Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
fv od allegro czy od sprzedawców ?
Od sprzedawców. Fakturę otrzymałem na firmę, ale sprzedawca odpowiedział, że nie było zaznaczone że z numerem NIP. Zakup z konta firmowego więc założyłem, że nip jest oczywisty. Widziałem tylko opcję faktury, którą zaznaczyłem, natomiast okienka, że z NIP-em nie było.
@opencomfort w informacjach o fakturze w Twoich zamówieniach NIP jest podany. Czy ten problem pojawił się tylko w przypadku jednego zamówienia, czy wszystkich na fakturę?
Problem pojawił się w przypadku dwóch zamówień.
@opencomfort Podaj, proszę, numery tych zamówień.
@opencomfort
"Fakturę otrzymałem na firmę, ale sprzedawca odpowiedział, że nie było zaznaczone że z numerem NIP" hm.
"Widziałem tylko opcję faktury, którą zaznaczyłem, natomiast okienka, że z NIP-em nie było"
Aaa ... bo tam był cały formularz z wszystkimi danymi Twojej firmy który trzeba uzupełnić. W innym wypadku rozumiem, że sprzedawca ma wpisać sam dane Twojej firmy wraz z numerem NIP bo przecież wiadomo, że każdy sprzedawca z allegro je zna bo jak można nie znać Twojego NIPu.
Konto firmowe mam od 7 lat. Dane firmy są wprowadzone. Nie dziwi mnie, że ktoś może nie znać mojego nip-u, natomiast dziwni mnie to, że na kilkadziesiąt transakcji pojawił sie problem w dwóch przypadkach. W dodatku akurat u kontrahentów u których kupuję regularnie kilka razy w miesiącu. Moje założenie było takie, że skoro kupuję z konta firmowego, zaznaczam opcję faktury to NIP jest elementem oczywistym, który się na fakturze powinien znaleźć.
@opencomfort Zaznaczenie opcji faktury to nie wszystko, bo czasem mogą wczytać się dane z zakładania konta. Wtedy co prawda sprzedawca dostanie wiadomość o wystawieniu faktury, ale nie będzie tam NIPu i wystawi fakturę imienną. W każdym razie kiedyś tez zaznaczyłem ptaszka do faktury, fakturę otrzymałem, ale imienną. To już było parę lat temu i nie pamiętam jak to dokładnie szło. Ale cos grzebałem w ustawieniach i było kilka opcji wystawienia faktur, w tym ta bez NIPu, usunąłem, żeby już sobie przypadkiem nie kliknąć opcji z danymi do faktury imiennej.
@drekenzes osobno zaznacza się opcję faktury a osobno wybiera dane (zapisują się dokładnie tak samo jak dane odbiorcy przesyłki które też można wybrać z listy).