anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dziwna sprawa z płatnościami mtransfer pilne !

ELEKTROMARKET
#12 Orędownik#

sprawa tylko ociera się o Allegro ale nie wiem gdzie interweniowac więc napiszę tutaj -zakupiłem wczoraj w sklepie internetowym lodówkę dla matki staruszki bo jej się zepsuła, dokonałem natychmiastowej płatności tak jak sugerował sklep -mtransfer czyli z mbanku do Mbanku - płatność powinna się pojawić w sklepie natychmiast  a dzisiaj rano dostaje info że czekaja na płatność !!!

wysłałem im potwierdzenie i wydzwaniam żeby nie opóźniali wysyłki bo matka nie ma lodówki i rozmrażają jej sie produkty, teraz widze że na potwierdzeniu owszem są dane sklepu ale odbiorcą wpłaty jest :

KRAJOWY INTEGRATOR PŁATNOŚCI S.A.
UL.ŚW. MARCIN 73 M.6
61-808 POZNAŃ

czyli Allegro !!!!  jakim prawem ? i dlaczego trzymaja wpłatę zamiast przekazać ją do sklepu w którym kupiłem lodówke, zaznaczam że kupiłem w normalnym sklepie internetowym a nie w Allegro ! 

Prosze niech ktoś z Allegro wypchnie tą wpłatę do sklepu bo matka nie dostanie dzisiaj lodówki 

nr referencyjny  operacji :  30434394-000016676

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

xyz96
#21 Demiurg#

Jeśli wysłałeś wpłatę na numer konta sklepu, do odbiorcą jest sklep, a nie Allegro. Jeśli ten numer konta został podany w ofercie sklepu, to sklep ma obowiązek wysłać towar. 

oznacz moderatorów

ELEKTROMARKET
#12 Orędownik#

też im tak mówię a oni "nie mamy wpłaty na koncie to nie możemy wysłać"  juz kiedys miałem podobna sytuację ale wtedy była drobna wpłata i mało pilna pieniadze zamiast trafic z mojego mabanku  do mbanku firmy ogłoszeniowej poszły na PayU (bo to dawno było)

ja robię dużo zakupów na Allegro i uzywam płatności Allegro przez mBank  ale teraz kupowałem w niezależnym od Allegro sklepie a kasa poszła do Allegro ...  nic z tego nie rozumiem  

oznacz moderatorów

ELEKTROMARKET
#12 Orędownik#

ps ja nie znam konta sklepu, korzystałem z tzw szybkiego przelewu gdzie wyświetla sie kilkanaście banków i ja zawsze korzystałem z mbanku wtedy idzie z mojego mbanku na konto mbanku sprzedawcy AGD a przynajmniej powinno a tu Allegro się wcięło i trzyma wpłate 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

ELEKTROMARKET prawdopodobnie przelew będzie nie udany i wróci do Ciebie po 3 dniach . M-transfer ostatni jest malo skuteczny .

oznacz moderatorów

ELEKTROMARKET
#12 Orędownik#

jest b. skuteczny bo własni zrobiłem płatność mtransferem za zakupy we Frisco  i od razu doszło do sklepu z tą mała róznica żę odbiorcą wpłaty była firma DotPay

a nie jakiś dziwny:

KRAJOWY INTEGRATOR PŁATNOŚCI S.A.
UL.ŚW. MARCIN 73 M.6
61-808 POZNAŃ

wszystko robiłem tak samo i nie rozumiem dlaczego raz płacę Dotpay a raz Allegro 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ELEKTROMARKET ani w jednym ani w drugim przypadku nie płacisz firmie tylko pośrednikowi a oni potem przelewają na konto firmy w zależności od umowy codziennie lub rzadziej, oczywiście to nie powinno mieć wpływu na realizację zamówienia po to są szybkie płatności 😉

Jak kupiłeś w sklepie internetowym to użeraj się teraz z nimi, może czekają na przelew od pośrednika a trwać to może tyle co zwykły przelew, sprawdź też czas realizacji zamówienia bo to że zapłaciłeś już nie znaczy że już wyślą mogą za 3 dni 😞

Płacisz przez bramkę z jaką firmy mają integracje ja np. mam ecard 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

TATLOK
#15 Entuzjasta#

KRAJOWY INTEGRATOR PŁATNOŚCI S.A. to inaczej Tpay, zwykła bramka płatności jakich wiele. Płacąc mTranswerem czy kartą, czy innym przelewem bank-bank nigdy nie płacisz bezpośrednio na konto sprzedawcy, pierwsze słyszę by jakiś sklep miał swoją bramkę! 

Jeśli zapłaciłeś i otrzymałeś od Tpay potwierdzenie zapłaty, to sprzedawca też je otrzymał. Dlaczego zwleka z wysyłką towaru do momentu przelania środków Tpay na ich konto firmowe? po prostu sklep, w którym kupiłeś lodówkę, chyba nie wierzy w rozwiązania finansowe, które zaoferował klientom na swojej stronie. Moim zdaniem.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@ELEKTROMARKET Ta spółka, działająca jako pośrednik w płatnościach, nie ma nic wspólnego z Allegro. Skontaktuj się bezpośrednio z jej przedstawicielami. My niestety nie pomożemy.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

ja nie znam konta sklepu, korzystałem z tzw szybkiego przelewu

No to masz "szybki przelew". Po co płacisz jakimś pośrednikom, którzy zarabiają na przetrzymywaniu pieniędzy?

Mnie na przykład T.Mobile zachęca w każdym mailu z fakturą do zapłaty przez "coś tam", nazwy nie pamiętam, ale ja płacę bezpośrednio na ich konto i nie mam żadnych problemów. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@xyz96  No to masz "szybki przelew". Po co płacisz jakimś pośrednikom, którzy zarabiają na przetrzymywaniu pieniędzy?

Nie tylko na przetrzymaniu tu płacimy prowizję od płatności 1 - 2 % zależy od operatora 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów