Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chcę kupić fotelik dziecięcy z dostawą do punktu odbioru. Rozmiar pudełka z fotelikiem to 72 x 36 x 46 cm, waga 11 kg.
Niektórzy sprzedający oferują dostawę do żabki, jednak czytam tu na forum że obecnie są z tym problemy. Jaką formę dostawy dla takiego przedmiotu mogę wybrać, biorąc pod uwagę to że interesuje mnie wyłącznie punkt odbioru lub paczkomat?
Powodem jest to że przylatuję na lotnisko w Gdańsku o 20:15, wynajmuję auto i chcę wtedy odebrać z najbliższego możliwego punktu lub automatu wspomniany fotelik w celu kontynuacji podróży.
@Gosia_Fresh Dostępne formy dostawy znajdziesz w konkretnej ofercie. To od sprzedawcy zależy, jakie metody udostępnia.
Rozumiem. Ale proszę postawić się w mojej sytuacji, jeśli sprzedawca oferuje dostawę do paczkomatu przedmiotu który nie spełnia maksymalnych wymiarów, to co ja jako kupujący mam zrobić jeśli od tej paczki zależy czy będę mógł podróżować czy nie?
@Gosia_Fresh jeżeli masz wątpliwości co do metody dostawy, możesz napisać w tej sprawie do sprzedającego przez "zadaj pytanie". Znajdziesz tę opcję na stronie oferty.
@Syrena_zT Aha.... zadaj pytanie to na pewno dostanie odpowiedź od autorespondera.
A przecież sprzedający nie ma żadnego wpływu na Deliwery. Wysyła i jego rola się kończy.
@br. sprzedający powinni udostępniać te metody dostawy, którymi mogą nadać przesyłkę. Co do delivery, jeżeli paczka jest gabarytów wykluczających ją z doręczenia do automatu paczkowego sprzedawca nie musi (a nawet nie powinien) udostępniać tej metody dostawy w swoich ofertach (i nie wyklucza go to ze smarta).
Moim zdaniem kontakt ze sprzedawcą jest najlepszym rozwiązaniem, jeżeli autorka posta ma wątpliwości co do dostawy.
@Syrena_zT "...kontakt ze sprzedawcą jest najlepszym rozwiązaniem"
Nie, sprzedający nie ma żadnego wpływu na terminowość, jeżeli ktoś ma na to wpływ to tylko tutaj, panie moderatorki, potraficie czasem wymusić rzeczy niemożliwe.
Ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić prośbę o interwencję z lotniska w Gdańsku.
@Gosia_Fresh a nie lepiej po prostu znaleźć najbliższy sklep stacjonarny z fotelikami w pobliżu lotniska??????
Chyba w tej sytuacji nie zaryzykowałbym zakupów przez neta. A co jeśli paczka sie opóźni??? Abo zaginie???? albo uszkodzi i ją cofną??? albo sprzedawca nie zdaży nadać??? i wiele wiele innych albo ???????
@Gosia_Fresh a w wypożyczalni nie oferują samochodu z fotelikiem? Do automatu nie wejdzie w takim rozmiarze. Czyba, że jest jakiś rozkładany.
@Gosia_Fresh To jest bardzo zły pomysł. Jestem skłonny postawić zakład że fotelik nie dotrze w takim terminie jaki jest w ofercie.