Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
"Najlepsza oferta tego produktu wybrana pod kątem ceny i jakości sprzedającego." - haha, chyba pod katem ceny jaką uiszcza Allegro za promowanie jego aukcji - to by się zgadzało 😄
Opcję szukania po description też usunęli manipulatorzy?
Dziękujemy, że znów pogoryszyliście platformę dla nas. Na szczęście są inne opcje.
Aż nie mogłem uwierzyć że ta funkcja zniknęła. Allegro, czy wy jesteście normalni? Ta funkcja powinna wrócić jak najszybciej
Ale teraz odwaliliście, zresztą nie po raz pierwszy. Dziękuję bardzo, teraz trzeba ręcznie przeglądać każdą ofertę po opisie i szukać tego, co nas konkretnie interesuje. Nie ma to jak utrudnianie życie człowiekowi. Gratulację nietrafionej decyzji. Wcale człowiekowi nie ułatwiliście!
Nie chce się kupować teraz.
Autentycznie morduję się teraz szukając potrzebny mi produkt. Odechciewa się wchodzić wogóle na allegro..
Coraz więcej ruchu będzie generowało szukanie produktów z platformy Allegro via wyszukiwarka Google... proste....coraz czesciej klient znajdzie pasująca ofertę na innym portalu, innym sklepie.... Jak Allegro nie chce aby całośc ruchu klientów było u nich, na ich stronie, to ich wybór.
"coraz czesciej klient znajdzie pasująca ofertę na innym portalu" - dokładnie tak jest i jest nawet taniej i bez łaski...
Moim zdaniem Allegro idzie w kierunku zakończenia współpracy z małymi sprzedawcami i pozostawienia tylko "gigantów". Model jak ze sklepów bierda,lidl, itp. Duży dostawca ma niższe ceny, wiec prowizja większa, a w razie czego zrobi się akcję promocyjną, obniży się ceny, bo jest z czego i klienci się znajdą. Przykład z masłem w marketach - normalna cena 8 zł, a w promocji za 3 zł i jeszcze na tym zarabiają.
Mam wrażenie że allegro z rewelacyjnego portalu który łoił skórę a*azo*owi i e*ay*owi robi się coraz mniej użytecznym, zapatrzonym tylko w siebie i olewającym użytkowników molochem. Grupowanie na siłę, koniec opcji przeglądania archiwalnych aukcji (obecne archiwum to jakiś żart), brak opcji szukania w opisach...
Coraz częściej robię zakupy na o*x, a nie na allegro - ciekawe, ile jeszcze osób oprócz mnie tak robi. I czy allegro w porę się opamięta, zanim podzieli los NaszejKlasy czy gadugadu, bo gdy znikną już wszystkie przewagi allegro, to wszyscy przesiądą się jak nie na o*x, to na dwa portale wspomniane na starcie...
Allegro się stacza i nie liczy się z użytkownikami.
Dawno temu wystawiałem ofertę kup teraz normalnie, prowizje rzędu kilku-kilkunastu zł, czy rzędu 20-30zł przy sprzedaży za 1000-2000zł powodowały że wszystko czego chciałem się pozbyć lądowało na tym portalu, bez żadnego dylematu i skrzywienia. Później dowalili stały procent prowizji dzięki czemu prowizje wzrosły minimum 2x do kilkukrotnych przy wyższych cenach. Wprowadzili Allegrolokalnie - można było wystawić zwykłe ogłoszenie - super. Nie było dylematu czy wystawiać tutaj czy na O.Ix. I to było fajne, miałeś spokój bo wystawiłeś raz tutaj i miałeś największe zasięgi, nie trzeba było nigdzie indziej wystawiać, bo po co. Teraz jednak wywalili widoczność ofert Allegrolokalnie na głównym Allegro (wyświetla się jedna oferta, nie mająca często nic wspólnego z wynikiem wyszukiwania). Wiele ofert w ogóle nie jest widocznych, brak zainteresowania od kupujących bo nic nie mogą znaleźć, nie wiedzą że muszą szukać osobno na lokalnie. Trzeba wystawiać też na o.Ix albo już w ogóle tylko tam... Niestety. Po drodze jeszcze usunęli możliwość podania maskowanego numeru telefonu, wyłączyli możliwość znalezienia rzeczy po swojemu, z opcją bez grupowania ofert, a wisienką na torcie jest usunięcie tytułowego szukania w opisie ofert "bo mało osób z niej korzystało". Całkowicie zniszczono Allegro jako przyjazny portal do kupowania i sprzedawania. Nastawienie użytkowników zmieniało się i nadal zmienia się na coraz bardziej negatywne, dochodzi do tego że dla zasady lub dla przekory wolimy poszukać oferty gdzie indziej, niż dawać zarabiać portalowi który postępuje z nami w tak bezczelny sposób.
Do sprzedaży "prywatnie", nie mając firmy - tylko **piiip**, allegro w takiej sytuacji to pomyłka.
O proszę, allergowa cenzura wypiipała nazwę konkurencji 😉 No to jak w Paradyzji - Olga, Leon, Xymena 😉
Jak donosi portal wirutalne media prezes Allegro Roy Perticucci ma zostać zastąpiony innym prezesem... ciekawe czy równie odklejonym od rzeczywistości co obecnie?
Na tym portalu jest jeszcze jedna istotna wiadomość "W latach 2013-2020 Roy Perticucci zarządzał europejskimi operacjami oraz logistyką w firmie /\m/\zon", to wszystko jasne, jak Royowi nie przeszkadzała przez wiele lat ta sugesciarka na /\m/\zonie (nazywana błędnie wyszukiwarką), to trudno aby taki "drobiazgi" jak usunięcie opcji "szukaj w opisach" jakoś szczególnie go poruszało.
Jest jednak jedna rzecz z którą się zgodzę z Allegro, w wielu przypadkach te łączeni ofert ma sens - nie widzimy jednej rzeczy w kilku miejscach i to jest krok na przód, pod warunkiem, że da się użytkownikom wybór - widzenie ofertowe czy przedmiotowe (czasami jedno czasami drugie jest bardziej użyteczne). Problem w tym, że Allegro mając w tej kwestii częściowo racje rozciąga ją na wszystko, że usunięcie opcji "szukanie w opisie" jest równie sensowne, co jest totalnym błędem i upiera się że dobrze zrobiło. Tymczasem jeśli jest jakiś sens tego to tylko ekonomiczny (a zatem mają w pogardzie kupujących i sprzedających) bo na pewno to użytkownikowi nie ułatwia wyszukanie przedmiotu.
Łączenie ofert miałoby dla mnie sens, gdybym wybierając sortowanie po "cenie: od najniższej" na górze widział produkt, który faktycznie jest najtańszy (niech nawet jako polecany produkt wyświetla się ten droższy promowany, kij już z tym, wejdę sobie na podstronę produktu i kupię najtańszy, tyle potrafię), ale skoro ja widzę "najtańszy promowany" i sortuje nie wiem po czym, po promowanych? to funkcja sortowania po cenie (czyli praktycznie jedyna z której korzystam) nie ma już żadnego sensu. Czyli robienie zakupów tutaj też nie ma dla mnie już żadnego sensu.
@matdb taa w 2025...do tego czasu tutaj bedzie to co zrobil z tesco :
press.pl/tresc/84057,roy-perticucci-ma-ustapic-ze-stanowiska-prezesa-allegro-w-czerwcu-2025-roku
uk.marketscreener.com/insider/ROY-PERTICUCCI-A39TRW/
Cena akcji im spadła więc prezes na zieloną trawkę.
Może nowy pójdzie po rozum do głowy i popatrzy co się dzieje i dlaczego.
Nowy dopiero od czerwca przyszłego roku chyba ma być. Do tej pory albo to padnie albo będzie portalem dla chińczyków, marna kopią ali.
Łączenie ofert ma sens jeśli katalog obejmuje dużą ilość produktów. Problemem jest to że ilość produktów jest bardzo mała w katalogu a różne produkty są źle podpinane pod inne oferty, a przez brak możliwości szukania w opisie nie możemy znaleźć produktu który nas interesuje.