anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego w allegro rodzina muszę akceptowac każdy zakup zamówiony przez członka rodziny?

86794
#8 Zapaleniec#

Dodałam pełnoletniego syna do allegro Rodzina i myślałam,że sam będzie zamawiał bez mojego wglądu,a teraz za każdym razem muszę wyrażać zgodę na jego zakup i jeszcze go opłacać? Tak to działa? Bez sensu,

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@86794 Jeśli chciałaś jedynie, żeby syn mógł korzystać z usługi Allegro Smart! wykupionej na Twoim koncie, możesz ją mu udostępnić. Będzie mógł kupować z darmową dostawą ze swojego konta, nie angażując Cię w ten proces. Ustawienia zmienisz w tej zakładce, w sekcji Jedna rodzina - jeden Smart!

Samo Allegro Family powsało po to, by umożliwić zakupy osobom, które samodzielnie mogą mieć z nimi problem. To dlatego działa opcja prośby o zakup wysyłanej do założyciela grupy rodzinnej.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

86794
#8 Zapaleniec#

Dziękuje za odpowiedz,ale nie wniosła ona nic do mojego pytania,bo  Wchodząc w zakładkę,którą dostałam od was pokazuje mi się informacja:Czy nie chcesz dłużej dzielić się Smartem?

Twoja rodzina nie będzie mogła dłużej korzystać z darmowych wysyłek i zwrotów.  

Czyli teraz mam nacisnąc PRZESTAŃ SIĘ DZIELIĆ? Dałam anuluj,bo chcę dla syna darmowych przesyłek, Więc nie wiem czy ja coś źle robie? Dziękuję za wyrozumiałośc i odpowiedź.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@86794 Jeśli już dzielisz się Smartem, nic nie musisz robić. Syn może kupować ze swojego konta z darmową dostawą w ramach Allegro Smart!, nie prosząc Cię o zakup.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

86794
#8 Zapaleniec#

Witam jeszcze raz. Apropo mojego wcześniejszego pytania o Allegro Family,gdzie udostępniłam synowi smarta i miał sam zamawiać bez mojej akceptacji,i tak dzisiaj się stało,tzn syn chciał coś tam zamówić,kliknął kup (ok.poszło) a potem pojawiła się stronka,gdzie miał wpisać swój mail( scren w załączeniu) i po wpisaniu jego własnego maila,pisze  MAIL JEST JUŻ W UŻYCIU. i nie może przejść dalej ani kliknąć w kup i zapłać.  Co robimy źle?

86794_0-1654271872372.jpeg

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@86794 Cześć. Żeby syn mógł skorzystać z tej opcji, musi mieć konto na Allegro. Wygląda na to, że syn już wcześniej założył konto na podany adres mejlowy. Niech spróbuje zalogować się na to konto (może skorzystać z funkcji przywracania hasła) i wtedy dokończyć zakup. W razie pytań, daj proszę znać 🙂 

oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta#

Syn jest cwany i prosi o zakup członka rodziny. Może kupić sam i zapłacić sam korzystając tylko z darmowej wysyłki Twoim smartem. Wiem, bo kupowałam tak korzystając ze smarta męża i nawet nie wiedział o zakupach.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@kaliszaneczka-x A ładnie to tak ?😆

oznacz moderatorów