anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego Allegro utrudnia wybór InPostu?

MAMY ROZWIĄZANIE!
trajber
#9 Pomysłodawca#

Wpycha mi się bezczelnie jako sugerowana(?) opcja do wyboru jakieś OneBox - też niby blisko, ale jednak "mój" paczkomat stoi w najfajniejszym dla mnie miejscu. Na szczęście można wyświetlić mapę i wskazać paczkomat "ręcznie" - nagle widoczne są również te InPostu. Czy portal ma jakąś kosę z InPostem?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
KOGIEL_T
#19 Nestor#

@trajber  tak, mają kosę😉, nawet ich wyszukiwarka nie chce przyjąć do wiadomości, że istnieją paczkomaty😁

alll.png

tu więcej na ten temat https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/nie-pokazuje-wyboru-paczkomatu-inpost-prz...

oznacz moderatorów
trajber
#9 Pomysłodawca#

@KOGIEL_Tdzięki, czyli dobrze już było... No i z podobnego powodu koniec z łączeniem kilku aukcji w koszyku, bo w koszyku miałem aukcje od dwóch sprzedających i od jednego poszło zgodnie z moim wyborem (InPost), a od drugiego nie (OneBox). Od teraz każdą transakcję będę zatwierdzał oddzielnie... Trudno, przecież nie będę odwoływał zakupu, bo sobie Allegro wymyśliło, że będą się kopać po kostkach z InPostem (też nie są idealni, ale jakoś się przyzwyczaiłem).

oznacz moderatorów
trajber
#9 Pomysłodawca#

Niby sam sobie odpowiem, ale... chciałem tylko uzupełnić, że e-mail z potwierdzeniem przyszedł już jeden wspólny (no bo przecież nie możemy nadmiernie obciążać/nadwyrężać świętych serwerów!).

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@trajber nadal może kupować przedmioty od wielu sprzedawców w ramach koszyka - dla każdego sprzedającego oddzielnie wybiera się metodę dostawy.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@RaBarbar_ka achhhh , no to teraz jasne , przegrywacie z Temu w wyścigu na lidera sprzedaży to sztucznie wydłużacie czas zainteresowania klienta stroną , no ...pomysł iście genialny 

oznacz moderatorów
trajber
#9 Pomysłodawca#

@RaBarbar_ka  ja też umiem być impertynencki, ale staram się powstrzymywać od takich wycieczek i tego samego oczekuję od innych. No ale możemy się tak pobawić, mnie nie zależy 😛 Ciekawe, czy @RaBarbar_ka w sklepie, wyjmując zakupy z koszyka, też mówi do kasjerki/kasjera "za marchewkę zapłacę kartą, ale za bułki gotówką". No bo chyba nie po to stworzyliście "koszyk", żeby przy płatności trzeba było go rozkładać na czynniki pierwsze i do każdego zakupu wszystkie parametry dostawy definiować oddzielnie?

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@trajber zakup stacjonarny, który dałeś tu za przykład, wykonujesz w jednym sklepie. Natomiast na naszej platformie dokonujesz zakupów w różnych sklepach (u różnych sprzedających). Każdy z tych sprzedawców wysyła zamówienie z innego miejsca, i może mieć w ofercie różne metody dostawy. Dodatkowo są przedmioty, dla których wybieramy dostawę kurierem, a inne wolimy odebrać w punkcie. Koszyk jest po to, aby klienci mogli dokonywać jednej wspólnej płatności. Czy naprawdę uważasz, że w takim przypadku korzystny dla klientów byłby brak możliwości wybrania dostawy dla danego produktu? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
trajber
#9 Pomysłodawca#

Ależ oczywiście, bo po to wrzucam kolejne aukcje do jednego koszyka, żeby potem zapłacić za nie jednym przelewem, ale wybrać różne sposoby dostawy: ten przedmiot poproszę do paczkomatu, ten kurierem, a tamtego w ogóle nie wysyłajcie, bo zanim przyjdzie, spadnie kometa i zakończy naszą smutną egzystencję...

oznacz moderatorów
jrssman
#1 Nowicjusz#

Rozumiem, że ty prowadząc swoją platformę, mając swoje usługi kurierskie promowałbyś konkurencję? Nikt nie odebrał nam wyboru, po prostu promują swoje usługi co jest totalnie zrozumiałe, ja w zależności od wielkości paczki zamawiam do inpostu, one boxa albo kuriera i robiłem tak zanim allegro zaczęło priorytetyzować swoje automaty.

oznacz moderatorów
trajber
#9 Pomysłodawca#

A ty tak na poważnie, czy po prostu nie doczytałeś, o czym jest ten wątek?

W skrócie: między "promuję konkurencję" a "oficjalnie daję wybór, ale ofertę innych, z którymi podpisałem umowę, skrzętnie ukrywam" droga naprawdę daleka.

oznacz moderatorów
maxr01
#18 Luminarz#

Bo Allegro promuje korzystanie z wysyłek Allegro.... - na tym najwięcej zarabiają.

Teraz chyba są jakieś monety za korzystanie z ich przesyłek.

Niestety - jakość dostaw Allegro Delivery jest co najmniej ''Żenująca" - są problemy z odbiorami, dostawami i zwrotami - przesyłki giną lub mają spore opóźnienia.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów