Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Ogólnie mam takie pytanie. Bo kupiłem AirPods 2 na allegro od firmy (nie osoby prywatnej), jako towar używany i w opisie było, że etui się ładuje indukcyjnie. Po ich otrzymaniu jest to zwykłe etui przewodowe. Rozpocząłem dyskusję ze sprzedawcą i zaoferował mi zwrot towaru. Średnio mi to pasuje, ze względu na koszty przesyłki oraz zabawy z kurierami i ponowne szukanie oferty. Czy jest jakaś możliwość o zmiejszenie ceny? W sensie chciałbym zwrotu części zapłaconej gotówki. Ponieważ za tę cenę normalnie zwykłych przewodowych bym nie kupił.
Skoro sprzedawca Ci proponuje zwrot towaru (zapewne na jego koszt, co powiedzmy jest warte 10-15 zl) to albo zwracasz na jego koszt, albo niech Ci przeleje to 10-15 zl.
Mam wrazenie, ze sie czepiasz na sile. Zabawa z kurierami nie jest czaslochlonna, a szukanie nowej ofert nie wymaga tygodnia urlopu w pracu.
Nie chce oceniac pochopnie, ale jak dla mnie jestes z tych kupujacych, ktorzy szykaja powody, zeby sie [edycja].
składasz reklamację sprzedający ją jak piszesz uznaje czyli pokrywa koszty ,Nie ma obowiązku obniżać ceny to jego dobra wola .
@accadia napisał(a): "Nie chce oceniac pochopnie, ale jak dla mnie jestes z tych kupujacych, ktorzy szykaja powody, zeby sie przyjebac."
No tak, klient kupił i zapłacił za sprzęt bezprzewodowy, a dostał przewodowy i jeszcze śmie narzekać. Powinien się cieszyć, pieniacz jeden, że nie dostał cegły albo ziemniaka. Na CL z nim!
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
Wybacz - wrocilem z zakrapianej imprezy i mi na oczy padlo 🙂
@Hiray Tak, możesz złożyć reklamację na podstawie art. 560 Kc i zażądać obniżenia zeny. Musisz jednocześnie określić tę cenę. Sprzedawca jednak nie ma obowiązku godzić się na obniżkę, może towar naprawić, wymienić lub zwrócić całą wpłatę i koszt odesłania. Zaproponuj w Dyskusji obniżenie ceny, może jednak się zgodzi, jeśli nie odeślij towar i domagaj się zwrotu wszystkich kosztów, także kosztów odesłania. Nie kończ Dyskusji przed ostatecznym rozwiązaniem problemu.