Nie mogę zmienić sortowania na najniższą cenę. Klikam i nadal jest ułożone według najtrafniejszych - to irytujące:(
@jorila W opcjach sortowania najpierw wyświetlane są oferty promowane, a niżej znajdziesz oferty posortowane zgodnie z wybranym przez Ciebie filtrem.
Zauważyłam, że sortowanie od najniższej ceny działa dopiero po dwukrotnym wybraniu tej opcji, po pierwszym razie wraca do "trafność największa" - to jest natrętne narzucanie kupującemu ofert promowanych, które z reguły są nieodpowiednie dla niego. Funkcja sortowania ma sens kiedy działa, a nie kiedy jest ustawiona tak żeby narzucać klientowi oferty, które go nie interesują.
Mam prośbę o przyjazniejsze traktowanie klientów, zamiast korporacyjnej propagandy.
@jorila Dziękuję za podzielenie się swoją opinią. Cały czas się rozwijamy, aby zapewnić nasyzm klientom doświadczenia zakupowe na jak najwyższym poziomie.
ech, korporacyjne gadki......
Z wyszukiwarką tu się nie wygra. Robi co chce i nic na to nie poradzisz. Nie wiem jak teraz, ostatnio nie kupuję prawie ale z miesiąc temu sortowanie po trafności dawało mi tańsze oferty niż sortowanie po najniższej cenie... Także warto zerkać w jedno i w drugie...
Ogólnie nic na to nie poradzimy. Allegro myśli jak myśli. Kiedys sobie uznali, że jak chcą wejść na rynki zagraniczne to muszą mieć to samo co inni czyli katalogi, kijowe wyszukiwarki itp... To się już nie zmieni. Nigdy nie będzie działać dobrze.
Dla mnie to taka mentalnosć kogoś zakompleksionego. Mieli najlepszą stronę. Zamiast zrobić podobnie na Europę i pokazać Ama..., EB.. i tak dalej jak to się powinno robić to woleli zejść z jakości i zrobić to co wszyscy. Byle Chińczykom było łatwiej wystawiać oferty bez znajomości języka po obrazku z katalogu...
To coś u Ciebie, bo u mnie działa po jednokrotnym. Może to wina problemów z połączeniem albo sprzęt nie wyrabia?
Kolejność listy przy sortowaniu po cenie: najpierw dwa Sponsorowane, potem Promowane, a na końcu Produkty (pomijam te ~trzy ostatnie pozycje Sponsorownae/Allegro Lokalnie na dole strony).
Przy trafności kolejność jest inna - nie ma podziału na Promowane i Produkty, są wymieszane. Podobno to jest w ramach testów (a przynajmniej tak było kilka dni temu).
A ja mam prośbę o przyjaźniejsze traktowanie korporacji, zamiast uprzedzeń. (Tak mi się jakoś zebrało na suchary).