anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego kurier nie pon osobom niepelnosorawnym🍺awia próby doreczenia

agawa-a8
#7 Wielbiciel

Wczoraj był kurier, dziwne bo ja cały czas jestem i przekierował paczkę do Żabki  bo mnie nie było ,kłamstwo,Placilam za przesyłkę.

Jestem osobą niepełnosprawną w st znacznym, i chora grypowo.Teraz nie ma mądrych na allegro,infoliniach.Zostalam z tym sama.A chce Wam powiedzieć mam źle doświadczenia tym Dostawcą DHL..

Pomóżcie

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie jesteś pierwsza. Już kilka miesięcy temu były tu takie posty, tylko wtedy do automatu przekierowali. Allegro dba tylko o siebie. A DHL ma maleńki punkt w swoim regulaminie mówiący, że tak mogą zrobić i nic na to nie poradzimy. Chcesz wybrać kuriera samodzielnie to na Allegro musisz zapłacić za wysyłkę. A nawet jak będziesz zdecydowana zapłacić to i tak łatwo nie będzie, bo gdzieś w boju skasowali filtr wyszukiwania po kurierze (dałabym głowę, że dawniej był ale jak wszystko co dobre). W sumie jeszcze do tego trzeba byłoby mieć konto bez smarta to jakoś by się dało wybrać. Ze smartem to porażka.

Jedyne co możesz to zmienić sklep lub nękać rodzinę czy dobrą duszę z sąsiedztwa...

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@agawa-a8 nic nie zrobisz ,nie odbierzesz .. paczka wróci do nadawcy 

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@agawa-a8 

Bo ma takie prawo. Dla firm kurierskich jesteś osobom pełnosprawną. Obowiązek specjalnego traktowania osób niepełnosprawnych lub ze specjalnymi potrzebami, to ustawowy obowiązek operatora wyznaczonego (aktualnie jest to Poczta Polska, trzeba złożyć stosowny wniosek i jest to bezpłatne). Pozostałe firmy będą cię niestety traktować jak w pełni zdrową osobę.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@agawa-a8 czy możesz podać nam numer przesyłki, której dotyczy ta sytuacja? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów