Wsadziłam do paczkomatu używając kodu zwrotu. To było w styczniu. Teraz sprzedający dał odmowę ze zwrotu nie otrzymał. Nadałam go kodem zwrotu i ślad zaginął, nawet nie ma potwierdzenia że przesyła została tam wsadzona. Przypomina mi się że była awaria paczkomatu, zadzwoniła pod podany nr tel. i obsługa otworzyła zdalnie.
Co robić w takiej sytuacji?
@milkajogi nic, złożyć reklamacje https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje
@milkajogi podaj numer zamówienia lub pierwotnej przesyłki. Zweryfikuję to.
336972B5 tak był nadany zwrot. Jesli chodzi o zwroty nie zdarza mi sie często. Przez allegro one sporadycznie. Nigdy nie miala takiego prolemu. Jesli okaze się ze to nie wyjasni się to poprostu wtopa totalna. Bo przesylka napewno została włozona do paczkomatu. I zaginęła
@milkajogi dziękuję, ale żebyśmy mogli cokolwiek Ci tutaj zaproponować, tak jak napisała Alicja potrzebujemy numer zamówienia lub numer pierwotnej przesyłki.

@milkajogi Widze, że przesyłka nie została przeprocesowana, ponieważ nie możesz nadać przesyłki na samym kodzie. Konieczne jest naklejenie etykiety. Wyjaśniam już z odpowiednim zespołem, jakie są następne kroki w tej sprawie. Wrócę tutaj z informacją.
@milkajogi Wracam do Ciebie z wyjaśnieniem. 07.01 wysłaliśmy do Ciebie wiadomość w sprawie numer 58054403, ponieważ kurier znalazł w automacie niepoprawnie nadaną przesyłkę:
"Dzień dobry,
piszę do Pani w sprawie nadania zwrotu do paczki A003JE5IJ0.
Najmocniej przepraszam za powstałą sytuację. Jednak pozostawienie paczki bez użycia kodu zwrotnego to błędne nadanie.
Często w takich sytuacjach dochodzi do zagubienia przesyłki.
Bardzo proszę o udanie się pod automat w którym została pozostawiona paczka oraz o kontakt z naszą infolinią.
Podczas rozmowy bardzo proszę o podanie pierwotnego numeru paczki oraz numeru telefonu.
Konsultant otworzy skrytkę w celu odbioru paczki.
W momencie posiadania jej bardzo proszę o prawidłowe nadanie paczki w automacie lub punkcie nadawczym.
Życzę miłego dnia!"
Niestety nie otrzymaliśmy od Ciebie odpowiedzi, dlatego po tygodniu przesyłka została wyjęta z automatu i przekazana do magazynu przesyłek niedoręczonych. Przykro mi, ale w tej sytuacji pozostaje złożenie reklamacji na zaginioną przesyłkę.