Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ostatnio praktycznie żadna płatność powyżej 100 zł przy użyciu google pay nie wymaga potwierdzenia 3dSecure.
Zdecydowanie jestem za tym, ze chciałbym jednak każdą operacje potwierdzać. Uważam, że ta "wygoda" jest mocno kosztem bezpieczeństwa. Czy w jakiś sposób Allegro chroni przed potencjalnym nadużyciem przy takiej płatności?
Niestety, to nie ten przypadek. Nie używam płatności kartą zapisanej w allegro, tylko płatności Google Pay.
O tym decyduje twój bank, a nie Allegro.
Ciekawe, bo Bank twierdzi dokładnie odwrotnie "Jesli allegro nie wysłało kodu 3d secure to znaczy, że tego nie wymagali do realizacji płatności.".
Winnym wątku znalazłem, nie do końca udzieloną odpowiedź: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/3d-secure-brak-wymuszenia-kodu/td-p/48371...
Allegro twierdziło, ze nie wymusza autoryzacji gdy " kwota niewielka i zakup niepodejrzany". Cokolwiek to znaczy.
@james73 Podaj numer przykładowego zamówienia, przy którym nie pojawiła się opcja dodatkowej autoryzacji. Skonsultuję tę sprawę.
@james73 Otrzymałam informację, żę płatność przez Google Pay jest kwalifikowana tak samo jak płatność kartą. W takich przypadkach dodatkowa weryfikacja zależy od wytycznych Twojego banku i dotyczy losowych płatności. Nie my decydujemy o tej procedurze.
Dziękuję za sprawdzenie i odpowiedź.