anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dostawa DHL, kurier nie ma paczki

Klarz
#1 Nowicjusz

Mam problem z dostawą mojej paczki:

1. paczka nie doszła od 3 dni
  2. dostałem 2 fałszywe awizo (byłem pod adresem, dwóch innych kurierów - też w ramach zakupów allegro dostarczyło mi paczkę pod ten sam adres)
  3. jedno awizo zostało wystawione o 21:53, gdzie nawet samochód nie przejechał pod moim domem
  4. numer który wyświetla się w allegro jest zły, albo kurier leci w balona:
    1. dzwoniłem 28go lipca i nie odbierał. Po 17 oddzwonił i mówił że "on nie wie gdzie moja paczka, on nowy na rejonie jest"
    2. dzwoniłem z 5 razy 29go lipca to nawet nie odebrał i nie oddzwonił...
    3. 30go lipca odebrał i otrzymałem informację że on nie ma mojej paczki, ma ją inny kurier, ale on nie wie który i że już kilka razy mu się zdażyło że komuś się wyświetlał jego numer i on nie wie jak mi pomóc
  5. Historia paczki wygląda jakby sie kręciła w kółko po taśmociągu w jakiejś sortowni, no gdyby nie te awiza. 30go lipca wrócila do sortowni już bez awiza xD Wstawiam poniżej zrzut historii:

Screenshot from 2026-07-31 00-11-57.pngScreenshot from 2026-07-31 00-11-57.pngOtworzyłem dyskusję na Allegro:

1.  od strony Allegro odpowiada tylko bot że "paczka wydana do doręczenia"... no super, trzeci raz 😛
  2.  sprzedawca powiedział że wysłał (i w końcu podał inny numer przesyłki które rozpoznaje DHL ecommerce. Ale od razu mówi "skontaktuj się z Allegro"...

W tej otwartej dyskusji juz poprosiłem juz o podanie "gdzie paczka jest do odbioru, albo dajcie numer do lepszego kuriera" (przez lepszy mam na mysli takiego z moją paczką...).

Jutro jest piątek, a sprzęt z paczki jest mi pilnie potrzebny na budowie domu, stąd prosze i tu o pomoc, bo nie wiem jak się inaczej dogadać z Allegro. Ja już mogę gdzieś pojechać, nawet do sortowni (chyba że to dalej niż 100km to lipa). Prosze gorąco o wsparcie.

Numer zamówienia to "659d1c64-8945-11f1-ba04-4bd053cb95b4". 

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Klarz cześć! Przykro mi, że napotkałeś takie problemy z doręczeniem Twojej paczki. Zgłosiliśmy już interwencję do oddziału doręczającego. Dzisiaj paczka jest wydana do doręczenia innemu kurierowi, liczę więc, że dotrze do Ciebie bez dalszych trudności. Końcówka numeru nowego kuriera to [268], powinien Ci się wyświetlać w aplikacji. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Klarz

Jeżeli chodzi o awizo, to wbrew potocznemu znaczeniu, nie jest to tylko karteczka wrzucana przez kuriera lub listonosza do skrzynki na listy. Awizo to po prostu zawiadomienie i może mieć dowolną formę.

Jeżeli chodzi o nr przesyłki od DHL eCommerce, to nie zadziała. Allegro Delivery to osobny przewoźnik, który tylko powierza przesyłkę, w twoim przypadku, DHL eCommerce. Jednakże dla DHL eCommerce, jest to przesyłka obca, nienależąca do ich sieci logistycznej.

A i Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych. Twoja przesyłka została nadana 27 lipca, czyli termin jej doręczenia upłynął 30 lipca. Formalnie od dziś, przesyłka jest opóźniona. Zgłoś opóźnienie przez stronę https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje

oznacz moderatorów