Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć. Kupiłem Nowy dysk do kamer z opisem Kupujesz od sprawdzonego sprzedawcy, z pełna gwarancją. Myślę ok Dysk nowy producent daje 3 lata wiec okej. Jakie było moje zdziwienie iż gwarancje dostałem na rok od sprzedawcy.. Z zapytaniem o co chodzi odpowiada to ich gwarancja nie producenta. Pytam a jak się zepsuje dysk po 2 latach to co?
To do producenta, zgodnie z tym co pisze sprzedający, on może udzielić gwarancji nawet na m-c ale u sprzedającego masz 2lata na rekalamcję.
Po zakupie okazało sie iż rok w opisie brak info albo ja nie widze https://allegro.pl/oferta/dysk-wd-red-1tb-5-4k-64mb-sata-iii-3-5-wd10efrx-idealny-do-nas-16552694921
Sprzedający to nie gwarant (może być) i daje Ci 1 rok gwarancji i 2lata rękojmi, a gwarancja producenta jak piszesz wygasła! Natomiast jak sprzedający wprowadził Cię w błąd bądź zakupiony towar jest niezgodny z opisem to składaj reklamację u sprzedającego, w takiej sytuacji najlepiej z pomocą Alelgro.
Założony jest spór. Miałem montować do rejestratora dysk ale odpuściłem co mi po dysku bez gwarancji
Ok, masz prawo, teraz czekać co odpisze sprzedający.
Jednym słowem zostałem wyrolowany. Dysk 1 rok gwar sprzedajacego brak gw producenta ;/.Dla mnie taki dysk to nie nowy a powystawowy bez gwar producenta.
Gwarancję dysku sprawdzisz na stronie producenta (każdy to umożliwia).
Natomiast sama gwarancja realizowana jest bezpośrednio na podstawie numeru seryjnego. W przypadku Seagate i Western Digital można też zarejestrować produkt i przesłać dowód zakupu. Wtedy okres obowiązywania gwarancji zostanie zaktualizowany.
Sprawdziłem i dysk po gwarancji. Nie rozumiem dlaczego sprzedawany jako nowy skoro gwar producenta brak?
1. nowy, nie oznacza, że wczoraj zszedł z taśmy produkcyjnej
2. gwarancja producenta i gwarancja sprzedawcy, to dwie różne sprawy
3. nawet jak sprzedający da Ci tydzień gwarancji, to NIE oznacza, że po miesiącu nie możesz złożyć reklamacji
. nawet jak sprzedający da Ci tydzień gwarancji, to NIE oznacza, że po miesiącu nie możesz złożyć reklamacji
On o tym wie, Jemu chodzi o to że tak miałby 3lata gwarancji
dokładnie 2 lata na reklamacje
To dlaczego mam 1 rok gwarancji na karcie wpisane? Według mnie powinna być gwar 36 miesiecy. Tak jak kupowałem lata temu wd Black i na karcie widnieje 36 miesiecy Gwar producenta. Mimo iż kupione u jakiegoś sprzedawcy.
A pisałem Ci na początku, nie czytasz, to 1rok gwarancji od gwaranta, tu sprzedającego i tak może być zgodne z prawem.