anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego przesyłka się opóźnia?

agakomraus
#1 Nowicjusz

Wczoraj miałam otrzymać przesyłkę, bo taki był przewidywany termin dostawy. Od wczoraj jest informacja że paczka wyruszyła w podróż i cisza… ktoś miał podobnie?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Delivery ma ze 3 dni robocze na dostawę od momentu odebrania przez kuriera. Dokładnie to by trzeba było w regulaminach poszukać. Więksi sprzedawcy to na pamieć znają, ja tylko ogólnie. W każdym razie termin wyświetlany przez Allegro nigdy nie jest obowiązujący tylko sugerowany na podstawie wróżb bota. Paczka na pewno jeszcze nie jest opóźniona. Obstawiam, że termin przewoźnik ma do poniedziałku, bo zwykle o 3 dniach tu piszą. A miał tak kazdy  kto tego używa.

Allegro nie stosuje widełek tylko wróży. Krzyczą o to kupujący, krzyczą sprzedawcy, a portal ignoruje problem od początku delivery. Potem klienci się złoszczą, że wina sprzedawcy. Sprzedawcy, że to klient wybrał dostawę i z regulaminem się nie zapoznał. A wina jest nierzeczywistych wyświetleń Allegro. 

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AnnaG-Antyki Proszę Cię, abyś nie wprowadzała innych forumowiczów w błąd. Przewidywanym czasem dostawy nie zajmuje się medium ze szklaną kulą, a nasz system, który przewiduje termin dostawy na podstawie historii wysyłek oraz dostaw. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Naprawdę? To wyjaśnij mi skąd dokładnie bierze sie tam czas inny niż sprzedawca zadeklarował przy ilości paczek poniżej 10-ciu daną metodą w miesiącu? Bo to zdaje się nie daje możliwości Waszym systemą do wyciągnięcia jakiejkolwiek średniej, a jednak wyświetlacie często czas inny iż sprzedawca deklarował. Już nie bedę sie czepia większych ilości paczek i późniejszych wyświetleń., Tylko pytam o tę podstawę poniżej 10-ciu. Jak na obrazku niby nie pokazujecie, a klient często widzi czas inny niż ustawiał sprzedawca i jednak jakiś pokazujecie. Skąd on się bierze. Skoro nie wróżka to może pracownik siedzi ze strzałkami i w jakie kółko trafi tyle dni pokazujecie?

Screenshot_28.png

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Screenshot_29.png

Proszę bardzo 9:23 przy ustawieniu DPD  tego samego dnia do 9:00 nadal wyświetla dostawę na sobotę. U mnie Allegro one nie obsługuje kodu, te paczki zabiera tylko DPD. Smarta włączyłam przedwczoraj. Do tej pory mam tylko jedną paczkę Allegro one box oczekujacą na kuriera. Dlaczego po 9-tej wyświetla dostawę na sobotę, skoro Wasz komunikat mówi, że nie pokażecie czasu wysyłki dla tego przewoźnika, a moje właśne ustawienia są inne? @w_kiwi 

Screenshot_30.png

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@agakomraus Czas, jaki widzisz w ofercie jest przewidywany, a nie gwarantowany. Należy zwrócić na to uwagę. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów