Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak to strasznie drażni gdy musisz przeglądać setki stron ponieważ nie ma w niektórych kategoriach prostego filtra
dostawa z kraju lub z poza kraju. Rozumiem że chińczyki są tańsze ale kiedy chodzi o czas, tego typu zakup nie wchodzi w grę a allegro jest teraz zawalone chińskimi "pośrednikami"
Ja też jestem za taką opcją, powinna pojawić się w filtrze: "towar znajduje się w Polsce, wysyłka z Polski". Dlaczego aż tak?
Sporo ludzi ma konta za granicą a sam towar znajdzie się w Polsce dopiero po naszej wpłacie i dopiero, gdy ktoś z zagranicy prześle ten towar pośrednikowi w Polsce, pośrednik następnie nam. Wygląda to tak:
braciszek mieszkający w UK dostaje kase, kupuje tam przedmiot, wysyła mamusi do powiedzmy Opola a mamusia z Opola wysyła kupującemu. Trwa to wieki!!!! o czym nikt sprzedającego nie informuje.
W filtrach powinna być opcja "towar znajduje się w Polsce TAK/NIE" + "wysyłka z Polski TAK/NIE".
Na terenie Unii jeszcze paczki idą w miarę szybko czyli 10-12dni ale spoza Unii przez weryfikację celną to i miesiąc może być.
Przydałaby się także opcja filtrowania sprzedawców, np. "wyświetlaj sprzedawców z Polski" i wtedy aby gościa wyświetliło, musiałby on zaznaczyć w sprzedaży opcje "wysyłka z Polski + towar w Polsce + firma Polska"
Bez tego tutaj robi się bardzo niebezpiecznie, wczoraj trafiłam na jakieś nowe zagraniczne konto, konto od kilku tygodni, zero komentarzy i gość puszcza dobre laptopy z wyższych półek od złotówki, śmierdzi na odleglość; naprawdę przydałoby się pomijanie takich kont w filtrach.
@overstyle @piimaa Admin się już kiedyś wypowiadał. Tam gdzie ludzie proszą i widać ze filtr jest używany - to zostaje. W niektórych kategoriach ludzie nie proszą lub nie używaja to jest usuwany. Wniosek : pisać emaile z prośbą o to, lub u góry strony masz :
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zg%C5%82o%C5%9B-sw%C3%B3j-pomys%C5%82/idb-p/zglos-pomysl i klikasz "podziel się pomysłem" - jak ludzie poprą to może wprowadzą ( z naciskiem na "może" )
Filtr ma być wszędzie, to moje zdanie w tym temacie. Allegro to nie jakiś stragan że mamy się prosić o coś co uważamy za dodatkowy atut w kwestii bezpiecznych zakupów przez internet, skoro coś jest dobre to Allegro jako serwis dbający o klientów powinien czytać co ludzie tu wypisują i na tej podstawie podnosić standardy. I zgadzam się z #piimaa informacja czy sprzedawca jest z Polski czy towar znajduje się w Polsce również powinna być dodana do filtru na KAŻDEJ stronie jako standard mający chronić konsumenta przed "cwaniakami"
Jest bardzo dużo firm które oferują produkty z wysyłką np z chin i chciałbym jakoś ignorować takie aukcje. Owszem jest możliwość filtrowania po województwie, ale jest to już dość mocne zawężenie i aby coś znaleźć czasami muszę przeklikać każde województwo z osobna co jest uciążliwe.
@tieman Tak, na liście ofert, w niektórych kategoriach znajduje się po lewej stronie filtr "Dostawa z Polski".
Na przykład tu; https://allegro.pl/kategoria/smartfony-i-telefony-komorkowe-165
No ok, ale czemu tylko w niektórych kategoriach? Dziwne to trochę.
Podejrzewam, że Allegro tego nie robi bo finansowe powody, których oficjalnie nie wypada podać.
A ja mam nadzieję. Wczoraj jak robiłam zakupy wyskoczyła mi ankieta w której były między innymi pytania o to czy przeszkadza mi zalew ofert z Chin. Czyli może gdzieś za rok+++ coś się zmieni.
Też mnie to denerwuje i bardzo bym chciał, żeby dostawa z kraju była dostępna... Tu jedynie można się ratować możliwością filtrowania po czasie dostawy - np. max 5 dni. Wtedy raczej już się nie uchowają tacy sprzedawcy...
Dodatkowo też bym chciał mieć możliwość wyboru kraju/regionu produkcji, czego się pewnie też nie doczekam...
Zgadzam się, powinien być dodany filtr kraju wysyłki. Chińczycy "zasypują nas czapkami", dla mnie to jakiś spamserwis a nie Allegro bez możliwości odfiltrowania spamu.
Alternatywnie powinien być dokładny (z możliwością wybierania co do dnia) filtr czasu dostawy
Nie jest to rozwiązanie idealne, ale jak zaznaczysz "Faktura VAT", to chyba wszystkie oferty z Chin znikają.