Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Z PKO BP otrzymałem kilka dni temu nową kartę kredytową, Stara osiągnęła datę ważności. Nowa bez problemu została uaktywniona, sprawdzona w bankomacie i zakupie w sklepie. Ale kartę kredytową używam głównie do zakupów przez Allegro - słynnym jednym kliknięciem. Stara działała bez problemu. Nowa nie działa. Inforomuje, że bank nie weryfikował zapłaty. Bank twierdzi, że wszystko jest OK i że chyba Allegro coś zmieniło w wymaganiach Secure. Na moim koncie w Allegro dane karty są wpisane prawidłowo.
Wygląda na to, że Allegro oczekuje, aby klient wystąpił w roli negocjatora z bankiem i sam usprawnił rozwiązania informatyczne. Ja oczekuję, że ktoś z Allegro zajmie się sprawą i przywróci mi możliwość normalnego prowadzenia zakupów.
tadwoj1
21.05.2022.
@tadwoj1 w nowej karcie masz nową date ważności i kod CVV. Usuń starą i podepnij ponownie nową i powinno zadziałać.
Masz zapisaną kartę nową i starą na Allegro? zobacz tu: https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/karty-platnicze?action=list
Oprócz tego co pisali inni dodam żebyś sprawdził czy masz włączone płatności internetowe, może są standardowo zablokowane. Wchodzisz w ustawienia karty i limity przynajmniej u mnie. Ale mam inny bank...