Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Wybieram karmę dla psa i w zakładce produktu dostawa paczkomat InPost pokazuje dostawę 12.11 Nie wierzę, bo jeśli dostawca deklaruje wysyłkę w 24h to paczka będzie w sobotę. Trudno zaryzykuję. Kupiłam i co pokazuje?!?! Po zakupie wyskakuje dostawa w sobotę.
Dlaczego wprowadzacie w błąd kupujących? Tylko One pokazuje dostawę w sobotę.
Allegro ma swój niezależny , nieomylny system wprowadzania w błąd kupujących, sądzisz że mogą się mylić?
Allegro to się niedługo pomyli z prognozą przychodów, bo to co się tu teraz wyprawia to jedynie zachęca do bojkotu. Wyszukiwarka, w której nie idzie nic znaleźć, chińskie badziewie opisane przez AI w każdej kategorii + robienie z ludzi debili z czasem dostawy.
A InPost nie widzi, że takimi zagraniami robią ich w ...... ?
Bo krótsze podają onowi i tam potem 50% szans ze dojdzie na tego 12stego xD Taki myk marketingowy. Zobacz jak fajnie będą przed świętami pokazywać. W zeszłym roku masa ludzi paczek na czas nie dostała, bo ona pokazywali przed świętami, a inposta z gwarancją dostawy dopiero po. Oczywiście doszło odwrotnie...
Przed 1 listopada też w czwartek pokazywało dostawę w sobotę tylko łonowca a inpost na poniedziałek. Swoją drogą czy jest ktoś komu dostarczyli do zielonego automatu przesyłkę w jakąś sobotę? Tak wiem, że reklamują takie dostawy ale są one jak Yeti. Swoją drogą aby paczka znalazła się na pewno w paczkomacie Inpost w sobotę to trzeba taką opcję wykupić, w standardzie smart jej nie ma, chyba że się mylę 🙂
@budowlaniec2019 owszem, paczki smart są standardowo dostarczane w soboty bez żadnych dodatkowych opłat.
Ja już na Allegro nie kupuję więc siłą rzeczy nie korzystam z One ale kiedyś w wakacje przechodząc koło zielonego automatu widziałam jak kurier wkładał paczki w sobotę więc się to zdarza. Nie wiem na ile to norma, na ile wypadek przy pracy ale zdarza się 😉
Mi raz inpost dostarczył do klienta przesyłkę w 30 minut. Zdarzyło się to gdy sąsiad z sąsiedniej ulicy kupił przedmiot i zamówił przez paczkomat do którego zarówno on jak i ja mamy 200 metrów. Już nie wspomnę że za 2 dni zwrócił go z adnotacją "nie pasuje mi". Oczywiście nadał przez paczkomat ale zwrot przywiózł mi kurier bo musiało to przejść przez sortownię. To taka ekologia po polsku.
Dobrze, że nie zaznaczył "nie dotarł na czas" 😀
Rozmawiałem kiedyś z kurierem Inpost pod paczkomatem w sobotę i wygląda to tak, że w pierwszej kolejności są dostarczane paczki z wykupioną opcją "dostawa w sobotę" i jest to gwarantowane, pozostałe przesyłki są doręczane losowo, mają pewną pulę paczek do rozwiezienia i stąd trafiają one w sobotę. Ja niejednokrotnie miałem sytuację, że część przesyłek zamówionych dotarło do mnie w sobotę a reszta w poniedziałek, więc chyba coś w tym jest. Z dostawą do zielonych automatów nie miałem jeszcze okazji współpracować i nie mam zamiaru, ale znam temat od bliskiej mi osoby którą zmusili do oferowania tego przewoźnika, nawet kurier co to odbiera śmiał się, że na 90% zobaczy tą paczkę ponownie jak jej nie odbiorą i będzie robił zwrot.
@budowlaniec2019 ale wszystkie paczki Allegro Smart mają oznaczenie PWW (paczka w weekend) i czarne etykiety i są dostarczane w soboty. Ja swego czasu bardzo dużo kupowałam na Allegro i nie przypominam sobie, żeby kiedyś inpost paczkę oznaczoną PWW dostarczył dopiero w poniedziałek. I Allegro nie pobiera za to dodatkowej opłaty - taki bonus smarta.
@budowlaniec2019
Nie do końca. Na początek trzeba odróżnić od siebie dwie usługi świadczone przez Inpost: "Paczkomat 24/7" oraz "Allegro Paczkomat 24/7 InPost". Każda z tych usług ma własny cennik, regulamin i zasady jej świadczenia.
I tak dla Paczkomat 24/7 deklarowany termin doręczenia to 2 dni robocze, a gwarantowany 5 dni roboczych, przy czym może być przedłużony o 2 dni robocze (np. w razie braku miejsca w paczkomacie docelowym czy też w razie jego awarii). Za przekroczenie gwarantowanego terminu doręczenia przysługuje odszkodowanie (2x opłata za nadanie).
Do tej usługi można dokupić usługę "Paczka w weekend", ale nie jest to usługa gwarantowana, operator może zwrócić opłatę za tę usługę dodatkową (przy usługach gwarantowanych zwraca się 2x opłata, zwrot opłaty jest tu deklarowany, a nie gwarantowany). Usługa nie zmienia też gwarantowanego terminu doręczenia.
Natomiast w przypadku usługi "Allegro Paczkomat 24/7 InPost" deklarowany termin doręczenia to 1 dzień roboczy, nie ma zaś terminu gwarantowanego. Jako że usługa nie ma gwarantowanego terminu doręczenia, przesyłkę uznaje się za doręczoną w terminie, niezależnie od czasu transportu. Nie ma też możliwości skorzystania z usługi "Paczka w Weekend", aczkolwiek przesyłki doręczane są w soboty (ale nie jest to ani gwarantowane, ani deklarowane przez operatora). Za "opóźnienie" (w tej usłudze nie ma czegoś takiego) w doręczeniu, nadawcy nie przysługuje odszkodowanie. W tej usłudze przesyłka może być zaginiona (jak nie dotrze w ciągu 30 dni), ale nadal nie będzie ona opóźniona.
Podane wyżej terminy obowiązują pod warunkiem nadania do godziny granicznej. Za nadanie uznaje się moment umieszczenie przesyłki w skrytce maszyny nadawczej (przy nadaniu w paczkomacie), przekazania pracownikowi (przy nadaniu w punkcie) lub przekazania kurierowi (nadanie z podjazdem kuriera).
W obu usługach za zaginioną uznaje się przesyłkę, która nie dotarła do adresata w ciągu 30 dni od dnia następnego po dniu nadania. W obu usługach za zaginioną przesyłkę przysługuje odszkodowanie.
@Health___Beauty Niestety nie wszędzie są dostarczane w soboty, a od jakiegoś czasu generuje się mniej etykiet PWW
@fox_paws Był o tym temat na forum - do niedawna każda etykieta generowana w czwartek i piątek miała oznaczenie PWW, teraz mają tylko te z przewidywanym terminem doręczenia na sobotę
No to u mnie nigdy nie generowało wszystkich etykiet Smart jako PWW
@fox_paws To trzeba było to zgłosić do Allegro albo do InPost
Nie chodziło mi w tym wątku o etykiety, czy dany paczkomat ma dostawy w soboty itd tylko o OSZUSTWO jakie stosuje Allegro.
Przed zakupem w zakładce dostawa TYLKO one pokazywało dostawę w sobotę. Paczkomat pokazywał termin 12.11 !!! Po opłaceniu zamówienia okazało się, że nagle jakimś cudem wskoczył paczkomat i dostawa będzie w sobotę i tak też jest paczka czeka w paczkomacie.
Także dziękuje za oszustwa i manipulacje, wyciągnę wnioski na przyszłość kochane Allegro.