Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Dokonałem zwrotu z powodu braku nadania przesyłki w określonym terminie. Nie wiem co zrobić, ponieważ w momencie dokonywania zwrotu status zakupu widniał jako " opłacony".
Po sfinalizowaniu całej procedury zwrotu wyświetla mi się " kod zwrotu", również w aplikacji In Post. Nie dokonam fizycznego nadania paczki ponieważ jej nie dostałem, czy mam zaniechać oraz zignorować nadanie zwrotu do paczkomatu?
Dziękuję za pomoc
@tomek-2875 o ile faktycznie nie nadał ( statusy na allegro nie mają żadnej mocy prawnej bo je się ręcznie zmienia ), ale skoro masz aplikację to byś widział w systemie etykietę, tak możesz nie odbierać, paczka i tak wróci za darmo więc nawet jak nadał czy nada kosztów nie będzie żadnych ani dla Ciebie ani dla niego 😄
Cześć, @tomek-2875. Proszę, abyś w tej sytuacji skontaktował się ze sprzedającym i wyjaśnił, że rezygnujesz z zakupu - dzięki temu obie strony będą miały pewność, co do dalszego przebiegu transakcji.
@tomek-2875 Po rezygnacji z zakupu, odstąpienia od umowy zakupu, nie jesteś właścicielem towaru, nie odbieraj ponieważ jak sprzedający będzie np. niezadowolony ze zwrotu to mogą pojawić się problemy, a jak nie wysłał to nie powinien wysyłać.