anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego mój komentarz został usunięty?

Trolu7
#7 Wielbiciel#

pytanie dlaczego allegro usunęło moją opinię w związku z kupnem urządzenia które nie spełniało moich oczekiwani . Po pierwsze primo opinia była trafna ale tylko jedna gwiazdka co do urządzenia bo resztę gwiazdek było więcej za obsługę ,koszt,realizację i.t.d akumulatorowy klucz pseudo miał odkręcać 350 nm a dokręcać 300 nm okey .nie odkręcił nawet 140 nm a z kolegą po paru piwach to nawet przy użyciu 2 palcu można było go zatrzymać czyli straszny chłam sprzedają .po drugie primo dziś dostałem 2 e-maile 1 od allegro że usuneli a drugi że firma chce bym usunoł i że ma 14 dni czy ktoś się pospieszył coś czekam na info co do pseudo klucza

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Trolu7  skoro allegro usunęło to była do tego podstawa regulaminowa

oznacz moderatorów

Trolu7
#7 Wielbiciel#

No chyba raczej nie bo mam prawo do wypowiadania się na dany temat. Czyli kupuje place czekam na dostawę.potem drugi punkt testuje sprawdzam bawię się.punkt 3 chcecie żebym napisał opinie czyli to robię .jeszcze raz 1 gwiazdka była co do sprzętu który kupiłem resztę dałem więcej bo co pośrednik winny za sprzęt moja ocena dotyczyła sprzętu na jakiej podstawie zostało mi odebrane prawo do mojej nie twojej opinii nie rozumiem tego żebym jeszcze wyssał to z palca ,ale ja sam tego doznałem poprostu kiepski sprzęt i nie wiem dlaczego się do tego nie przyznają

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Trolu7 Po usunięciu opinii możesz ją wystawić ponownie. Zrób to, tylko nie używaj słów niecenzuralnych, napisz ją rzeczowo, zgodnie z rzeczywistym przebiegiem transakcji. Jeżeli opinia zostanie usunięta ponownie, zapytaj o powody tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1aab3926-a59f-4f0a-b91a-ab3d4e469201&subjectId=0cf36533-0... Potem wystaw ją po raz trzeci, biorąc pod uwagę powód usunięcia podany przez Allegro.

Tobie chodzi o opinię o sprzedawcy, czy o opinię o produkcie? Przy ocenie produktu nie nawiązuj do sprzedawcy, wtedy nie zostanie usunięta.

oznacz moderatorów

Trolu7
#7 Wielbiciel#

Dziękuję tak zrobię bo nie dam sobie w kaszę dmuchać czekam na informacje na temat sprzętu który został za reklamowany czy będzie dobry czy zły potem będę dalej pisał niech tylko coś będzie z nim nie tak poczekam jeszcze 6 dni ale zachowanie allegro też mi się nie podobało .dziś dostałem email do allegro że usunęli i drugi os sprzedawcy że proszą o usunięcie tej opinii że czekają 14 dni tego też nie rozumiem nikt nie zapytał się mnie nawet o zdanie pozdrawiam 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Trolu7 Twoja opinia została usunięta, ponieważ zawierała wulgarne słowo, a tym samym naruszała zasady Allegro. Możesz wystawić opinię ponownie i nie zostanie usunięta jeżeli będzie zgodna z zasadami.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

konicaserwis-pl
#9 Pomysłodawca#

1. Dlaczego "ktoś" z Allegro (być może tzw Moderator) usuwa niepochlebne, a prawdziwe posty na temat:

- tego co się dzieje na Allegro

- co praktykują pracownicy Allegro

2. Dlaczego "ktoś" bez podania przyczyny zablokował mi możliwość dodania dalszych wpisów (dalsze postępy w sprawie oszu-tw/ patologii na Allegro)  w moim własnym temacie/poście na tym "przedziwnym" Forum?

3. Dlaczego "ktoś" z Allegro kasuje wstawiane odnośniki (legalne i prawomocne) orzeczenia sądu, urzędu UOKiK dotyczące Allegro, które poszerzają wiedzę użytkowników i przyczyniają się do poprawy bezpieczeństwa zakupów w sieci?

Coś co jest i powinno być prewencyjnie ogólnodostępnym przykładem o zapobieganiu (...) Allegro natychmiast arbitralnie usuwa. 

4. Czy w w/w kontekście praktyk (...) Allegro liczy na: a)  wzrost zainteresowania klientów zakupami na Allegro?  b) wzrost zaufania do Allegro? c) wzrost poczucia bezpieczeństwa klientów czytających przed zakupem niniejsze forum d) wzrost pozytywnych notowań Allegro?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@konicaserwis-pl niech to będzie finał naszej długiej dyskusji w sprawie regulatorów PWM, która najwyraźniej już dawno wyszła poza ramy poruszone na początku. Postaram się przekazać konkretną odpowiedź na wszystkie pytania.

Czym jest Gadane? To należące do Allegro forum, zarządzane (moderowane) przez pracowników Allegro, którego podstawowym celem jest odpowiadanie na konkretne pytania użytkowników związane z funkcjonowaniem Serwisu.

Czym nie jest Gadane? Nie jest to otwarte dla wszystkich forum, Hyde Park, na którym każdy może umieścić swoją opinię na dowolny temat czy podzielić się linkami do dowolnych stron. Opinie i linki są w porządku, jeżeli nawiązują tematycznie do prowadzonej rozmowy i stanowią wartość dodaną dla czytelników (warto pamiętać, że poszczególne wątki są indeksowane w wyszukiwarkach i czytane przez zainteresowanych daną kwestią jeszcze przez wiele miesięcy później).

Nie jest to miejsce do prowadzenia długich sprzeczek światopoglądowych, zarzucania sobie wzajemnie kłamstwa czy autorytatywnych, pustych stwierdzeń typu "robicie to niewłaściwie" albo "łamiecie prawo". Oczywiście merytoryczna, konkretna dyskusja (z przykładami) jest jak najbardziej wskazana, należy jednak rozpoznać moment, w którym argumenty się wyczerpały i nie ma szans na przekonanie drugiej strony.

Nie jest to wreszcie miejsce, w którym można umieszczać swoje uwagi związane z działalnością moderatorów (w tym celu zapraszamy pod adres spolecznosc@allegro.pl). Zazwyczaj tego rodzaju kwestie interesują kilka osób i są zupełnie nieprzydatne dla postronnych obserwatorów, którzy przyszli tutaj znaleźć odpowiedź na konkretne pytania.

Niestosowanie się do powyższej agendy powoduje, że konkretne, wartościowe odpowiedzi i wyjaśnienia giną w natłoku innych postów, a tego - jako opiekunowie tego miejsca - chcielibyśmy za wszelką cenę uniknąć.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

konicaserwis-pl
#9 Pomysłodawca#

Cytuję:"...Oczywiście merytoryczna, konkretna dyskusja (z przykładami) jest jak najbardziej wskazana, należy jednak rozpoznać moment, w którym argumenty się wyczerpały i nie ma szans na przekonanie drugiej strony"

Dlaczego wszystko co publikuje i pisze Pan Maciek Śnieżek jest merytoryczne i zgodne z tematem lub pytaniami użytkowników, a to o co pytają użytkownicy może pozostać zamknięte i bez odpowiedzi.  To powtórzę i proszę o MERYTORYCZNĄ odpowiedź!

Dlaczego likwidowane są z tego małego forum (legalne i prawomocne) orzeczenia sądu, urzędu UOKiK dotyczące Allegro, które poszerzają wiedzę użytkowników i przyczyniają się do poprawy bezpieczeństwa zakupów w sieci Allegro? Zapobieganie złym wyborom, świadomość zakupowa klientów użytkowaników i konsekwencje wyborów po przez wiedzę i to PODSTAWY PREWENCJI  Prewencja w normalnym, uczciwym handlu to doskonalenie i podniesienie prawdopodobieństwa zadowolenia z dokonanych wyborów/zakupów, korzystania z aukcji.

Wiec Panie Macku gdzie ta KONSTRUKTYWNA i merytoryczna praktyka prewencyjna w Pana postępowaniu? To konkretna sprawa. Sprawa bezpieczeństwa zakupowego Allegro. (klient najważniejszy)

Zależy Panu na Allegro w ogóle...? Na tym, by klientów na Allegro było coraz więcej czy na tym by budować coraz bardziej hermetyczny targ dla zdeterminowanych ryzykantów i manipulantów. A, ranking wciąż tylko spadał, spadał... aż utopi niegdyś fajne i ciekawe założenie.

To konkretne, merytoryczne pytania. Proszę uprzejmie o merytoryczną odpowiedź. Myślę, że wielu użytkowników chce poznać prawdę.

(dla bezpieczeństwa możliwych praktyk zapisano arch + zrzut)

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Trolu7 - Więc Ci odpowiem.

Usuwane są wszystkie posty , które naruszają "dobry wizerunek serwisu Allegro". I to jest tylko dla Twojego własnego dobra, gdyż zgodnie z regulaminem Allegro, masz obowiązek dbać o jego wizerunek (czytaj: żaden ptak nie może **piiip** w swoje gniazdo). Dodatkowo - naruszające regulamin - odpowiedź już uzyskałeś.

Możesz się ponownie "zemścić na sprzedawcy" wystawiając odpowiedni komentarz - to Twoje prawo. Najlepiej w ponownym komentarzu "zrównaj" go z błotem, to mu się przecież należy, bez względu na to, że wystawiłeś komentarz i zgłosiłeś reklamację i czekasz na jej rozpatrzenie. To mu się należy. A jak Ci rozpatrzy reklamację pozytywnie - to też negatyw mu wystaw, a co?

Przecież satysfakcja z "udupienia" kogoś niejednokrotnie przewyższa satysfakcję z dokonanych zakupów. A zadowolenie kupującego jest przecież priorytetem.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@konicaserwis-pl ponownie drąży Pan jakąś swoją sprawę, nie podając żadnych szczegółów - które "(legalne i prawomocne) orzeczenia sądu, urzędu UOKiK dotyczące Allegro" są "likwidowane z tego małego forum"?

Widzę tylko ten wpis Pana autorstwa, w którym cytował Pan UOKiK (rzeczywiście przez kilka godzin nie był widoczny ze względu na nasze automatyczne mechanizmy moderacyjne, ale został przywrócony dwa dni temu). Nie wiem, jaki związek ma podany tam przez Pana link z tematem wątku - nie kieruje do żadnego "prawomocnego orzeczenia sądu", tylko do notki blogowej sprzed trzech lat, w żaden sposób nie dotyczącej kwestii weryfikacji przedmiotów na Allegro. Zostawiliśmy go wyłącznie ze względu na pozostałą treść Pana wpisu.

Rozumiem, że gdy przechodzimy do konkretów, do których należałoby się merytorycznie odnieść, najłatwiej rzucić "nie mam już czasu dla Pana" czy "Allegro nie płaci mi za obsługę prawną" i wkleić jakiś trzyletni, niezwiązany z tematem artykuł znaleziony w sieci. Proszę się jednak nie dziwić, że po takim wpisie wątki będziemy zamykać.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów