Zamówiła przesyłkę, dostawa kurier DHL. Otrzymałam informację o nieprawidłowym adresie dostawy. W aplikacji DHL nie widzę przesyłki. Jak dodać informacje o adresie dostawy, czy jeszcze lepiej przekierować do Żabki?
numer zamówienia ac7c6660-8aba-11f1-8757-d394af759768
@Client:54130473 widzę, że w Twoim adresie nie ma numeru mieszkania. Czy jest to dom jednorodzinny? Jeżeli nie, podaj proszę tutaj numer lokalu a ja przekażę go do przewoźnika
Mieszkanie 53
@Client:54130473 dzięki! Już działam 🙂
Otrzymałam wiadomość że zakup jest odesłany do nadawcy , odbiorca odmówił przyjęcia, ale ja tego nie robiłam ((( jak ja mogę otrzymać tę paczkę? Ona jest zapłacona
@Client:54130473 widzę, że faktycznie nasza informacja o numerze mieszkania dotarła za późno i oddział zadecydował już o zwrocie paczki do nadawcy. Niestety nie da się cofnąć tej dyspozycji.
Teraz możliwości są dwie:
- poinformujesz sprzedawcę, że w wyniku niedopatrzenia podałaś błędny adres, bez numeru mieszkania. Podasz poprawny adres i poprosisz o ponowne nadanie przesyłkek z pełnym adresem po tym jak sprzedawca je otrzyma (sprzedawca może oczekiwać pokrycia przez Ciebie kosztu ponownego nadania).
- zrezygnujesz z tego zakupu, sprzedawca zwróci Ci środki a ty złożysz zamówienie ponownie (uzupełniając adres o numer mieszkania).
Jeżeli w adresie brakowało nr mieszkania, to taka przesyłka jest przesyłką niedoręczalną. Operator pocztowy zwraca taką przesyłkę do nadawcy, bez próby doręczenia, a gdy zwrot nie jest możliwy, to przesyłka trafia do magazynu przesyłek niedoręczalnych.