Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
Po wypowiedzi zakładam, że nie wyszukuje w opisach aukcji więc zwyczajnie zrobiliście regresje.
I będę teraz w stanie łatwo, i bez niezliczonych aukcji nieodpowidających moim kryteriom, znaleźć np. spodnie dresowe, które mają w składzie bawełnę i elastan?
Sprzedawcy podają drugi materiał w opisie.
Wypisuje Pani bzdury. Nigdy, ale to nigdy wyszukiwarka Allegro nie była tak precyzyjna jak Pani to pisze: " Aktualnie wyszukiwarka Allegro automatycznie przeszukuje oferty uwzględniając: parametry, tytuły, kategorie, słowa kluczowe" Przeszkadzało wam, że można było wykopać ofertę tańszą od gwarancji najniższej ceny ? To jest manipulacji z waszej strony. Chyba dawano nie zapłaciliście kary UOKiK.
Szanowna Pani moderatorko. Kupuję na Allegro od lat, wydałem tu mnóstwo tysięcy złotych (można sprawdzić). Od wczoraj nie mogę nic znaleźć. Wasza wyszykiwarka jest do bani, Wasze słowa kluczowe i parametry produktów są do bani. Opcja 'szukaj w opisach' była praktycznie jednym, powtarzam JEDYNYM, mechanizmem umożliwiającm sensowne wyszukiwanie.
Teraz nie da się nic SENSOWNEGO znaleźć a co za tym idzie będę szukał produktów innymi metodami, czyli nie u Was. I to nie jest żadna zemsta, tylko po prostu nie ma jak znaleźć produktów!!! A skoro nie można znaleźć, to jak logika wskazuje, tym bardziej nie da się kupić.
Czy to zrozumiałe?
Dziennie robie naście zakupów na allegro, obecnie wyłączenie tego przycisku spowodował , że allegro wyszukuje jakieś bzdury nie posortowane, drogie i tylko promowane. No cóż spadną Wam obroty , bo ten przyciska działał omijając wasze nieudolne przekierowanie do waszych aukcji. .
BRAKUJE BARDZO!
Kody produktów sprzedawcy wpisują w treści, a nie w tytule, tagach, parametrach.
Tego się nie oduczy, ponieważ mają takie szablony i jest to dosyć intuicyjne.
PROSZĘ o przywrócenie tej funkcjonalności.
Bezczelne tłumaczenie klientowi/użytkownikowi że czegoś nie potrzebuje tylko dlatego że jest jednym z nielicznych który funkcji używa. Mi funkcja była bardzo przydatna a jak się okazuje 'ulepszone wyszukiwanie' nie działa. Wg moich obserwacji nie musisz więcej być moderatorką ponieważ wg użytkowników nie jesteś potrzebna.
Spróbuj znaleźć chociażby Małego Modelarza "MONDRALO". W piątek było 37 stron, dzisiaj jest jedna. Albo jakąkolwiek konkretną książkę - służę przykładami. Żeby Wam obroty na pysk poleciały, a akcje na giełdzie po złotówce chodziły. Może to Was opamięta od uszczęśliwiania wszystkich na siłę. W Korei Północnej tak się robi i jeszcze kilku krajach. Czego ja dożyłem...
A co jeśli wyszukuję matrycę do laptopa np. zamiennik? W opisie aukcji sprzedawca wymienia mnóstwo nazw różnych matryc które pasują. I w tym właśnie opisie chciałbym znaleźć moją nazwę oryginału? Do którego oferowany przez sprzedawcę zamiennik pasuje. Często tak wyszukiwałem.
Jestem wkurw10ny i poważne rozważam ze zrezygnowania z allegro po 20 latach użytkowania. Co za debil usunął możliwość szukania w opisach. Bez tej opcji wyszukiwarka jest prawie bezużyteczna. Jeszcze rano na telefonie miałem tę opcję i ma moje wyszukiwanie miałem około 60 wyników, chciałem teraz wybrać najbardziej mi pasujący ale niestety teraz znajduje mi tylko jeden przedmiot i na pewno nie jest to ten interesujący mnie. Poza tym skoro nie można przeszukiwać opisu to może w ogóle zlikwidować opisy. Chyba pora w końcu zacząć korzystać z **piiip**u i **piiip**.
>nie jest potrzebna do tego, aby wyszukać produkty, których potrzebują klienci.
A dla mnie to podstawa! Bez tego praktycznie niczego nie mogę znaleźć a portal zamienia w kolejny sklep w którym "nic ciekawego nie ma" bo zasypuje setkami ofert popularnego szajsu a czegoś bardziej specyficznego nie da się bez tego wyszukać. Dlaczego zadecydowaliście za użytkowników zamiast zapytać ich o zdanie czy chcą mieć tę opcję wyłączoną?
Witam dlaczego wyłączacie te funkcję jest bardzo potrzebna w wyszukiwaniu części do różnych aut a wy zamiast ułatwiać życie to je utrudniacie.
taak, to proszę znaleźć mi dysk SSD NVME z frazą TBW - Co.... nie ma?
https://allegro.pl/kategoria/dyski-i-pamieci-przenosne-dyski-ssd-257335?order=p&string=tbw - tylko 4 na na całego allegro!!! ? - Jak była opcja szuaj w opisie to mogłem sobie odfiltrować co mnie konkretnie szuka, a tego w tytule, czy kategorii nie ma, tylko było w opisie. Ale widać, że prawdopodobnie serwery były obciążane tymi zapytaniami i trzeba było wyciąć tą funkcjonalność aby baza MySQL wyrabiała 😞 - NIEPOLECAM
Jeśli aktualnie wyszukiwarka Allegro automatycznie przeszukuje oferty uwzględniając: parametry, tytuły, kategorie, słowa kluczowe to proszę mi wyszukać listwę Acar F5 Power.
Straciłem 1,5 godziny i nie mogłem znaleźć najtańszej oferty, bo wyskakuje mi całe mnóstwo ofert których nie potrzebuje. W końcu zrezygnowałem i kupiłem listwy na Morele.
Pozdrawiam ozięble
macie w Polsce monopol, możecie wszystko, w tym jeździć po naszych garbach, usuwając funkcję szukaj w opisie, smutne, handlowałem na allegro już jako dziecko, a obecnie kupuję sporo, bo 12 000 oszczędności ze smarta, ale brak tej funkcji to naplucie nam w twarz
kupiłem rok temu zestaw do monitoringu z 5 kamerami, i teraz chciałem w prosty sposób znaleźć aktualną wersję tego zestawu, wpisując model kamery do "szukaj w opisie"
wasze algorytmy nic nie mogą, pokazuje mi tylko same kamery, nie pokazuje zestawów, gdyby było szukaj w opisie, pokazywałoby zestawy, Norymberga dla tego, który w cieplutkim biurze Allegro rzucił ten pomysł
Niedawno gdzieś na jakimś forum chwaliłem Allegro za bardzo dobrą i przyjazną wyszukiwarkę. W porównaniu do **piiip**a, **piiip**s czy innych byliście świetni. Teraz **piiip** to szczyt przejrzystości w porównaniu do Allegro
Dam pierwszy lepszy przykład, szukając kolumn z głośnikiem 12 cali lub 12" wcześniej wystarczyło w wpisać 12" i zaznaczyć szukaj w opisach.
Jak teraz mam znaleźć takie kolumny?
Całkowicie się zgadzam, że ta opcja jest potrzebna. Np. szukam czujnika czadu i chciałbym znaleźć tylko te, które spełniają określoną normę i jest to wyraźnie napisane w opisie aukcji. Prosty, krótki ciąg znaków do znalezienia. Jednak bez tej opcji odfiltrowanie nie wiadomo jakich czujników jest niemożliwe. Zapewne kupię gdzie indziej.
Przy częściach zamiennych większości ofert nie znajdziemy.
Np. Oryginalne klocki Hyundai 583023AA20 i daje nam to kilkadzisiąt wyników, a kiedyś kilka tysięcy różnych producentów.
Proszę o przywrócenie funkcji szukania po opisach.
Bzdura Pani moderator, może Pani nie używała. Bez konsultacji społecznej podejmowane są ważne decyzje. To jest tak "bo ja wiem najlepiej". Nic nie zastępuje "szukaj w opisie", taka jest prawda.