anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego mam blokadę zakupu większej ilości sztuk?

Client:33669694
#1 Nowicjusz
Dlaczego mam taka blokade na koncie ???:  Możesz kupić tylko 2 szt.!
Masz już maksymalną liczbę sztuk. Osiągnięto limit stanu magazynowego lub dla Twojego konta

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:33669694  bo to jest oferta limitowana

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:33669694 to nie jest blokada na Twoim koncie, takie samo ograniczenie mają wszyscy kupujący, ponieważ to oferta limitowana. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

gaatar
#2 Obserwator

No super, ale ja przykładowo potrzebuje 3szt towaru a mam limit na 2szt. Guzik mnie obchodzi że trzecia sztuka powinna być droższa (bez rabatu), bo i tak muszę kupić ten towar. Ale NIE mogę jej dodać. I teraz mam ten sam towar kupić u innego sprzedawcy? Dwa razy przesyłka. Co za głupota.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gaatar  to taka sama promocja jak w Biedronce😉 cukier po 2zł, ale możesz kupić tylko 1kg😁, dla Allegro liczy się tylko to, że w rankingach mieli najniższa cenę, a sam fakt, ze były limity ilościowe nikogo nie interesuje, w tabelkach wszystko się zgadza😏

oznacz moderatorów

gaatar
#2 Obserwator

Jak chce kupić w Biedronce 3kg cukru a promocja jest na 1kg, to za 2kg ponad promkę płacę normalną cenę i tyle. A tutaj Allegro nie pozwala mi kupić tego towaru po normalnej cenie (a jest podana). To nie jest normalne.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gaatar  to daj link

oznacz moderatorów

gaatar
#2 Obserwator
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gaatar  no i proszę bardzo mam trzy sztuki😉 i wysyłka gratis😉

KOGIEL_T_0-1763660962455.png

oznacz moderatorów

gaatar
#2 Obserwator

Ale od dwóch różnych dostawców, czyli to dwie różne przesyłki. Mało to ekologiczne i mało praktyczne, 2x więcej śmieci i opakowań itp...

Poza tym ciekawe czy sprzedawca Beon_Europe byłby zachwycony że traci klienta, bo Allegro nie ogarnia tematu i nie pozwala sprzedać więcej niż 2szt, a na stanie jest 2400+ sztuk. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gaatar  jeśli chodzi o ekonomie i ekologię, to Allegro ma nie wiele wspólnego😉, ale taki Beon_Europe, to sam decyduje, czy chce brać udział w takiej akcji, więc pewnie mu pasuje taka promocja 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gaatar najprościej zrealizować osobno jako 2 zamówienia 2szi i 1 szt

oznacz moderatorów

gaatar
#2 Obserwator

Zrealizowałem zakup poza Allegro, było prościej w tej sytuacji. Proponuję dodać opcję zakupu w normalnej cenie jeśli ktoś potrzebuje więcej sztuk danego towaru niż jest w promocji. Wszyscy byliby zadowoleni z takiego obrotu sprawy (klient ma towar, sprzedawca zysk, pośrednik prowizję).

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gaatar  jeśli zakup był poza Allegro, to pośrednik nie ma prowizji😁

oznacz moderatorów

gaatar
#2 Obserwator

@KOGIEL_T przecież ja wiem jak to działa. Gdyby Allegro umożliwiło zakup limitowanej ilości w promocji, a ilości ponad w normalnej cenie to kupiłbym całość na Allegro. Niestety taka prosta logika najwyraźniej przerosła naszego czempiona, więc kupiłem zbliżony towar w zupełnie innym sklepie, w potrzebnej ilości.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gaatar  najwyraźniej mądre głowy z Allegro nie wiedzą jak to działa😉, a ja Ci powiem jak sprzedający robi promocję, Ty nie możesz kupić więc dzwonisz do niego, a on mówi "spoko, poza Allegro, to ja nawet sprzedam taniej niż w promocji, bo nie muszę płacić prowizji"😁

oznacz moderatorów

gaatar
#2 Obserwator

O Panie kochany, dzwonienie do sprzedawcy i załatwienie poza Allegro to może rok 2006 😉 Dzisiaj to nie ma sensu, a już na pewno nie dla towaru za 300zł. Decathlon wygrał z Allegro dzisiejszego dnia 🙂 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gaatar  oki, nie będę dalej ciągnął tematu, bo zaraz dostane bana😉, ale zapewniam Cię, że działa to zarówno dla kwot rzędu 50zł jak i 500zł i to w roku pańskim 2025😁 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@az1rael  to nie jest takie proste, wystarczy, że Allegro powiąże sobie konta i  nie kupisz trzeciej sztuki😉

oznacz moderatorów