Zamówiłem materac przeciwodleżynowy, ale ponieważ sprzedawca nie wzbudził do końca mojego zaufania, wybrałem formę dostawy za pobraniem. I jak się okazało bardzo słusznie. Po tygodniu od terminu dostawy, otworzyłem dyskusję ze sprzedającym, ale brak jakiejkolwiek reakcji z jego strony. Poprosiłem o pomoc Allegro, które zobowiązało go do wysłania zamówienia i wyznaczyło termin, który także już upłynął. W związku z powyższym otrzymałem link do wniosku z AOK do wypłacenia mi pieniędzy za przedmiot, ktorego nie otrzymałem, i za który nie zapłaciłem. Nie do końca rozumiem tę sytuację. Czy to jest jakaś forma rekompensaty ? Mam uzupelnić i wyslać ten wniosek?
@Daruch68 nie masz bo nie zapłaciłeś więc jak ma ci ktoś oddawać kasę za towar którego nie otrzymałeś? To wiadomość automatyczna @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ może tak ogarniecie sprawę bo walenie w konsumentów prewencyjnie sałatą to już się śmieszne robi....
@Daruch68 to jest błąd po stronie naszego doradcy, za który bardzo Cię przepraszam. Program Allegro Ochrona Kupujący jest skierowany do kupujących, którzy nie otrzymali swojego zamówienia, ale za nie zapłacili, co w Twoim przypadku oczywiście nie miało miejsca. Możesz zignorować tę wiadomość, ale jeszcze raz przepraszam Cię za wprowadzenie w błąd.
ale był tu wątek, że kupujący dostał pieniądze z POK za przesyłkę za pobraniem, której ostatecznie nie odebrał. Więc wszystko w allegro jest możliwe 😎
Dziękuję za odpowiedź.
Wolałem sie upewnić.