anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dyskryminacja paczkomatów InPost

wiestrybek
#8 Zapaleniec

Dzisiaj 08.02.2026r znowu zniknęły z opcji dostawy paczkomaty InPost, podobnie jak np.w 2024 roku.

Przesyłki odbierałem na drugi dzień po wysyłce w pobliskim paczkomacie (apkomacie bezdotykowym).

Dzisiaj  mogę za 10,49 wybrać tylko różne punkty allegroDELIVERY.

Paczkomatów InPost nie ma za żadną cenę, pozostawiono jedynie kuriera InPost za 12,49.

Moim zdaniem Allegro łamie prawa Konsumentów i zawiadomię UOKik z wnioskiem o dotkliwą karę dla Allegro za łamanie prawa.

Z zakupu zrezygnowałem i to samo kupię na innej platformie.

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wiestrybek 

Nie mogę się odnieść do sprawy wyłącznie mając na uwadze Twoją wiadomość. Do weryfikacji sprawy, potrzebuję zrzutów ekranu na którym faktycznie nie widacz metody dostawy Paczkomaty InPost oraz numeru oferty.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Agent555
#20 Guru ⭐⭐

Sąd allegro nakazał pokazywać wszystkie metody dostawy , tu były zamieszczane linki z decyzji sądu tylko usuwali 

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wiestrybek

Po pierwsze nie jest to żadne łamanie prawa. Sprzedawca mógł po prostu w ten ofercie nie udostępnić dostawy do Paczkomatu i ma do tego pełne prawo.

Po drugie. Jak sprzedawca udostępnia dostawę do Paczkomatu, to może go sobie wybrać na mapie. Nawet jak nie ma go na liście. 

oznacz moderatorów

Pupil_Admina
#8 Zapaleniec

@wiestrybek 

Po pierwsze i najważniejsze: Jeśli sprzedawca udostępnia dostawę do Paczkomatu, to dostawa do Paczkomatu powinna być widoczna na liście dostępnych form dostawy razem z innymi opcjami. Nie ukryta gdzieś pod jakimś linkiem, nie schowana gdzieś na jakiejś mapie, tylko widoczna od razu.

Po drugie, równie ważne: Wszyscy odpowiadający tutaj pracownicy Allegro (nieważne w jakiej formie i czy w ogóle są wynagradzani za swoją pracę na forum) powinni być wyraźnie oznaczeni, żeby nie dało się ich pomylić ze zwykłymi użytkownikami forum.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie wiem od czego to zależy ale u mnie inpost pojawia się na pierwszym miejscu. I niby punkty z allegro delivery są blizej

Client44052296_1-1770637288674.png

oznacz moderatorów

wiestrybek
#8 Zapaleniec
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wiestrybek 

Proszę nie ucinaj zrzutu ekranu. Wyślij zrzut z całości ekranu żebyśmy mieli wgląd do wszystkich udostępnionych metod dostawy. Pisząc, że "zniknęły z opcji dostawy paczkomaty InPost" rozumiem, że nie ma ich wcale do wyboru w Formularzu Dostawy i Płatności. Chciałbym to sprawdzić.

Podaj również numer oferty.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wiestrybek 

Po wejściu w "zobacz wszystkie" widzę, że są wyświetlane wszystkie dostępne metody dostawy, a w tym Paczkomaty InPost:

gdvorek_0-1770633245642.png

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

wiestrybek
#8 Zapaleniec

Wczoraj na pewno nie było na tej liście ani na mapie żadnego paczkomatu InPost.

Załączam wczorajszy nie obcięty zrzut ekranu.Opcje dostawy.jpg

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wiestrybek 

Zrzut nadal jest obcięty. Żebym mógł odnieść się do sprawy potrzebuję zrzutu z całości ekranu z widoczną datą i godziną.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek tyle że mowa jest o paczkomatach a Ty klikasz pokaż wszystkie w dostawie na adres 🙂

Pupil_Admina
#8 Zapaleniec

@kostas11 Twierdzisz, że Pan Moderator nie odróżnia odbioru w punkcie od dostawy na adres kupującego i że na wklejonym screenie wcale nie ma tego, co Pan Moderator na nim widzi? Chyba dawno bana nie miałeś. 😉

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Pupil_Admina Dawno ? ja nigdy nie miałem bana 😄

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kostas11 

Przepraszam, źle spojrzałem na Formularz.

@wiestrybek 

Paczkomaty InPost są widoczne, po przejściu "zobacz wszystkie na mapie":

gdvorek_0-1770640948497.png

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek sprawdziłem u siebie ofertę z linka i też widzę na początku listy Paczkomat i Paczkopunkt a dopiero potem Allegro Delivery, kiedyś tak nie było, musieliście coś zmienić 😄

drekenzes
#19 Nestor ⭐

@gdvorek Dlaczego usuwasz posty, skoro napisałem prawdę, stanowisko Allegro też jest publicznie znane i prezentowane w sądzie, tu masz artykuł:

https://www.money.pl/gospodarka/zwrot-ws-allegro-oto-co-zrobil-sad-7250804889180480a.html

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@drekenzes 

Usunąłem Twoje wątki, ponieważ naruszały regulamin społeczności - wprowadzały czytających w błąd. Napisałeś "Grzesiu daje po 2 tygodnie bana jak mu wypomnisz, że się myli", tymczasem nigdy nie otrzymałeś ode mnie bana.

Jednak co o wiele ważniejsze, napisałeś, że metody dostawy są "schowane" - a w rzeczywistości Paczkomaty InPost są dostępne w Formularzu Dostawy i Płatności co najmniej po wybraniu opcji "zobacz wszystkie na mapie" (a bardzo często również na liście dostaw prezentowanej kupującym w formularzu dostawy).

Kwestia precyzji i prawdziwości stwierdzeń jest dla nas na Gadane priorytetem, nie możemy się zgodzić na wpisy nieprawdziwe czy nieprecyzyjne - szczególnie jeżeli chodzi o kwestię dostaw.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

drekenzes
#19 Nestor ⭐

@gdvorek Napisałem prawdę, że dostawy przez paczkomaty Inpost zostały schowane - czyli przeniesione z głównej listy wyboru na mapkę, która pojawia się po rozwinięciu listy i nic nie sugeruje, że paczkomat Inpost jest tam dostępny. Moja wypowiedź była precyzyjna i zgodna z rzeczywistością. Jak nie wierzysz, to polecam słownik języka polskiego. Ty natomiast traktujesz słowo "schowane" = "niedostępne". A to nieprawda.

https://sjp.pwn.pl/slowniki/schowany.html

1. 1. «umieścić coś w bezpiecznym lub niewidocznym miejscu»
    2. «odłożyć coś na później»