anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dysk Gwarancja

piotr6671
#7 Wielbiciel#

Cześć. Kupiłem Nowy dysk do kamer z opisem Kupujesz od sprawdzonego sprzedawcy, z pełna gwarancją. Myślę ok Dysk nowy producent daje 3 lata wiec okej. Jakie było moje zdziwienie iż gwarancje dostałem na rok od sprzedawcy.. Z zapytaniem o co chodzi odpowiada to ich gwarancja nie producenta. Pytam a jak się zepsuje dysk po 2 latach to co? 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

LEW433
#21 Demiurg#

To do producenta, zgodnie z tym co pisze sprzedający, on może udzielić gwarancji nawet na m-c ale u sprzedającego masz 2lata na rekalamcję.

oznacz moderatorów

piotr6671
#7 Wielbiciel#

Po zakupie okazało sie iż rok w opisie brak info albo ja nie widze https://allegro.pl/oferta/dysk-wd-red-1tb-5-4k-64mb-sata-iii-3-5-wd10efrx-idealny-do-nas-16552694921

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Sprzedający to nie gwarant (może być) i daje Ci 1 rok gwarancji i 2lata rękojmi, a gwarancja producenta jak piszesz wygasła! Natomiast jak sprzedający wprowadził Cię w błąd bądź zakupiony towar jest niezgodny z opisem to składaj reklamację u sprzedającego, w takiej sytuacji najlepiej z pomocą Alelgro.

oznacz moderatorów

piotr6671
#7 Wielbiciel#

Założony jest spór. Miałem montować do rejestratora dysk ale odpuściłem co mi po dysku bez gwarancji

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ok, masz prawo, teraz czekać co odpisze sprzedający.

oznacz moderatorów

piotr6671
#7 Wielbiciel#

Jednym słowem zostałem wyrolowany. Dysk 1 rok gwar sprzedajacego brak gw producenta ;/.Dla mnie taki dysk to nie nowy a powystawowy bez gwar producenta.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@piotr6671

Gwarancję dysku sprawdzisz na stronie producenta (każdy to umożliwia). 

Natomiast sama gwarancja realizowana jest bezpośrednio na podstawie numeru seryjnego. W przypadku Seagate i Western Digital można też zarejestrować produkt i przesłać dowód zakupu. Wtedy okres obowiązywania gwarancji zostanie zaktualizowany.

oznacz moderatorów

piotr6671
#7 Wielbiciel#

Sprawdziłem i dysk po gwarancji. Nie rozumiem dlaczego sprzedawany jako nowy skoro gwar producenta brak?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@piotr6671 

1.  nowy,  nie oznacza, że wczoraj zszedł z taśmy produkcyjnej

2. gwarancja producenta i gwarancja sprzedawcy, to dwie różne sprawy

3. nawet jak sprzedający da Ci tydzień gwarancji, to NIE oznacza, że po miesiącu nie możesz złożyć reklamacji

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

. nawet jak sprzedający da Ci tydzień gwarancji, to NIE oznacza, że po miesiącu nie możesz złożyć reklamacji

On o tym wie, Jemu chodzi o to że tak miałby 3lata gwarancji

oznacz moderatorów

ilunka7
#8 Zapaleniec#

dokładnie 2 lata na reklamacje

oznacz moderatorów

piotr6671
#7 Wielbiciel#

To dlaczego mam 1 rok gwarancji na karcie wpisane? Według mnie powinna być gwar 36 miesiecy. Tak jak kupowałem lata temu wd Black i na karcie widnieje 36 miesiecy Gwar producenta. Mimo iż kupione u jakiegoś sprzedawcy.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A pisałem Ci na początku, nie czytasz, to 1rok gwarancji od gwaranta, tu sprzedającego i tak może być zgodne  z prawem.

oznacz moderatorów