Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień Dobry mam taki problem, chce kupić przedmiot, ale przy wyborze płatności niema opcji płatność przy odbiorze gotówką, a u sprzedającego jest taka opcja.
@Mireczka_2011 Zgłosiłaś ten problem sprzedającemu? Prawdopodobnie wynika on z tego, że sprzedający nie zdefiniował na swoim koncie punktów odbioru.
Tylko, że próbowałam u innych użytkowników i tak samo jest niema opcji do zaznaczenia formy płatności tylko allegro smart
tak to wygląda dołączam zrzut ekranu
Sprzedawcy niechętnie udostępniają taką formę płatności i nie ma się co dziwić jest ona dla wielu bardzo niewygodna i często ponoszą przez nią straty.
@Mireczka_2011 Dziękuję za zrzut. Sprawdź proszę czy ten problem występuje również wtedy, gdy korzystasz z innej przeglądarki.
@Mireczka_2011 Prawdopodobnie sprzedawca nie podał adresu punktu odbioru osobistego tutaj; https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/punkty-odbioru Wtedy w ofercie będzie informacja o możliwości odbioru osobistego z płatnością przy odbiorze, ale nie da się jej wybrać.
Spróbuj jeszcze tak - na stronie wyboru opcji dostawy kliknij "Pokaż wszystkie punkty na mapie", potem, jeżeli sprzedawca udostępnia odbiór osobisty, na mapie na górze po prawej rozwiń listę i zaznacz "odbiór osobisty". Następnie oddal mapę i znajdź punkt odbioru osobistego, potem przybliż mapę i zaznacz ten punkt. Skomplikowane, ale tak na Allegro wybiera się odbiór osobisty.
Nie do końca napisałam chodzi mi o "Płatność przy odbiorze za pobraniem gotówką",.
Tej sytuacji winni są sami kupujący którzy nie odbierali przesyłek pobraniowych. Sprzedawcy ponosząc straty przestali udostępniać tą formę zapłaty za zamówienie.
Witaj, mam ten sam problem. Kupując cokolwiek u kogokolwiek nie mam w opcjach płatności za pobraniem. Mogę tylko płacić blokiem lub przelewem.
@milka6969
Większość rozsądnych sprzedawców (pod wpływem działań Allegro) usunęła tę formę płatności ze swoich ofert.
Jeżeli nie chcesz płacić "z góry" swoimi pieniędzmi możesz skorzystać z Allegro Pay.
Czy Allegro Pay to jest to samo co zapłać później? Jeżeli tak, to tam żądają numeru dowodu osobistego i pesel, a ja jestem sceptycznie nastawiona do podawania tego rodzaju rzeczy.