Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
A co ta opcja przeszkadzała? To jasne, że w większości przyoadków uzywa się prostego wyszukiwania. Ale czasem jest potrzebne konkretne słowo z opisu. Nawet jeżeli uzywał tego niewielki procent użytkowników, to i tak są to tysiące klientów. No ale oczywiście odpowiedzi żadnej nie będzie, bo Wy wiecie lepiej co my potrzrbujemy 😞
"Opcja szukania w opisach od dawna nie spełnia swojej funkcji i nie jest potrzebna do tego, aby wyszukać produkty, których potrzebują klienci. Z opcji tej korzystał niewielki procent użytkowników, dlatego zdecydowaliśmy o jej usunięciu.
Była to funkcją, którą udostępniliśmy w przeszłości, gdy nasza wyszukiwarka nie uwzględniała jeszcze wszystkich parametrów.
Aktualnie wyszukiwarka Allegro automatycznie przeszukuje oferty uwzględniając: parametry, tytuły, kategorie, słowa kluczowe."
To oczywiście kłamstwo (skrajną niekompetencję wykluczam), które można bardzo łatwo wykazać na pierwszym lepszym przykładzie.
Oto wycieraczki: https://allegro.pl/oferta/piora-wycieraczek-silencio-a8-03-10-w2vm320v-14263644466
Mają one podane w swoim opisie nr OE 4E0998002. Niestety przy próbie wyszukania po tym właśnie numerze oferta ta nie wyświetla się. Nie wyświetla się też żadna oferta tej marki i nie tylko jej. A w opisie przecież jest jak wół 4E0998002.
Po co te kłamstwa i manipulacje???
Opcja była bardzo potrzebna. Stały trend, inni wiedzą lepiej co jest lepsze... Szczerze, właśnie przez taki kierunek zmian coraz mniej korzystam z Allegro i szukam innych sklepów i serwisów
Bzdury i 💩 znajduje teraz, wczoraj szukałem półki do lodówki po numerach katalogowych, wasza "zaje....inteligneta wyszukiwarka" pokazała ze nie ma i wciskała mi kompletne **piiip**oły nie stojące nawet koło lodówek. Wpisałem w google, i BAM trafiłem od razu w 2 linku na oferte na ALLE-mamy-wyj---na-użytkowników-GRO - sprzedawca alternatywne numery katalogowe umieścił w OPISIE, gdzie wasza PRZE-ZAJE-INTELIGENTNA wyszukiwarka nie znalazła.
Na **piiip** jest opcja wyszukiwania w opisie, w dodatku wile przedmiotów jest tańszych
Na amaz-onie nie ma szukania po treści ofert. Nie ma też tego na ali. Nie ma na e-baju.
(nazwy celowo zmienione)
Allegro skutecznie wygrywało z powyższymi portalami na polskim rynku. Bo było lepsze. Rewelacyjnie zablokowało start ebaja, który okazał się fatalny w wyszukiwaniu. Może amerykanie byli przyzwyczajeni do takiej jakości, ale wyszukiwanie na allegro dzięki bardzo detalicznym kategoriom i szukaniu po opisach było o niebo lepsze. ebaj przegrał na starcie.
Dziś allegro strzela sobie w stopę a myśli że się rozwija w dobrym kierunku.
Szukam dziś szczotki 36mm do odkurzacza Electrolux. Nie ma szans. Nie znajdę jej na allegro. Nie ma takiego filtru, i nie oczekuję że ktoś go doda. Szukając bez "36mm" mam 1700 wyników, i nie wiem jak się przez to przekopać, a szukając z "36mm" mam 1 wynik i to zły.
Sorry Allegro ale po konkretne produkty trzeba będzie wchodzić do sklepów branżowych, bo u Was się ich nie da znaleźć. Szybko zobaczycie jak Wam będą sprzedawcy odchodzić bo nie będą mieli obrotu, i będą robić własne sklepy, gdzie będą mieli realny wpływ na mechanizmy szukania i parametry filtrów.
Na e***u jest opcja szukania w opisie: musisz wejść w "Zaawansowane" obok wyszukiwarki i zaznaczyć ptaszka przy "Wyszukaj z uwzględnieniem" - "Nazwa i opis".
xD
brak mi słów. śmietnik zrobiliście.
Niestety nie można znaleźć "RTX WCM 1MR", a jest to jeden z wielu modeli sterowników. Nie wiadomo jak niby miałbym go znaleźć, nie przeszukując w opisie aukcji? Przecież wszystkich parametrów urządzenia nie umieścimy w opisie aukcji? Jak znaleźć unikatowe numery EAN (GTIN)? Być może, że ta opcja była rzadko wykorzystywana, bo trudno szukać w ten sposób np. ciuszków, ale cała technika to co innego. Poza tym ludzie nie wiedzą jak to robić, jak nie wiedzą jak znaleźć 2 suplementy u jednego sprzedawcy czy wyszukać coś po obrazie. Nie wiem skąd te 3 łapki w górę? Czyżby komuś, kto tej opcji nie używał, bezinteresownie przeszkadzała? Jest wiele innych opcji, dla mnie dziwnych, z których nie korzystam, ale jakoś mi to nie przeszkadza, [po prostu je ignoruję.
Funkcjonalność wyszukiwania w opisach JEST POTRZEBNA.
Szukam oprawki lub lampki elewacyjnej z trzonkiem G4.
Opcja 'szukaj w opisie' pozwalała na szukanie we wszystkich kategoriach.
Skoro tak fajnie teraz wszystko działa, to poproszę o info jak teraz znaleźć przedmiot jednym zapytaniem WE WSZYSTKICH KATEGORIACH?
a jak wyszukać paska do suszarki o numerze 9000385044 ??? - mądrości ty moja
a także jak szukać części samochodowych ???
-czy sprzedawcy maja umieszczać dziesiątki numerków w słowach kluczowych , a może pobieracie lub zamierzacie pobierać opłatę za każde słowo kluczowe to wyjaśniałoby usunięcie szukaj w opisie bez takich dyrdymałów.
Nicol, widzę, że pomimo pracy w allegro nie rozumiesz korzyści płynących z zabranej funkcjonalności, a więc nie umiałaś korzystać z serwisu w pełni sposób. A to był często jedyny sposób na znalezienie w gąszczu tysiąca podobnych oferty tej właściwej. Ale wiem o co chodzi, o pieniądze, zapewne funkcja ta generowała zapytania mocno obciążające system stąd została wyłączona. Szkoda, że nie zajmiecie się u was podróbkami, chińskim spamem, wystawieniem setek ofert na ten sam produkt różniącymi się opisem, bo z każdej wystawionej aukcji macie prowizję. Czyli kasa, kasa, kasa, funkcjonalnością więc zbliżacie się do **piiip**a i innych serwisów takimi decyzjami. Userzy są nie ważni. A to już mały krok do korzystania w większym stopniu z oferty konkurencji. Pycha kroczy przed upadkiem.
Spełniała swoją funkcję znakomicie, ale ewidentnie się wam cyferki nie zgadzały i postanowiliście zepsuć najistotniejszą funkcję która czyniła allegro lepszym od konkurencji - wyszukiwarkę.
Trzymałem za was kciuki jak wchodził **piiip**, ale teraz to jak dla mnie możecie zdychać.
Dzisiaj próbowałem znaleźć drukarkę, która obsługuje AirPrint. Z początkowego filtru 340 produktów znalazłem 3, które miały akurat to info w tytule... wyłączyłem szukaną frazę, kliknąłem 1. losową drukarkę - w opisie było info o AirPrint. Klikam 2. losową drukarkę - też jest. Klikam 3. losową drukarkę - o, nie ma. Tak więc zdaje się, że teraz zrobiły się Wam straszne braki w szczegółowych opisach wszystkich produktów, które macie w swoich katalogach. Doceniam szczytną ideę posiadania dokładnego katalogu wszystkich przedmiotów dostępnych do sprzedaży na świecie jednak no, pracujecie tylko z ludźmi, którzy chcą coś sprzedać i z ludźmi, którzy chcą coś kupić. A teraz nie zadzieje się ani jedno, ani drugie 😕
Z każdą aktualizacją allego robi coraz większy syf. Znalezienie czegokolwiek teraz to już wyższa sztuka jazdy. Już nie da się korzystać z tego sklepu.
Chore...... Najczęsciej używana przezemnie opcja. Przywrócić bezwzględnie !!!!!!
Odklejka, albo kazali ci tak napisać...
Bzdury. Nie wszystkie cechy a tym samym słowa kluczowe można umieścić w opisie. Cechy szczegółowe, dodatkowe oznaczenia, Słowa klucze związane były ważne dla wielu sprzedawców. Generalnie to bardzo przykre, że problem z serwerami czy przeciążanie systemu jest przerzucane cichaczem na użytkowników. Mam w powiadomieniach wiele haseł " szukaj w opisach" bo po prostu inaczej się nie da! Szok!!!!
rozumiem, ze jest to decyzja ostateczna i nie zamierzacie wprowadzac ponownie? Pytam, bo nie wiem czy juz coraz szybciej przesiadac sie gdzies indziej?