Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
ALEGRO USUNEŁO MOJĄ OCENE, gdzie to mogę zgłosić ? 19 lis 2021, 10:41 dla [edycja]
Zgłosić raczej nigdzie, może najwyżej do UOKIK, chociaż nie widzę sensu takiego zgłoszenia.
Wystaw ocenę ponownie, tylko zgodnie z prawdą i bez słów obraźliwych
@laboratorium_elb Cześć. Ocena została usunięta, ponieważ mogła stanowić naruszenie dóbr osobistych. W komentarzu zabronione jest używanie określeń typu "oszust" jeśli nie dysponujesz prawomocnym wyrokiem w sprawie.
@ko_alka A jeśli ktoś dysponuje wyrokiem i wystawi komentarz ze słowem "oszust", Allegro go nie usunie? Będzie pytać kupującego, czy ma wyrok?
Ja wiem, po zgłoszeniu przez sprzedającego usunie.
@xyz96 może na wyroku nie było napisane wprost, że oszust, więc All nie skumało 😛
@xyz96 Nie otrzymaliśmy takiego dokumentu od kupującego. Jeśli @laboratorium_elb rzeczywiście dysponuje wyrokiem, może nam go przesłać za pomocą formularza. Oceny sprzedającego nie wskazują na to, aby dopuszczał się nieuczciwych działań. Jeśli jednak tak jest, to oczywiście zainterweniujemy.
@ko_alka Ale ja nie pytam od tego kupującego. Pytanie ma charakter ogólny.
@xyz96 Każda sprawa rozpatrywana jest indywidualnie. Jeśli pytasz o hipotetyczną sytuację, to prawdopodobnie zanim kupujący przedstawi nam prawomocny wyrok, konto sprzedającego będzie już zablokowane.
@ko_alka Ja wiem, że każda sprawa jest rozpatrywana indywidualnie, Allegro powtarza to w niemal każdej korespondencji. Prawdopodobnie, moim zdaniem, Allegro usunie komentarz ze słowem "oszust" po zgłoszeniu sprzedawcy nawet wtedy, gdy kupujący ma wyrok, bo przed usunięciem NA PEWNO kupującego o to nie zapyta. Tak było i w przypadku kupującego z tego wątku.
A co mają do moje sprawy inne oceny. Zostałem oszukany. Kto chciałby dostać używany komputer zamiast nowego? bez polskiej trzcionki z naklejkami na klawiszach? Opisałem to ocenie która została usunięta. BRAWOOO
@laboratorium_elb Po usunięciu negatywa możesz go wystawić ponownie. Pamiętaj tylko, aby był zgodny z rzeczywistym przebiegiem transakcji i nie był obraźliwy. Nie używaj słów wulgarnych itp. Jeśli rzeczowo opiszesz przebieg nieudanej transakcji, negatyw nie zostanie usunięty.