anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego allegro usówa komentarze i oceny bez możliwości korekty.

Ksantos1
#8 Zapaleniec#

Allegro dba tylko o sprzedawców z których ma pieniądze a nie o dobro przyszłych klientów. Wystawiłem kilka negatywnych opinii oraz ocen jednak allegro usunęło te oceny i komentarze bez żadnego wcześniejszego kontaktu w celu wyjaśnienia sytuacji przez co klient nie ma możliwości korekty. Ostatnia odpowiedź od allegro "Zakupy u tego sprzedającego zostały przez Ciebie ocenione pozytywnie – wskazują na to gwiazdki za zgodność z opisem i obsługę kupującego. Dlatego uznajemy, że ocena Nie polecam została wystawiona przez pomyłkę." Tak zgadza się wystawiłem przez pomyłkę ocenę pozytywną więc dlaczego allegro nie skontaktowało się ze mną w celu wyjaśnienia sprawy? Towar był bardzo złej jakości dlatego został oceniony negatywnie sprzedawca wywiązał się z wysyłki itd dlatego został oceniony pozytywnie jedyna moja wina to to że dałem max gwiazdek za zgodność towaru i to właśnie była pomyłka. Jedna z opinii na temat tego towaru to cytuję "**piiip**o" niestety była wystawiona później gdybym wcześniej widział takie opinie nie kupił bym tego towaru.

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

LEW433
#21 Demiurg#

Są dwa rodzaje komentarzy >sprzedającego i towaru i nie należy jednego z drugim mieszać. Zawsze możesz poprosić o możliwość ponownego wystawienia komentarza: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a09c2d7f-ef5c-4001-847a-cbe75830e40e

oznacz moderatorów

Ksantos1
#8 Zapaleniec#

Jeżeli są dwa rodzaje to dlaczego alllegro z góry usunęło moją ocenę i komentarz? cytat allegro "usunęliśmy ocenę i komentarz, które zostały przez Ciebie wystawione dla sprzedającego" Od zakupu minęło 90dni nie mogę skorygować opinii ani oceny gdyby allegro usunęło moja opinię wcześniej miał bym taką możliwość. Napisałem do pomocy allegro zobaczę jaką dostanę odpowiedź. Allegro usuwa opinie i oceny negatywne wprowadza w błąd innych potencjalnych kupujących bo są usuwane tylko oceny i opinie negatywne. Kupujący powinien mieć możliwość skorygowania wystawionej opinii lub oceny.

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

Panie Boże Allegrowy chroń nas przed takimi miłośnikami negatywów !

"usówa" 

https://pl.wiktionary.org/wiki/usuwa%C4%87

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów

Ksantos1
#8 Zapaleniec#

Fakt masz racje a coś w temacie masz do napisania czy tylko nabijasz sobie punktów? Widzę że u ciebie też znikło 15ocen pewno były pozytywne ale niezgodne z regulaminem.

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

Jakie punkty ? To jakieś lajki jak na Facebook czy Instagram ? Ja się nie znam.

Ciekawi mnie jedynie, że od 7 miesięcy poruszasz ten temat. Być może faktycznie ktoś Cię skrzywdził. 

Chętnie poznam Twoją historię. Ja. Sprzedający, spędzający na tym portalu 16 godzin dziennie od 6 rano do 22 każdego dnia, płacąc faktury dla Allegro do kilku tysięcy miesięcznie. Posiadacz 100% pozytywnych komentarzy, który stracił Supersprzedawcę przez jedną pomyłkę w cenie przy edycji jednej z prawie 1000 aukcji 😉 

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów

Ksantos1
#8 Zapaleniec#

Człowieku weź nie ściemniaj wystarczy zajrzeć na twoje konto i widać ile opinii zostało anulowane. To że sprzedawca opłaca allegro ma być zezwoleniem na robienie jelenia z kupującego? Ja nie zarabiam na allegro. Jestem jednym z tych co spędzają 8 godzin dziennie w pracy plus dojazd więc w sumie 10godzin i z powodu braku czasu zamiast kupować w sklepach kupuje tu. Jeżeli nie masz nic do napisania w temacie to przewiń sobie na inną stronę.

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

cytuję: "wystarczy zajrzeć na twoje konto" 

cytuję: "widać ile opinii zostało anulowane"

A wiesz, że nawet ja nie wiem, czemu, za co i po co ? 

Przewijam dalej. Racja. Strata czasu. Pozdro. 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Kilka ostatnio czy kilka od czasu założenia konta na allegro? Osobiście wolę się ze sprzedawcą dogadać niż rozwalać mu reputację za pierwsze ,czasem niewielkie przewinienie zwłaszcza jak sam wyraża chęć naprawy. Allegro samo usuwa tylko te opinie które są niezgodne z regulaminem z  którym każdy użytkownik się powinien zapoznać . Musisz pamiętać że opinia o produkcie ma dotyczyć jego oceny a ocena sprzedawcy jego podejścia do transakcji i nie można tego mieszać.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

I zawsze się dogadujesz?

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@LEW433 Prawie zawsze ,a nawet jak się nie dogadam to nie sięgam po negatywa . Nie pamiętam już ile lat temu takowego wystawiłem . 

oznacz moderatorów

Ksantos1
#8 Zapaleniec#

Kupiłem tonery do kolorowej drukarki laserowej. Żółty toner uległ awarii chyba po miesiącu i wydrukowaniu 80 stron jednak uznałem że czasem się zdarza. Sprzedawca wymienił bez problemu. Jakiś czas później uszkodził się kolejny później jeszcze jeden. Sprzedawca zaczął robić problemy ale wymienił. Obecnie jestem na etapie wymiany czwartego tonera znowu żółtego. Za każdym razem muszę opłacać koszt wysyłki no i nie mogę drukować z powodu braku tonera. Wystawiłem negatywną ocenę do tonerów i dołączyłem zdjęcie wydruku testu przysłanego przez sprzedawcę aby nie być gołosłownym. Allegro usunęło opinię bo na wydruku testowym był link. Sprzedawca ma 35 usuniętych ocen i 36 wykluczonych ocen. Gdybym wcześniej widział negatywną ocenę tych tonerów to bym ich nie kupił.  Jestem na allegro ponad 20lat to jest moje 2 konto poprzednie przepadło. Nie wystawiam z automatu negatywnych ocen tylko ktoś lub coś musi na to sobie zasłużyć. Po to są opinie i oceny żeby inni kupujący widzieli czy towar lub sprzedawca jest ok.

oznacz moderatorów

Ksantos1
#8 Zapaleniec#

Pewno już sprawdziłeś od jak dawna mam konto więc kilka się zebrało ale nie jestem zwolennikiem wystawiania negatywów. Ja robię błędy w pisowni ale sporo osób nie potrafi chyba czytać ze zrozumieniem. Wstawiłem cytaty z korespondencji z allegro możesz wskazać mi w którym miejscu allegro oparło się o regulamin???? Człowieku przeczytałeś tytuł ale nie treść i próbujesz teraz zabłysnąć? Przeczytaj jeszcze raz i dopiero odpowiedz. Żeby ułatwić to to dostałem od allegro: "usunęliśmy ocenę i komentarz, które zostały przez Ciebie wystawione dla sprzedającego...... Zakupy u tego sprzedającego zostały przez Ciebie ocenione pozytywnie – wskazują na to gwiazdki za zgodność z opisem i obsługę kupującego. Dlatego uznajemy, że ocena Nie polecam została wystawiona przez pomyłkę".

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

Trudno się wczytać. Trudno zrozumieć. Być może to wina tej bariery językowej. Składni. Zrozumienia i porozumienia. Agresji i braku cierpliwości. Ja sprzedaję na Allegro od 2009 roku i na takich znerwicowanych trafiłem tylko 2 razy 😉 Buziaki. 

oznacz moderatorów

Ksantos1
#8 Zapaleniec#

No rzeczywiście masz trudności z czytaniem ze zrozumieniem i dlatego czepiasz się pisowni. Co do agresji to masz rację jak poszukasz to znajdziesz tu mój stary posty dotyczący też usunięcia opinii nie o sprzedawcy ale o towarze. Dziwne że allegro usuwa tylko negatywne opinie mimo że znalazłem wiele pozytywnych które też nie były zgodne z regulaminem.

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

W jednym się zgodzę. 

Nie rozumiem działań Allegro, ich algorytmów, ich sztucznej inteligencji i odpowiedzi żywych moderatorów - przykro im, że zaburzyli nam strefę komfortu. Regułki ctrl c + ctrl V 😉 

oznacz moderatorów