Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś orientuje się dlaczego NestBank znikł z karty szybkich płatności oraz czy jest szansa by wrócił?
Dlaczego w "Płatnościach" nie ma mojego banku ?. Nest Bank.
@janusz150254 Tego banku nie ma, został wyłączony. Możesz zapłacić przelewem tradycyjnym.
@janusz150254 Kliknij na liście banków "Płacę przelewem tradycyjnym", potem wejdź na stronę swojego banku i wykonaj przelew przez PayU na pozyskane dane. Nie zmieniaj niczego w danych do przelewu, to zadziała niemal tak samo, jak Twoje wcześniejsze wpłaty z Nest Banku.
Od 28 grudnia próbuje zrobić zakupy na Allegro ale nie ma możliwości płacenia z nest bank, proszę o pomoc, czemu nest bank zniknął z allegro
@ogrodo23 Regularnie pojawiają się tutaj pytania o Nest Bank ( a raczej o jego brak na liście). Chyba coś nie gra na linii Allegro - Nest bank...
@ogrodo23 Bo Allegro skreśliło z listy. Wielu o to pyta.
Jakoś przy zakupie Allegro Smart nie ma żadnego problemu z zapłatą szybkim przelewem z Nest banku. Przy "normalnych" zakupach już nie ma go na liście...
@ogrodo23 Jest możliwość płatności Kartą wydaną do konta, albo Blikiem (ale tu trzeba mieć jego aplikację w telefonie), można też wybrać przelew tradycyjny.
@ogrodo23 Allegro nie współpracuje już z tym bankiem. Możesz jednak nadal z niego płacić. Wybierz z listy "płacę przelewem tradycyjnym", potem wejdź na stronę swojego banku i wykonaj przelew na uzyskane dane. To nadal będzie przelew przez PayU.
@fidziu23 Zniknęło kilka banków, zapewne brak współpracy między Allegro a bankami. Takie były wpisy na forum.
temat był już gnębiony w zeszłym roku, Allegro wtedy przeczyło, że usunęło coś z listy
@fidziu23 Powodem jest, zdaniem Allegro, brak odpowiednich standardów tego banku do współpracy przy szybkich przelewach.
Bardzo dziękuję Wam, za informację. Miejmy tylko nadzieję, że Allegro zrobi z tym porządek, bo jeśli nie, to ja będę dogadywał się bezpośrednio ze sprzedającymi na zakupy poza allegro. Nie możemy się uwsteczniać z powrotami do przelewów tradycyjnych. Za chwilę jeszcze wymyślą, że mam naginać na pocztę przelew zrobić.
Jeśli chodzi o Nest Bank, to nie wiem jakich niby standardów nie spełnia, bo jakoś wszędzie indziej wszystko działa jak należy. No i przede wszystkim konto jest za darmo bez konieczności spełniania jakichś durnych warunków.
Tak, nie spełnia standardów. Wczoraj wieczorem kupowałem kilka rzeczy od różnych sprzedawców, ale najpierw kupiłem sobie Allegro Smart na miesiąc. Przy kupnie Allegro Smart nie było żadnego problemu z szybkim przelewem z Nest banku. Chwilę później przy próbie zakupu od sprzedających Nest banku nie było na liście. Jak widać są równi i równiejsi, jak kasa idzie dla Allegro to można płacić z Nest bez problemów. Przy zakupie od "normalnych" sprzedawców Nest już nie spełnia standardów. Pewnie...
@fidziu23 @ate1990 @xyz96 @Auto_Partner_SA @LEW433 Mamy dobrą wiadomość - po wielu sygnałach od Was oraz we współpracy z Nest Bankiem - przywróciliśmy szybką płatność dla tego banku.
kolejny raz tak się dzieje. To utrudnianie życia klientom. By dokonać przelewu tradycyjnego trzeba po kolei wszystko kopiować.
@bochema obecnie Nest Bank jest dostępny na liście szybkich płatności. Nie usuwaliśmy tej możliwości. Być może brak dostępności wynikał z problemów z ich systemami: