anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dostawa w sobotę na podstawie przewidywań, bez SMART

Shadow_Angel
#10 Popularyzator#

Cześć.

Takie pytanie, bo jak widzicie na zrzucie, "dostawa w sobotę". Czy zatem w tym przypadku ten tekst ma w ogóle zastosowanie ? Pytam, bo 12zł to nie SMART! a informacja nie ma wyjaśnienia. Tej informacji nie powinno być jeśli cena przedmiotu w ofercie w której aktualnie się znajduję nie jest równa co najmniej 45zł. Ewentualnie, powinna zostać dopisana informacja z wyjaśnieniem, czego dotyczy ta dostawa w sobotę.

Czyli jeśli zakupię przedmiot za 12zł + przesyłka (bez SMART!), to w sobotę dotrze czy nie ? Zakładając że wysłane zostanie odpowiednio wcześniej i czasowo byłoby bez problemu w stanie dotrzeć do miejsca przeznaczenia.

E3GY4B22YI.png

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#

Oferta ma Smarta jeżeli spełnia warunki- tu zapewne spełnia a ze cena jest taka która nie pozwala na Smarta to już problem kupującego- może kupić kilka szt i już jest Smart, Ten napis "dostawa w sobotę " to informacja od Alelgro, Ty patrz tam na lewo tam masz info od sprzedającego- to ważne.

oznacz moderatorów

NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

@Shadow_Angel Trzeba pamiętać o tym, że jeśli przesyłka będzie bez Smarta to NIE będzie w sobotę, chyba, że dopłacimy za dostawę w sobotę.

*** SZTUCZNA inteligencja NIE DORÓWNA nigdy NATURALNEJ głupocie 😉
oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@NajlepszyComPL Tak mówi teoria, w praktyce przez InPost takie przesyłki często są dostarczane w sobotę (szczególnie w większych miastach) - ale nie ma żadnej gwarancji, że tak się stanie. 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Mi się też wydaje że paczka be Czarnej etykiety może nie być zabrana w sobotę. Będzie ominięta i dowieziona w poniedziałek 

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Monika__L Nie ma tu reguły, ale z mojego doświadczenia wynika, iż w praktyce paczki bez dopłaty weekendowej często są dostarczane w sobotę - zarówno te allegrowe, jak i inne, np. zamówienia ze sklepu. Na pewno jednak nie można na to liczyć, to już pewnie kwestia szczęścia, albo raczej chęci pozbycia się paczek z magazynu w danym rejonie 😎

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Shadow_Angel To, kiedy przesyłka dotrze nie ma żadnego związku z tym, czy będzie w ramach Smart czy też nie (wiadomo, że przy pojedynczym zakupie za 12 zł nie będzie). Pamiętaj jednak, że jest to termin przewidywany przez Allegro, a nie deklarowany przez sprzedawcę - ani tym bardziej gwarantowany. Zważywszy, iż mamy okres świąteczny, odstawa w sobotę jest mało prawdopodobna, aczkolwiek wysyłka do paczkomatu InPost daje pewną szansę 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

Shadow_Angel
#10 Popularyzator#

Miałem kiedyś sytuację, kiedy bez SMART'a przesyłka dotarła w sobotę. Stad moje pytania. Gdzieś czytałem, że czasami kurier, jeśli ma "po drodze" to może dostarczyć przesyłkę, ale nie mam bladego pojęcia jak to wtedy działa. Czy muszę zamówić co najmniej dwie, żeby włożył "przy okazji" w sb, czy nie.. okropnie niewygodnie się czyta te wszystkie teksty, które wprowadzają niejako w błąd np. nowych użytkowników, którzy nie wiedzą co i jak, czym jest SMART itp. A to tylko jedna z kilku rzeczy. Tak jak np. informacja o ratach, kolorami itp.. trzeba dokładnie czytać, ze szczegółami wszystko, masakra...

oznacz moderatorów

NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

@Shadow_Angel Umiejętność czytania ze zrozumieniem jest przydatną cechą homo sapiens. 🙂

Jak napisałeś - z sobotnią wysyłką jest loteria, więcej: ostatnio coś się poróżniło Allegro z InPost'em i zdażały się "białe etykiety" mimo Smarta. Kiedyś mówiłem Klientowi, który nie miał wykupionego Smarta, że może nie dostać w sobotę - zaryzykował i... obniżoną punktację za obsługę Klienta dostałem ja.

*** SZTUCZNA inteligencja NIE DORÓWNA nigdy NATURALNEJ głupocie 😉
oznacz moderatorów