anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dostałem "Cudzą ?!" wiadomość od allegro że paczka Inpost została do mnie wysłana.

Sir_Agresto
#7 Wielbiciel

Witam, dostałem wiadomość mail od allegro że paczka Inpost została do mnie wysłana. Tylko że ja nic inpostem ostatnio nie zamówiłem, nr Paczki 628100118560408133993314. W mojej aplikacji Inpostu nic nie mam. Ja jestem z Lublina. Paczka wysłana do Poznania. nigdy nic do Poznania nie zamawiałem Sir_Agresto_0-1752132115377.png

A tutaj przyszedł mi mail z allegro żebym paczkę odebrał 

Sir_Agresto_1-1752132191129.png

Na dole jest telefon odbiorcy 

[edycja]

jest i Kod odbioru ale nie będę tu wklejał 

Albo odwaliliście błąd albo nie wiem, przecież mógłbym zadzwonić do kogoś z Poznania żeby mi to cudzą paczkę odebrał! Takie pomyłki są nie do pomyślenia. 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Sir_Agresto zignoruj , po burzliwych zmianach w ostatnim czasie wiele dziwnych i niewytłumaczalnych rzeczy dzieje się na allegro 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Sir_Agresto nie mamy w systemie zamówienia z wskazanym numerem przesyłki. Dodatkowo załączony mail otrzymałeś od InPost, a nie od Allegro. Najlepiej w takim przypadku skontaktować się bezpośrednio z InPost, aby wyjaśnić kwestię otrzymanego maila. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Sir_Agresto
#7 Wielbiciel

Ok, niech będzie że to nie od allegro: 

Sir_Agresto_0-1752133960901.png

Napisałem też do Inpostu 

Dziękuje i pozdrawiam

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Sir_Agresto jeśli widniejemy przy mailu z powiadomieniem o przesyłce o numerze 628100118560408133993314 - to proszę załącz zrzut całego ekranu z widoczną teścią wiadomości, datą otrzymania wiadomości, nadawcą, paskiem adresowym strony, datą oraz godziną. Po otrzymaniu takiego zrzutu, będę mogła dokładniej zweryfikować sytuację.

Na podstawie załączonych zrzutów ekranu z wyciętymi informacjami, nie jestem w stanie ustalić nic więcej, z wyjątkiem tego co napisałam wcześniej - czyli, że zamówienie z takim numerem przesyłki, nie widnieje w naszym systemie oraz, że mail nie jest wysłany od nas, tylko od InPost. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Sir_Agresto
#7 Wielbiciel

Tak to wygląda, 

Sir_Agresto_0-1752135453617.jpeg

oznacz moderatorów

Sir_Agresto
#7 Wielbiciel

OK jeszcze lepsze zdjęcie zrobiłem, na górze jest napisane wysłane z allegromail.pl

Image1.jpg

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Sir_Agresto super, dziękuję za zrzut. Już działam w tej sprawie i wrócę z informacją, gdy ustalę więcej szczegółów. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Sir_Agresto skontaktowaliśmy się z InPost w sprawie przesyłki oraz otrzymanego przez Ciebie powiadomienia. Proszę poczekaj na odpowiedź od nich na Twoje zgłoszenie - temat jest w trakcie weryfikacji. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Sir_Agresto dodam jeszcze prośbę, żeby nie podawać danych kontatkowych na forum, ponieważ jest to widoczne dla wszystkich. Jeśli chcesz załączyć zrzuty ekranu, zadbaj o to, aby zasłonić dane wrażliwe (inaczej zdjęcia nie zostaną zatwierdzone). 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Sir_Agresto pewnie coś kupowałeś od danego sprzedawcy miałeś więcej jak jedną paczkę i sprzedawca wykorzystał tą niewykorzystaną właśnie przesyłkę wysyłając do kogoś innego może coś w ramach reklamacji jakiejś.

Bynajmniej tak niektórzy robią 

oznacz moderatorów