Paczka wysyłana 30 grudnia i historia kończy się na tym dniu i statusie informującym ,iż paczka została przyjęta w magazynie. Taka sama informacja jest przy wszystkich paczkach,które miało dowieźć DPD. Powiedziano mi,żebym kontaktował się z Allegro,co niniejszym czynię i oczekuję odpowiedzi, ponieważ klienci , którzy wybrali opcje DPD, oczekują na odpowiedź.
Cześć @aniahulka, podaj proszę numer przesyłki.
Mam ten sam problem z przesyłką A003ITFD50
miała być dziś w paczkomacie AllegroOne ale nie zapowiada się że będzie. Ostatnio zastanawiam sie czy korzystać z Allegro Delivery bo jak na razie nie mam dobrej opinii 😞
Przesyłka została nadana 31 grudnia 2025. Przewidywany termin doręczenia to 2 stycznia 2026, a gwarantowany do 7 stycznia 2026.
Jak nie dojdzie do 7 stycznia do końca dnia, to nie wcześniej 8 stycznia można zgłaszać opóźnienie w doręczeniu.
kijowych dostawców wybierasz
@krysbo wybieraj InPosta a nie Allegro Delivery 😄
W większości przypadków doręczają. Jednakże termin doręczenia widoczny w ofercie to tylko i wyłącznie sugestia Allegro. Firmy kurierskie obowiązuje termin podany w regulaminie usługi, a nie przewidywania jakiegoś portalu, co wynika z ustawy (bo póki co Allegro jeszcze nie stanowi w tym kraju prawa).
Cześć @krysbo, podaj proszę więcej szczegółów lub przykłady.
@krysbo To może ja odpowiem na pytanie 😁
Bo:
1. Czas przewidywany, to nie deklarowany
2. Jest za dużo paczek i logistycznie, to ich przerasta
3. W okresie świątecznym, jest dużo nowych zatrudnionych, ale odpadają po pierwszych dniach. Co wiąże się z tym, żę inni muszą barsziej **piiip**zielać, ale nie dają rady wypełnić luki
4. Warunki na drodzę się pogorszyły, uniemożliwiając płynną obsługę dostaw
5. Kurier ma wywalone (i tak mu zapłacą)
Oczywiście 😀
To ja ,,skorzystam,, Paczka odebrana 30 rano przez kuriera wróciła na magazyn,i tak sobie leży, i leży. Wyleczyłem się z delivery. A003IQQEE6
A003IQQEE6