Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wita
Również otrzymałam takie email: |
||
|
||
Prosimy o dokonanie opłaty 1.98. [edycja] |
Dzisiaj otrzymałam taką wiadomość, z dokładnie taką samą kwotą
@elakrasowska5 @edzia3 Było wiele razy - to NIe email od Allegro ! Pishing.
1. Olać
2. NIE KLIKAĆ w żadne linki
3. Zgłosić do Allegro
Podłączam się
Szukałam informacji co zrobić z wezwaniem do zapłaty z allegro, tutaj uzyskałam odp
Dzięki
@elakrasowska5 @eklb @edzia3 Czy ten pishing ( możecie zobaczyć adres z którego jest wysłany to nie @allegro.pl ) był wysyłany tylko do osób których nick zaczyna sie na "e" ? 🙂
@pinsplash Raczej nie ma takich zależności.
PS. Czy problem z emotikonami nadal u Ciebie wystąpuje? Widzę "lekko uśmiechniętą buźkę" na końcu Twojej wypowiedzi.
@_HolaOla_, a ja widzę uśmieszek na holioli avatarku 🙂 mńu mńu 😙
@_HolaOla_Tak, cały czas. Nawet miałem się upomnieć. Te buźki to po prostu tworzę "z palca".
To bylo z linka allegro@metropol23.net.pl dlatego też nie zareagowalam na tą wiadomość 🙂
https://allegro.pl/pomoc/kontakt
Polecam tutaj zadawać pytania jeśli nie ma się pewności czy wysyłali takiego maila, 2 min i jest odpowiedź.
Również polecam sprawdzać:
1. Adres mailowy- coś nie pasuje to olać, albo zapytać działu pomocy
2. Jak Allegro chce wpłaty za fakturę to olać maila a sprawdzić fakturę w zakładce finanse
Moja wiadomość jest podobna
Szanowny Pani/Panie,
Według naszej wiedzy nie uregulowali Państwo długu wynikającego z zobowiązania z naszym serwisem.
Prosimy o przelanie 2.32 PLN w celu dalszego korzystania z naszych usług. W przypadku braku uregulowania zaległości Państwa konto zostanie zawieszone, a dług przejmie windykacja. Allegro zrób coś
A co ma Allegro do tego? czy adres email wygląda jak od allegro (@allegro.pl @allegromail.pl)? Nie 🙂
ja też taki dostałam, to wirus
plaallegro@metropol23.net.pl- to adres, który mi sie wyswietlił jako nadawca tej wiadomości- dostałam podobnego maila, który został zablokowany przez antywirus jako niebezpieczna strona, gdy kliknełam w okienko zapłać- nie klikajcie w żadne zapłac, to wirus jakiś
Kwoty nie są zbyt wygórowane, widać że jedzą małą łyżeczką
@majster_man Mówisz o tym, że to 1,98zł? To Cię uświadomię, że po przekierowaniu na podstawioną stronę banku, złodzieje mają dostęp do Twojego konta - skoro sam im podałeś login i hasło. A wtedy - sam się domyśl, co dalej się dzieje.
Dziś dostałam taką wiadomość od Allegro a wiem ,że wszystko mam uregulowane .... Proszę sprawdzić i odpisać na mojego maila czy to jest prawda. Szanowny Pani/Panie,
Według naszej wiedzy nie uregulowali Państwo długu wynikającego z zobowiązania z naszym serwisem.
Prosimy o przelanie 2.32 PLN w celu dalszego korzystania z naszych usług. W przypadku braku uregulowania zaległości Państwa konto zostanie zawieszone, a dług przejmie windykacja.
Olać takiego maila, zwykłe oszustwo
@aniakubala1Po pierwsze , nie spamuj tylko poczytaj wcześniejsze posty tutaj. Po drugie zignoruj, nie klikaj na nic to pishing, po trzecie zgłoś do Allegro
W jaki sposób zgłosić to do Allegro? Gdzie można do nich napisać?