie aukcji?

elminster1
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

Czemu usuwane są kolejne udogodnienia przy przeglądaniu przedmiotów ?

Na początku dawno temu usunęliście możliwość wybrania ilości wyświetlanych przedmiotow na stronę (pewnie podyktowaną względami technicznymi, ale mimo wszystko). Progresywnie zaczęły się wykruszać kolejne tego typu filtry i ustawienia, aż dzisiaj się zalogowałem i nie mogę już nawet wyświetlać przedmiotów w siatce tylko w liście i nie mogę kliknąć nic żeby rozłączyć oferty.

Mam nawyk przeglądania pewnych kategorii w poszukiwaniu ciekawych przedmiotów, a to coraz bardziej utrudnia mi życie. Nie wszyscy korzystają z allegro szukając konkretnych przedmiotów.

 

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

kostas11
#21 Demiurg#

@elminster1 allegro idzie w kierunku sklepu z asortymentem od dużych sprzedawców, można powoli zapomnieć o dawnym allegro, teraz masz wejść kupić co Ci podsuną i być zadowolonym 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

medalik_2009
#14 Krzewiciel#

@elminster1 
Nie możesz bo jesteś królikiem doświadczalnym, jak firma, w której pracuję. Poczytaj ten temat - https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/wyszukiwania-awaria-czy-kolejne-uszcz%C4%9...

Zobacz, że jak się wylogujesz, to rozdzielisz oferty i masz przycisk do zmiany sposobu wyświetlania wyników 😎

oznacz moderatorów

elminster1
#7 Wielbiciel#

@medalik_2009 świetnie, a co trzeba zrobić, żeby wyłączyć test w ktorym nie da się sterować ilością wyników na stronie?

oznacz moderatorów

medalik_2009
#14 Krzewiciel#

@elminster1 przeczytaj dokładnie tamten wątek. Nie sądzę, że to test, tylko coś się im spsuło. Najpierw info, że testy zakończone i wraca wszystko do normy, potem jak pokazałem, że dalej się nie wyświetla poprawnie info, że właśnie zostaliśmy objęci drugą fazą testów.

oznacz moderatorów

elminster1
#7 Wielbiciel#

@medalik_2009 ale mnie nie obchodzi czy są test, stresty , powitanie papieża czy Joe Bidena, je chce moc wlaczac liczbe wynikow na stronie:)

oznacz moderatorów

Client:94057046
#13 Ambasador#

@medalik_2009 Uwierz bądź nie, ale właśnie tak Allegro robi testy - na produkcji, na klientach. Zresztą sam widziałeś z tymi statystykami sprzedaży. Tylko tam to był śmieszny babol a tutaj już jest mniej śmiesznie. Najlepsze, że propozycje podpięcia produktów pochodzą z takiej "testowej" AI. Wyniki jak widać są bardzo "celne". I oni ciągle po prostu testują na portalu pisane przez siebie oprogramowanie. 

oznacz moderatorów

elminster1
#7 Wielbiciel#

Świetny test, Allegro chyba bardzo stara się żeby **piiip** lokalnie stał się rzeczywistą konkurencją, ograniczając możliwości kupujących u siebie.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wielu i już dawno przepowiadało koniec Allegro a tu...niespodzianka.😁

oznacz moderatorów

elminster1
#7 Wielbiciel#

O nawet cenzura wycięła mi A-m  Azon. z poprzedniej wypowiedzi. Genialne.

oznacz moderatorów

piotram
#2 Obserwator#

Bo Allegro już dawno się skończyło. To co jest teraz to jest zupełnie co innego 😉

oznacz moderatorów

medalik_2009
#14 Krzewiciel#

@Client:94057046 no to ich te "testy" bez zapowiedzi będą kosztować. Bo oferty za promowanie których płacimy, dla sporej grupy Kupujących objętej testem nie wyświetlają się z godnie z wykupioną i opłaconą usługą. I tej opłaty na pewno nie popuści moje szefostwo.

oznacz moderatorów

PokerFacowaty
#1 Nowicjusz#

Hej,

od kilku dni nie mogę rozłączyć ofert gdy jestem zalogowany i nie jestem pewny, czy nie przegapiam jakiejś opcji. Przy niektórych wyszukiwaniach (szczególnie tych obserwowanych) zależy mi na sortowaniu według czasu dodania, co jest tylko możliwe przy rozłączonych ofertach.

W trybie incognito oferty są w domyśle rozłączone i pojawia się przycisk do ich podłączenia, gdy usunę ciastka w normalnym trybie (a więc zostanę też wylogowany), wygląda to tak samo, jednak kiedy tylko się zaloguję, oferty łączą się, a przycisk znika, załączam screenshoty.

Incognito/bez ciastek: 

Zalogowany:

PokerFacowaty_0-1649759718546.png

Czy jest jakiś sposób na rozwiązanie tego, przegapiłem jakąś aktualizację interfejsu? Dzięki z góry.

 

oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#14 Krzewiciel#

Z tego co kojarzę w wypowiedzi innych osób na tym forum to spotkał Cię wątpliwy zaszczyt bycia królikiem doświadczalnym allegro i Twoje konto dołączyło do testów.

oznacz moderatorów

piotram
#2 Obserwator#

 brak możliwości wyświetlenia ofert według czasu dodania i końca także oznacza że jestem królikiem?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@piotram Jeśli masz dostępne te opcje to oznacza, że nie jesteś objęty tym testem. 

   Ola
   Moderatorka

_____________
Jeżeli czyjaś odpowiedź rozwiązała Twój problem, wybierz To jest rozwiązanie! 🙂
oznacz moderatorów

piotram
#2 Obserwator#

Jako zalogowany nie mam. Po wylogowaniu faktycznie, są, zatem jestem królikiem 🙂 Oczywiście nie poskąpiłem im megapozytywnej opinii o jakości wyników wyszukiwania :)))

oznacz moderatorów