Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wpycha mi się bezczelnie jako sugerowana(?) opcja do wyboru jakieś OneBox - też niby blisko, ale jednak "mój" paczkomat stoi w najfajniejszym dla mnie miejscu. Na szczęście można wyświetlić mapę i wskazać paczkomat "ręcznie" - nagle widoczne są również te InPostu. Czy portal ma jakąś kosę z InPostem?
@trajber tak, mają kosę😉, nawet ich wyszukiwarka nie chce przyjąć do wiadomości, że istnieją paczkomaty😁
tu więcej na ten temat https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/nie-pokazuje-wyboru-paczkomatu-inpost-prz...
@KOGIEL_Tdzięki, czyli dobrze już było... No i z podobnego powodu koniec z łączeniem kilku aukcji w koszyku, bo w koszyku miałem aukcje od dwóch sprzedających i od jednego poszło zgodnie z moim wyborem (InPost), a od drugiego nie (OneBox). Od teraz każdą transakcję będę zatwierdzał oddzielnie... Trudno, przecież nie będę odwoływał zakupu, bo sobie Allegro wymyśliło, że będą się kopać po kostkach z InPostem (też nie są idealni, ale jakoś się przyzwyczaiłem).
Niby sam sobie odpowiem, ale... chciałem tylko uzupełnić, że e-mail z potwierdzeniem przyszedł już jeden wspólny (no bo przecież nie możemy nadmiernie obciążać/nadwyrężać świętych serwerów!).
@trajber nadal może kupować przedmioty od wielu sprzedawców w ramach koszyka - dla każdego sprzedającego oddzielnie wybiera się metodę dostawy.
@RaBarbar_ka achhhh , no to teraz jasne , przegrywacie z Temu w wyścigu na lidera sprzedaży to sztucznie wydłużacie czas zainteresowania klienta stroną , no ...pomysł iście genialny
@RaBarbar_ka ja też umiem być impertynencki, ale staram się powstrzymywać od takich wycieczek i tego samego oczekuję od innych. No ale możemy się tak pobawić, mnie nie zależy 😛 Ciekawe, czy @RaBarbar_ka w sklepie, wyjmując zakupy z koszyka, też mówi do kasjerki/kasjera "za marchewkę zapłacę kartą, ale za bułki gotówką". No bo chyba nie po to stworzyliście "koszyk", żeby przy płatności trzeba było go rozkładać na czynniki pierwsze i do każdego zakupu wszystkie parametry dostawy definiować oddzielnie?
@trajber zakup stacjonarny, który dałeś tu za przykład, wykonujesz w jednym sklepie. Natomiast na naszej platformie dokonujesz zakupów w różnych sklepach (u różnych sprzedających). Każdy z tych sprzedawców wysyła zamówienie z innego miejsca, i może mieć w ofercie różne metody dostawy. Dodatkowo są przedmioty, dla których wybieramy dostawę kurierem, a inne wolimy odebrać w punkcie. Koszyk jest po to, aby klienci mogli dokonywać jednej wspólnej płatności. Czy naprawdę uważasz, że w takim przypadku korzystny dla klientów byłby brak możliwości wybrania dostawy dla danego produktu?
Ależ oczywiście, bo po to wrzucam kolejne aukcje do jednego koszyka, żeby potem zapłacić za nie jednym przelewem, ale wybrać różne sposoby dostawy: ten przedmiot poproszę do paczkomatu, ten kurierem, a tamtego w ogóle nie wysyłajcie, bo zanim przyjdzie, spadnie kometa i zakończy naszą smutną egzystencję...
Rozumiem, że ty prowadząc swoją platformę, mając swoje usługi kurierskie promowałbyś konkurencję? Nikt nie odebrał nam wyboru, po prostu promują swoje usługi co jest totalnie zrozumiałe, ja w zależności od wielkości paczki zamawiam do inpostu, one boxa albo kuriera i robiłem tak zanim allegro zaczęło priorytetyzować swoje automaty.
A ty tak na poważnie, czy po prostu nie doczytałeś, o czym jest ten wątek?
W skrócie: między "promuję konkurencję" a "oficjalnie daję wybór, ale ofertę innych, z którymi podpisałem umowę, skrzętnie ukrywam" droga naprawdę daleka.
Bo Allegro promuje korzystanie z wysyłek Allegro.... - na tym najwięcej zarabiają.
Teraz chyba są jakieś monety za korzystanie z ich przesyłek.
Niestety - jakość dostaw Allegro Delivery jest co najmniej ''Żenująca" - są problemy z odbiorami, dostawami i zwrotami - przesyłki giną lub mają spore opóźnienia.