anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie ma możliwości płacenia z Banku BOŚ?

karolin_ka
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
47 ODPOWIEDZI 47

Knowhere
#21 Demiurg#

@marcinq76 No i co że wchodzi? Z taką polityką (nie tylko cenową) jest to jak wybór między dżumą a cholerą.

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

marcinq76
#9 Pomysłodawca#

konkurencja zawsze jest na korzyść klienta

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@marcinq76 Patrząc na to jakie mają prowizje, jakoś nie widzę tu pola do konkurencji.

oznacz moderatorów

marcinq76
#9 Pomysłodawca#

to wg Ciebie lepiej jak daej będzie jeden monopolista (allegro) ? nie żartuj.

Zresztą koniec OT, trzeba skupić się na temacie wątka czyli braku szybkich  płatności BOŚ z winy allegro. Ciekawe czy coś z tym zrobią czy mają to daleko w poważaniu

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@marcinq76 Nigdzie niczego takiego nie napisałem, ale niestety ąmazon z takimi prowizjami nie będzie stanowił alternatywy mogącej jakoś specjalnie zagrozić allegro.

oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@marcinq76 ten bank nie jest jedynym bankiem, jakiego nie podpowiadamy już w opcjach płatności, choć wcześniej to robiliśmy. Usunęliśmy kilka z nich ze względu na niższą konwersję płatności, niż na innych bramkach. Nie oznacza to, że płatność w ogóle nie była możliwa - oznacza to, że w zbyt dużej części transakcji była za bardzo opóźniona, co generowało złe doświadczenia kupujących. W naszej skali te wartości są już dostrzegalne.

Nie znaczy to jednak, że klienci BOŚ Banku nie mogą na Allegro kupować - nie znaczy nawet, że nie mogą używać szybkich płatności. Oczywiście mogą, jest jeszcze opcja zapłaty kartą (również tą do rachunku BOŚ) czy BLIK.

Nie jest też wykluczone, że w przyszłości przywrócimy tę metodę (tak, jak stało się to np. z Nest Bankiem). Właściwym podmiotem, do którego należy kierować tego rodzaju pytania, jest jednak bank.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

marcinq76
#9 Pomysłodawca#

"co generowało złe doświadczenia kupujących"

nie wiem o jakich złych doświadczeniach piszesz, ja robiłem sporo zakupów i nic takiego nie dostrzegłem. Myślę, że te złe doświadczenie są z zakresu doświadczeń urojonych, tzn Wam się uroiło że szarpniecie BOŚia mocniej za sakiewkę, a BOŚ pokazał wam figę z makiem. I BOŚ i Wy macie klientów w poważaniu.

Nie ma kompletnie żadnej logiki w tym co napisałeś, bo nawet gdyby Ci uwierzyć i  te szybkie płatności nie przechodziły tak szybko jak byście chcieli, to i tak wygoda i prędkość ich wykonywania dla klienta była sto razy większa niż robienie tego przelewem tradycyjnym. O BLIKU i płatnościach kartą nie piszmy bo nie każdy z różnych względów chce w ten sposób płacić. Wypada po prostu  dać klientom wybór i jak stwierdzą że te szybkie przelewy nie działają dobrze to nie będą ich używać...

Ale oczywiście tak się nie stanie, bo wiadomo, że chodzi o pieniądze które chcecie wycisnąć z BOSia, więc proszę nie mydlić oczu i nie traktować klientów jak i[....]ów tylko popracować nad rozwiązaniem.

Mnie osobiście obraża takie wciskanie kitu.

oznacz moderatorów

marcinq76
#9 Pomysłodawca#

panie menedzeze, kasując mojego ostatniego posta pokazałeś że brak ci po prostu argumentów. Jednocześnie traktuję to jako przyznanie mi racji co do powodów braku BOŚia w SP.

Brawo, takiej żenady dawno nie widziałem

oznacz moderatorów

olipka1
#2 Obserwator#

Już był bank który przywróciliście pod naciskiem użytkowników. To jakaś farsa. Priszę zgłosić to odpowiednim ludzom z góry. Mam konto u was od ponad 20 lat a teraz co mam problem bo jestem w BOŚ u. Ktoś sobie chyba tu żarty robi. I nie mówcie mi jak inaczej mogę dokonać przelewu bi firmułki kopiuj wklej już wielokrotnie czytałam. Chcę normalnie kupować!!!!!!!!!! Przywróćcie BOŚ!!!!!!! 

oznacz moderatorów

muffin1
#7 Wielbiciel#

no waśnie, strasznie utrudniacie ludziom życie, widać allegro zacznie zaliczać niedlugo odpływ klientów - zakupy internetowe są już na szczęście możliwe na wielu innych platformach

oznacz moderatorów

MEB1972
#7 Wielbiciel#

Dlaczego nie ma mozliwosci platnosci z bankiem BOS?????????

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Jest taka możliwość. Z listy banków wybierasz "płacę przelewem tradycyjnym", otrzymujesz dane do przelewu, potem wchodzisz na stronę BOŚ i wykonujesz przelew przez PayU dokładnie na uzyskane dane. To będzie płatność przez Allegro Finanse z BOŚ.

oznacz moderatorów

marcinq76
#9 Pomysłodawca#

szkoda że nie wyślesz nas na pocztę żebyśmy wypełnili blankiet... to też będzie płatność pauy, tylko dalej nie będzie miało wiele wspólnego z "SZYBKIM PRZELEWEM"

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@marcinq76 Jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo że o .....😁Za chwilę na piechotę będziemy chodzić z zapłatą.

oznacz moderatorów

marcinq76
#9 Pomysłodawca#

no i jak tam panowie menadzerowie społeczności, dogadaliście się już z BOSiem czy dalej lejecie na klientów?

oznacz moderatorów

KrzSzul
#7 Wielbiciel#

Może napiszcie czego nie spełnia BOŚ to będziemy pytać ich...

oznacz moderatorów

marcinq76
#9 Pomysłodawca#

Halo, jest tu jakiś manager społeczności? może w końcu uda Wam się naprawić/dogadać z BOSiem? czy może jednak dalej macie nas w d...

oznacz moderatorów

ketman1
#8 Zapaleniec#

Kolego,

zmień bank albo platformę zakupową i przestań się tak spinać na forum jak nie potrafisz zrozumieć prostego przekazu.

W dość prosty sposób przedstawiono ci istotę problemu a Ty jak fanatyk z klapkami na oczach tego nie widzisz.

Najrozsądniej będzie jak zgłosisz się do BOŚ Banku i tam zaczerpniesz wiedzy czy planują poprawić swój system tak, żeby wrócić do SP Allegro.

oznacz moderatorów

marcinq76
#9 Pomysłodawca#

spinać to się ja nawet nie zacząłem. Kolego.

Jakoś BOS działa wszędzie tylko nie na allegro.

oznacz moderatorów

ketman1
#8 Zapaleniec#

Więc kupuj wszędzie tylko nie na Allegro.

Wystarczyło mi 5 minut, żeby ustalić stanowisko banku dlaczego tak jest.

I przestań błędnie wylewać kalumnie na Allegro skoro nie potrafisz w prosty sposób ustalić i zrozumieć przyczyny.

oznacz moderatorów