anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dokonałem zwrotu ale sprzedający nie zdążył jeszcze nadać paczki

tomek-2875
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry, 

Dokonałem zwrotu z powodu braku nadania przesyłki w określonym terminie. Nie wiem co zrobić, ponieważ w momencie dokonywania zwrotu status zakupu widniał jako " opłacony". 

Po sfinalizowaniu całej procedury zwrotu wyświetla mi się " kod zwrotu", również w aplikacji In Post. Nie dokonam fizycznego nadania paczki ponieważ jej nie dostałem, czy mam zaniechać oraz zignorować nadanie zwrotu do paczkomatu? 

Dziękuję za pomoc 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

kostas11
#21 Demiurg#

@tomek-2875 o ile faktycznie nie nadał ( statusy na allegro nie mają żadnej mocy prawnej bo je się ręcznie zmienia ), ale skoro masz aplikację to byś widział w systemie etykietę, tak możesz nie odbierać, paczka i tak wróci za darmo więc nawet jak nadał czy nada kosztów nie będzie żadnych ani dla Ciebie ani dla niego 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @tomek-2875. Proszę, abyś w tej sytuacji skontaktował się ze sprzedającym i wyjaśnił, że rezygnujesz z zakupu - dzięki temu obie strony będą miały pewność, co do dalszego przebiegu transakcji.  

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@tomek-2875 Po rezygnacji z zakupu, odstąpienia od umowy zakupu, nie jesteś właścicielem towaru, nie odbieraj ponieważ jak sprzedający będzie np. niezadowolony ze zwrotu to mogą pojawić się problemy, a jak nie wysłał to nie powinien wysyłać.

oznacz moderatorów