Zamówiłem przesyłkę przez allegro delivery bo miała dojść dzisiaj - przed chwilą wyskoczyło "Wybrany punkt docelowy jest niedostępny". Czy paczka zostanie przekierowana? Numer przesyłki: A003IR15E6
Mam tą samą sytuacje, wczoraj punkt niedostępny, zmieniono na inny punkt, dzisiaj kolejny punkt niedostępny... Paczki dalej nie ma.
Cześć @Client:34151423, przekazałem sprawę do odpowiedniego działu w celu wyjaśnienia.
@gidzi1967 Podaj proszę numer przesyłki.
Cześć!
Dzisiaj znowu to samo, o 9:24 "Wybrany punkt docelowy jest niedostępny" - naprawdę, po raz pierwszy wybrałem allegro delivery i po raz ostatni chyba. Wybrałem najwidoczniej to tylko po to żeby nie dostać paczki. Przecież to jest jakiś nieśmieszny żart. Chciałem szybko, a trzeba było zamawiać do inpost paczkomatu i przynajmniej dzisiaj bym dostał na 100%.
Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych pod warunkiem nadania do godziny granicznej. Natomiast termin podany w ogłoszeniu to tylko i wyłącznie przewidywanie Allegro na podstawie statystyk. Nie musi się wcale sprawdzić.
Ps. Inpost w usłudze Smart (a także w ramach Allegro Inpost) nie ma w ogóle gwarancji terminu doręczenia. Mogą doręczyć i za pół roku i doręczenie będzie w terminie.
Żadna firma kurierska nie gwarantuje w standardzie doręczania na drugi dzień.
Spoko - tutaj chodzi o dwie rzeczy:
1. Jak widać, allegro delivery nie udało się narazie dostarczyć, z inpostem nigdy nie miałem takiego problemu więc pisanie o "Inpost [...] nie ma w ogóle gwarancji terminu doręczenia." jest absurdalne
2. To jeśli dostarczenie jest na podstawie przewidywań, to czemu mam wielki napis że Allegro Delivery będzie na następny dzień a paczkomat za 3 dni? Czy to jest robienie w konia w takim razie? Ja naprawdę wiele rozumiem, ale jak się reklamujesz i wciskasz dostawę do swoich paczkomatów, to oczekiwałbym że będzie jakościowo taka sama jaką mam z konkurencją, a jak widać tego nie ma.
Cześć, @Client:34151423! Przykro mi, że punkt ponownie nie był dostępny. Będzie jeszcze jedna próba doręczenia i jeśli ona również, się nie uda to będziemy mogli przekierować przesyłkę.