anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DPD Pickup - Paczka odebrana ale nadal do odbioru?

MAMY ROZWIĄZANIE!
DiSStURbiA89
#7 Wielbiciel#

Sprawa wyglada tak - przekierowalem przesylke z punktu na automat pickup bo mialem blizej, owa przesylke odebralem uzywajac kodu odbioru z aplikacji, bez zblizania urzadzen - no i tu popelnilem blad bo podejrzewam ze przez to DPD nadal widzi paczke jako gotowa do odbioru.

Niestety nie moge recznie oznaczyc jej jako odebrana ani na allegro ani w apce DPD, a kontakt do firmy kurierskiej jest mozliwy tylko telefonicznie w dni robocze.

Czy to blad aplikacji i po prostu zaczekac do jutra? Czy zadzwonic w sobote do BOKu DPD i wyjasnic sprawe? 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
pecela
#19 Nestor#

@DiSStURbiA89

Nie ma znaczenia w jaki sposób otworzyłeś skrytkę. A status powinien się zmienić za jakiś czas, po prostu poczekaj.

Ps. Infolinia w soboty jest nieczynna. A i to była paczka Kurier DPD czy Allegro Delivery Kurier DPD? Bo to formalnie dwóch różnych przewoźników. 

oznacz moderatorów
DiSStURbiA89
#7 Wielbiciel#

DPD Pickup, tak jest napisane w szczegółach wysyłki.

Trochę mnie to martwi bo zazwyczaj jak "zblizeniowo" paczki odbierałem to zmiana statusu nastąpiła bardzo szybko, a tu juz kilka godzin i nadal gotowa do odbioru.

oznacz moderatorów
pecela
#19 Nestor#

@DiSStURbiA89

Jak do soboty się nie zmieni status, to daj znać sprzedawcy, że odebrałeś. I tak nabiłeś mu 15,99 zł za przekierowanie paczki (w Allegro DPD nadawca płaci za każde przekierowanie paczki przez adresata, bo to jego wina że adresat chce przekierować). 

oznacz moderatorów
DiSStURbiA89
#7 Wielbiciel#

Uuuu, o tym nie wiedziałem, głupio mi trochę ale tylko dwa takie przekierowania na allegro zrobiłem więc zapiszę sobie na przyszłość. 

Poczekam do soboty, moze status jednak sie zmieni

oznacz moderatorów