anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego dostawa odpłatna jest "dostawą za darmo"?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Reptar_On_Ice
#9 Pomysłodawca#

Proszę mi wytłumaczyć, o co chodzi z ofertą https://allegro.pl/oferta/lizabojca-czyli-zabawy-barbarzyncow-maciej-swierkocki-16916571513
Ma napisane "Dostawa za darmo". Po rozwinięciu zakładki okazuje się, za darmo jest "odbiór osobisty" oraz "Automat Pocztex".
Po dodaniu książki do koszyka w opcjach dostawy i przy wyborze płatności NIE MA Automatu Pocztex (odbioru osobistego zresztą też nie ma).
Dlaczego tej opcji nie ma i dlaczego taką ofertę Allegro honoruje informacją "Dostawa za darmo"?

Czy chodzi o to, żeby ludzie wybierali tę ofertę jako atrakcyjną, a potem płacili za dostawę przez nieuwagę?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Reptar_On_Ice a w formularzu płatności i dostawy z mapy wybierasz Automat Pocztex? Bo ja wybiorę to mam za 0 zl dostawę.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Często tak są ustawione dostawy w ofertach, nie doczytasz to wynikają problemy, tu jeszcze jest jeden aspekt:

LEW433_0-1738502861060.png

oznacz moderatorów
Reptar_On_Ice
#9 Pomysłodawca#

Dzięki! Nie przyszło mi do głowy, że można wybrać InPost i zmienić z mapy na inną formę. Bo to wcale nie jest ani takie proste, ani logiczne, z tym że rzeczywiście działa i wielkie dzięki za podpowiedź. A draństwo i tak jest policzone (za żerowanie na nieuwadze i za to 5999,00 też).

Co do tego minimum 5999,00, to wydaje mi się, że przy tej kosmicznej cenie wszystkie opłaty za dostawę się wyzerują. To by było jak przy Smarcie, że nie przekraczasz - jest cena, przekraczasz, jest 0,00. Nie sprawdzę, bo musiałbym załadować koszyk furą towaru, a mi się nie chce tylko po to (nawet nie wiem, czy koszyk by tyle pomieścił).

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Reptar_On_Ice. Sprawdziłam to u siebie i nie potwierdzam błędu. W formularzu dostaw można wybrać Automat Pocztex za 0 zł oraz Odbiór osobisty za 0 zł. 

Jeśli korzystasz z aplikacji Allegro, to metodę dostawy zmienisz klikając w Dostawa -> ''zmień'' -> ''zobacz wszystkie na mapie'' -> ''filtruj punkty'' -> Automat Pocztex.  

W przeglądarce lista metod dostaw jest widoczna w całości przy podsumowaniu zamówienia. 

Dodatkowo sprzedający oferuje darmową dostawę przy zamówieniach od  5999 zł niezależnie od metody dostawy. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów