Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
Zgadza się, dlatego konkurencja (**piiip**) ma ja domyślnie włączoną. Mało tego w przypadku mody nie da się dać wszystkich filtrów.
@N_Nitka28 spoko, tylko czemu wyłącznie tej opcji przypadło na 1 października 😄 Widać że bardzo chcecie namieszać w wyszukiwarce, ciekawe czy to trafna decyzja czy wkurzycie wielu kupujących ?
Bardzo zła decyzja biznesowa.
Z punktu widzenia kupujących ogranicza dostęp do asortymentu którzy szukają produktu o pożądanych parametrach jakościowych.
Będzie to skutkowało naciąganiem na zakup gorszych produktów za tą samą cenę.
Np. produkt "Akumulator Bosch 2 Ah" występuje w kilku wersjach jakościowych o których
decyduje numer producenta podawany w opisie produktu.
Dla sprzedawców, zmniejsza dodarcie z ofertą do Klientów.
@kermu czy zła zobaczymy, jak na razie wszyscy kombinują jak wyszukiwać i dalej kupują na allegro 😄
Nie wszyscy będą kupować. Muzyka na płytach rządzi się kodami EAN i numerem katalogowym. Tak jest na największych wyszukiwarkach, sklepach internetowych. Kupowałem tu od wielu lat japońskie płyty CD... ale znowu mi łatwiej wejść na sklepy #by czy na #apońskie by kupić to co sobie jestem w stanie wyszukać natychmiast. Barcode (EAN) lub Catalogue Number
@TALARKI62 szukanie w opisach nie jest potrzebne, aby przeszukiwać wyniki po EAN-ie. To jeden z parametrów oferty (wyszukiwarka i tak przeszuka EANy).
Ja właśnie dziś odpuściłem. Nie mam ochoty na takie zabawy i nikt ze mnie nie będzie robił durnia.
Kiedyś sobie radziłem bez Allegro i nie widzę problemu żeby do tego wrócić. Może i trochę to trudniejsze, ale cena nowych towarów poza allegro jest i tak w 95% niższa (uwzględniając płatną przesyłkę). Więc kto tu straci?
@kostas11 bzdura
@Client:87296636 a czemu, zobaczymy za rok, wielu tu przewiduje upadek allegro ale to raczej nie nastąpi, testy robili przez co najmniej 2 lata więc wybadali zachowania kupujących a mają takie dane że nawet se tego nie wyobrażasz, po drugie smart ( to było mistrzostwo, mają lojalnych klientów ), Protect klienci wolą zapłacić więcej i mieć wszystko w jednym miejscu 🙂
Masz dużo racji, całkiem sporo ludzi w ogóle nie będzie widziało że jest więcej ofert danego produktu - mają jeden na przodzie, klikają, kupują. A że przepłacają... no cóż, można jedynie liczyć na to, że większość jest myśląca i widzi, tak jak my, co się dzieje. Nie powiem, wolałbym żeby liczba użytkowników spadła tu na łeb na szyję, żeby te zmiany zostały cofnięte, bo mi też było wygodnie na Allegro. Ale jak nie, łaski bez, naprawdę nie muszę tu kupować i podobnie jak inni zgadzam się z jednym: mnie też w końcu te zmiany otworzyły oczy, że są miejsca gdzie jest jeszcze taniej 🙂
@kostas11 kolejna bzdura -protect od dawna juz nie dziala - masz sam zglaszac na policje se ..no niech ci bedzie to .....se , na smart niby zaoszczedzone niby mam ok 30 tys zl -serio??? ....jakie mistrzostwo ? Kazdy zarobil . Mistrzostwo np to jest na A za 49 zeta na rok: darmowe przesylki , dostep do pirme i plus setki darmowych gier ..tu juz nie ma nic w jednym miejscu ..byl bajzel. a teraz jest przeogromny bajzel --..jest 14:45 siedze od 8 RANO i nie ma czesci do kupna ..sa ale ich nie ma i kupione ale bezposrednio na stronie sprzedawcy -niestety .A co ja sobie wyobrazam to nie masz pojecia no bo skad. I przez ile robili testy i jakie, i jak to sie robi rowniez . Pozdrawiam, no tego - se .
Dla mnie smart i protect to super dodatki ale nie decydujące właśnie to że wszystko jest w jednym miejscu i ceny bliskie najniższych było super tylko teraz co z tego że wszystko jest jak nie mogę tego znaleźć. Kilka dni wystarczyło żeby pozbyć się odruchu szukania na allegro i po prostu po necie i sklepach bo teraz jeśli nie szukam dokładnie jednego produktu po jego nazwie nie ma sensu nawet wchodzić na allegro. Bo wyszukam, nie znajdę, przechodzę do kategorii, filtru brak i wracam na google. Może przez cały rok mi się smart zwróci bo teraz będzie problem z korzystaniem z allegro a przy pojedynczych dużych zakupach to i u konkurencji jest bezpłatna dostawa i w większości bezproblemowe zwroty.
Także dla mnie główny atut allegro umiera wraz z funkcją wyszukiwania w opisach bo produkty może i są ale jak nie mogę ich znaleźć to równie dobrze mogło by ich nie być.
A i tak użyteczność allegro spadała powoli z problemamim ze znalezieniem używanych rzeczy.
Złym grupowaniem przedmiotów (przez co też błednym przypisywaniem opinii o przedmiotach)
Zalewem chińskich ofert które w zależności od tego jak głęboko jest się w kategoriach nie dawało się odfiltrować.
Ale wyszukiwanie w opisach to gwóźdź do trumny mojego korzystania z Allegro. Ale na pewno brak tej opcji przyciągnie setki na moje miejsce ;] Już widzę te reklamy przedświąteczne allegro
Teraz możesz bez problemu kupić na świeta co chcesz bo już nie ma tej odstraszającej opcji wyszukiwania w opisie. I mniej paraliżu wyboru bo teraz pojawią się tylko 2-3 rzeczy ale nie to co chcesz ale czy nie na tym polega sens świąt i prezentów? ;]
@przemo-c napisał(a):
Może przez cały rok mi się smart zwróci bo teraz będzie problem z korzystaniem z allegro a przy pojedynczych dużych zakupach to i u konkurencji jest bezpłatna dostawa i w większości bezproblemowe zwroty.
Podobno możesz Smarta wypowiedzieć i dostać zwrot za niewykorzystany okres. Ja bym tak zrobił gdybym Smarta jeszcze miał, ale to to już bojkotowałem od czasu rozłączenia opcji Rodzinnej (i ktoś inny mi ze swojego konta kupował rzeczy łapiące się na Smarta).
Dodajcie chociaż filtr wyszukiwania o parametrze "symbol (oznaczenie towaru) producenta"
@N_Nitka28
"...Opcja szukania w opisach od dawna nie spełnia swojej funkcji i nie jest potrzebna..."
Wam chyba naprawdę mózgi odjęło, aby pisać takie bzdury, albo was do tego zmuszają....?
Jest to jedna z najpraktyczniejszych opcji wyszukiwania !
A których produktów potrzebuję, to JA wiem, a nie wy !
Jak to nie zmienia ?! O czym Ty w ogóle piszesz ?! Przestańcie ludziom wciskać kit.
i nagle sprzedaż na Allegro spadła do ZERA !
Od wczoraj nic, ani jednej transakcji.
Dziękujemy Wam pracownicy prezesa z Amazajna.
Potwierdzam, że również korzystam. Często jest to jedyna opcja, by znaleźć potrzebny artykuł, gdyż w tytule danych informacji po prostu nie ma. W opisach ofert są informacje szczegółowe, dzięki którym mogę dopasować wyszukiwanie do swoich potrzeb. Moim zdaniem jest to skandal, że pracuje u was osoba bez wyobraźni na stanowisku decyzyjnym.
to nie osoba, tylko jakiś dureń
Jak teraz znaleźć (po numerze części) potrzebną część np. do samochodu? Jak znaleźć coś, czego nie obejmują wasze filtry, a jest tego masa. Łatwiej będzie szukać w Google dopisując Allegro. Kpina z użytkowników.