Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie wiem, czy ostatecznie popełnię ten zamiar, ale zastanawiam się, czy jak kupię telefon z dystrybucji europejskiej i wyślę go do osoby we Włoszech, to jak się zepsuje, czy będzie ona miała możliwość naprawy w autoryzowanym serwisie we Włoszech, czy będzie musiała go odsyłać do Polski?
I druga sprawa podobne pytanie, ale chodzi o dystrybucję Xiaomi. Tak jest opisane w aukcji. Jak mniemam, gdy wyślę taki telefon do Włoch i tam się zepsuje to trzeba będzie go wysłać do Polski do tego sprzedawcy z Allegro?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Wilczekstepowy nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie, nie znam się na telefonach.
Jeśli telefon się zepsuje, a Ty go sprzedałeś, to kupujący złoży reklamację Tobie, więc to, do jakiego serwisu dalej to skierujesz, jest Twoją decyzją.
A jestem ewentualnym kupującym. 😉 Ale dziękuję za odpowiedź. Zadałem pytanie, bo myślałem, że może znajdzie się tu ktoś, kto się na tym zna.
Po prostu podejrzewam, że jak telefon nie pochodzi z rynku europejskiego to właściwie tak samo, jakby nie miał gwarancji. Ale zdaje się również, że określenie rynek europejski też często nie dotyczy wszystkich krajów, tylko jakieś wybrane.
@Wilczekstepowy aaaa myślałam, że sprzedasz go i wyślesz tej osobie we Włoszech 🙂 Dziękuję za doprecyzowanie. Ja tutaj niestety nie pomogę, ale mam nadzieję, że w naszej społeczności znajdzie się ktoś, kto zna się na telefonach lepiej.
Jeżeli chodzi o gwarancję, to w przypadku telefonu zakupionego w Polsce, gwarancja ważna jest tylko na terenie Polski. Natomiast czy autoryzowany serwis we Włoszech dokonałby naprawy gwarancyjnej, to już pytanie do danego serwisu (to decyzja firmy prowadzącej serwis).