Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dlaczego nie ma opcji "szukaj w opisie". Komu to znowu przeszkadzało? Ta opcja ma wrócić! Jest potrzebna.
Absolutnie nieprawda. Wyszukiwanie bez wyszukiwania w opisach jest wykastrowane, nie zwraca wyników. Do tego wiele subkategorii na allegro nie ma opisanych parametrów. Pierwszy ostatni przykład z brzegu: nie da się wyszukać okularów które spełniają określoną normę STANAG. Tak samo upośledzone jest wyszukiwanie sejfów po certyfikatach. DRAMAT
Jaka szkoda, że nikt nie wynalazł "nie3,14erdolu" w tabletkach czy czopkach! Proszę naturalną nieinteligencję o zaniechanie traktowania kupujących jak przygłupów, wmawiania im, że np w dziale antyki można tak oferty "skatalogować", jak masową produkcję od Chińczyka. No chyba, że dla nieinteligencji allegrowej nie ważne kto projektował, gdzie wykonane, jaka wersja, farfurka to farfurka, kafel to kafel, łobrazecek to łobrazecek, ganz pomada. Klient chce "porcelanową figurkę"? To bęc mu ofertę masówki z Chin 😉 Nie ważne, że chce nieglazurowaną, o konkretnej nazwie itd. Allegro wie lepiej.
po co zmieniać coś co działa? po co zabierać funkcjonalność zamiast dodawać nowa? są miliony przedmiotów na allegro gdzie wyszukiwanie w opisie ułatwiało wybór. Dla przykładu, proszę mi wskazać wszystkie zasilacze ATX które wspierają PCIe 5.0 i mają wtyczkę 16 pin lub 12+4 - myśli Pani, że Wasza aktualna wyszukiwarka to potrafi? Zaskoczę Panią, nie, nie potrafi a we filtrach wiecznie czegoś brakuje! Dziadostwo po prostu robicie bez sensownego powodu!
Nasze bicie piany tu na forum, raczej nic nie zmieni, ale jak ludzie zaczną się przenosić na inne platformy zakupowe, to wtedy komuś się oczy otworzą.
Proszę mi zatem znaleźć czyste płyty CD które zawierają barwnik "PhthaloCyanine" bez opcji szukania w opisach! Czekam! xD
Jeśli się nie da, to proponuję rozważyć przywrócenie tej opcji.
Witam. Nie wyszukuje, to była funkcja bardzo ułatwiająca wyszukiwanie. Przykłąd - szukam ziół , wpisuję konkretną nazwę zioła i drugie słowo, ktorym jest kraj pochodzenia "Polska" ponieważ jeśli jest w opisie to pojawią się takie oferty . I co ?I nic. Kiedy ta funkcja była dostepna to byly ogloszenia ze slowem Polska w opiesie a teraz ZERO wyników wyszukiwania albo jakies zbędne bo akurat zlepek liter pasował, więc to BYŁA funkcja niezbędna do uzyskiwania lepszych wyników wyszukiwania.
Proszę o przywrócenie funkcji wyszukiwania w opisach. Obecnie dla niszowych właściwości produktów jakimi są np. obsługiwane typy protokołów kamer internetowych bez użycia Wyszukaj w tytułach i opisach nie da się odnaleźć interesującej kamery.
Jak widzisz ten wątek i główny wątek o łączeniu ofert mają w sumie ponad 150 stron, a jest masa innych pojedynczych wątków na forum. Więc oni doskonale od dawna wiedzą że nie da się wyszukać wielu różnych rzeczy, nie działa wyszukiwanie nawet w tytule, nie działają znaki specjalne. A ty chciałbyś taki rarytas jak wyszukiwanie w opisie... 😉 Ale tak ma być, wyszukiwanie w opisie było też jedynym sposobem aby pokazało rozdzielone oferty, więc wpadli na genialny pomysł usunięcia tej funkcjonalności pod pretekstem że bardzo mało osób z tego korzysta i przez zużycie serwerów - jedno przeczy drugiemu, no ale wiadomo że to ściema i to był jedyny powód aby nie dało się obejść rozłączania ofert. Użytkownicy przestali się liczyć, liczy się teraz wyłącznie kasa a budowana przez lata reputacja i zaufanie leci w dół. Jedyny odzew jaki usłyszysz to wklejane te same formułki, że jest fajnie i może tobie też się spodoba. Niedługo uokik dobierze im się porządnie do olupy za ostatnie działania ale trudno powiedzieć czy to coś da. Przyjmą milionowe kary na klatę bo może zarobią jeszcze więcej milionów na tym oszukańczym precederze co teraz. W końcu po fazie "testów" nowego widoku widać było niebywały entuzjazm w Allegro, że niemal nie possraIi się w gacie w informacjach o zmianach i aktualizacjach. Mimo 99,9% masowego negatywnego odzewu na te zmiany - obwieścili że taki ten nowy widok ofert jest wspaniały, że przeszedł ich oczekiwania i wprowadzają go na stałe i bez możliwości wyboru. Tyle widać nachapali się kasy na promowanych ofertach w tej fazie testów, że im to przysłoniło wszystko inne.
Jako szary ludzik możesz na razie zostawić na pamiątkę 1 gwiazdkę w sklepie play / ios dla ich aplikacji, która jest równie bezużyteczna obecnie jak przeglądanie na www.
To już wiem, czemu jak wpiszę np. Sennheiser, to mi się wyświetla masa jakiegoś badziewia - bo nieuczciwi sprzedawcy dodają sobie marki konkurentów jako słowa kluczowe. Tak jest przy większości moich wyszukiwań. Można te słowa kluczowe gdzieś wyłaczyć z wyników wyszukiwania?
Czy zna Pani zasadę Pareto? Poznałem ją na 1 czy 2 roku ekonomii 30 lat temu. Mówi ona, że 20% przyczyn odpowiada za 80% efektów. Dotyczy to też klientów. Np. 20% najbardziej aktywnych klientów (wykorzystujących też więcej funkcji) generuje 80% wpływów, a przez to i zysków.
Poszukuję Paska wielorowkowego do Forda C Max MK1. Mój czas spędzony na poszukiwaniach był więcej wart niż ten os*any pasek. Proszę mi wyszukać pasek tak na pstryk! Niby wszystko jest, a nie ma nic! A może wszystko jest na niby?
Po moich wyszukiwaniach 2.5h iDla mnie wkładek do butów nie chcieli wyszukać a taki pasek "to już w ogóle":(
Najlepszą opcją byłby bojkot zakupów na tej platformie
Niestety tak pisząc nie bierzesz pod uwagę sprzedawców , tych niedużych. To ograniczanie konsumentom wyboru jest bardzo niesprawiedliwe wobec kupujących jak i niewyróżnionych sprzedawców.
@COMTER napisał(a):
Niestety tak pisząc nie bierzesz pod uwagę sprzedawców , tych niedużych.
No ale to z litości do nich mam tu nadal kupować? 😉 Są inne portale, oni też mogą się przenieść...
Nie chodzi o litość bo mam ją ....Po prostu o protest wobec tej polityki jakiegoś durnia, inaczej nie wiem jak go tego od zmian, opisać. Allegro jest nadal najpopularniejsze chociaż produktowe to jakiś przekręt. Jeśli wskażesz mi portal dla telefonów równie popularny to mi pokaż bo ja niestety nie znam(poza **piiip**). Ale, żeby niby polski portal zmuszał mnie do wyborów jakich nie chcę i zmniejszał widoczność ofert(tysiące są po prostu ukrywane), zmuszał do wyróżnień to jest działanie przeciw kupujących i sprzedawców. Ciekawie jak długo pociągną mali sprzedawcy jak ich nie widać i ich głos jest tłumiony. Nie kupujesz od allegro tylko od sprzedawców.
To jaką widzisz lepszą formę protestu?
Nie ma w tej chwili równie popularnego portalu ale jak ma być jak ludzie będą tylko jęczeć, że nie ma i dalej tu kupować? Ja kupuję teraz najczęściej na e*** - czyli innym polskim portalu aukcyjnym (Allegro już nie jest polskie - tak przy okazji), oczywiście że nie ma tam tylu ofert ale tak szczerze mówiąc, to to co najważniejsze jest i to najczęściej taniej niż tutaj, a przez ich aplikację jeszcze taniej. Można też kupować w sklepach internetowych sprzedawców.
@szneider napisał(a):
Najlepszą opcją byłby bojkot zakupów na tej platformie
Nie wiem jak inni ale ja tu już od połowy października nie kupuję 🙂 Można żyć bez kupowania na Allegro, naprawdę. Nagle się okazuje, że internet jest większy a tu wcale nie jest najtaniej.
Mam sporo znajomych, którzy całkowicie zrezygnowali z wystawiania tutaj ogłoszeń i sprzedają przedmioty na M. Ci co mają swoją działalność, stworzyli własne sklepy internetowe, reszta korzysta z darmowych portali.
> których potrzebują klienci
Jakby nie potrzebowali to by NIKT nie korzystał a nie "korzystał niewielki procent użytkowników"
> gdy nasza wyszukiwarka nie uwzględniała jeszcze wszystkich parametrów
A że niby teraz uwzględnia? Ktoś tu chyba sobie z nas kpi.