Witam!
Kupiłem artykuł gdzie w opisie sprzedający napisał dosłownie :
" Wbudowane WIFI".
Przy montażu urządzenia okazało się że nie ma żadnego WIFI jest tylko możliwość podłączenia odpowiedniego modułu który wtedy da mi funkcje obsługi urządzenia przez WIFI na przykład telefonem komórkowym.
Otwarłem związku z tym dyskusję bo dla mnie słowa "wbudowane WIFI" sugerują że funkcja już jest częścią aukcji a nie jest jedynie opcją. Sprzedawca moim zdaniem celowo sugerował coś czego nie ma aby artykuł był atrakcyjniejszy.
Niestety sprzedawca się wypiął i argumentuje ze w opisie na dole są słowa iż pakiet zawiera sterownik i urządzenie i nic więcej więc jest jasne że funkcja WIFI nie należy do aukcji.
Moim zdaniem jest próba poszukania bo jeśli na przykład kupuje auto i sprzedawca napisze wbudowany Jak holowniczy to jest oczywistym że auto go posiada gotowy do użytku a nie ze man go kupić i zamontować.
Może się mylę ale nawet AI twierdzi że mam rację.
Proszę o opinię moderatorów lbu innych użytkowników którzy mają już jakieś doświadczenie w podobnej sytuacji.
Oddałem sprawę do rozstrzygnięcia przez Allegro i czekam na wynik.
Pozdrawiam
18338022226 to numer aukcji z dnia 9.04.2026
@janbuk1 Z tego co widzę, dyskusja w dalszym ciągu jest w toku. Niestety nie możemy jako Allegro wymóc decyzji reklamacyjnej na sprzedawcy.
Jeśli nie zgadzasz się z jego decyzją możesz oczywiście zgłosić sprawę do sądu.
Nie rozumiem dlaczego nie jestem chroniony w tak oczywistej sprawie. Po co jest w ogóle te Allegro Protect jeśli sprzedawca wprost pisze nieprawde w opisie aukcji a Wy nie możecie nic zrobić? To znaczy sprzedawca może obiecywać co chce a potem się wycofać? I to jest w porządku?
Bo po pierwsze. Allegro nie jest stroną transakcji. Oni tylko udostępniają miejsce i środki techniczne do jej przeprowadzenia.
Po drugie. Allegro nie jest sądem i nie ma prawa podważać decyzji sprzedawcy, czy cokolwiek mu nakazać.
Rozumiem że Allegro nie posiada żadnych narzędzi nacisku na nieuczciwego sprzedawcy?
A czy Allegro nie stosuje blokady konta albo nie grozi takowym jak trzeba coś wymusić na sprzedawcy?
Ja ze swojej strony nie mogę nawet wystawić sprzedawcy złą opinię bo 90 dni już minęło. Instalacja odwlekła się w czasie ze względu na inne prace które musiały być wykonane przed tym.
Napisałem do Rzecznika Ochrony Konsumenta i zobaczymy czy mogę chociaż na niego liczyć.