Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego kupując przedmiot strona informowała: Zamów do 15:30, a przesyłka będzie jutro - zresztą dalej tak jest w ofercie: https://allegro.pl/oferta/plecak-peterson-podrozny-40x25x20-pojemny-20l-bagaz-do-ryanair-wizzair-147... A jak tylko kupiłem, to na stronie zakupu czytam: Przewidywana dostawa w punkcie: czw. 23 sty. Jakbym wiedział, że tak będzie mógłbym wybrać inną ofertę, specjalnie zaznaczyłem z dostawą do jutra.
Ok, już wiem. Domyślnie był odbiór do paczkomatu allegro z datą na pojutrze. Nie zauważyłem tego.
@kenny01 Należy odróżnić to co deklaruje sprzedawca, od bajek opowiadanych przez Allegro. A jak chcesz mieć szybko, do idź do normalnego sklepu, bo żaden przewoźnik nie gwarantuje określonych terminów. Może co najwyżej przewidywać - a przewidywania nie zawsze się sprawdzają.
Nawet nie o to chodzi. Najpierw jest oferta dostawy do jutra, a potem przy wyborze dostawy domyślnie jest ustawione allegro delivery z datą na pojutrze. Dostawa do jutra była przy wyborze opcji paczkomatu dpd. Nie powinno być tak, że allegro delivery jest domyślne.
@kenny01 Kolejny nabity w g...boxa?
Usługa kurierska musi mieć określony gwarantowany termin doręczenia. Jest to wymóg ustawowy.
I tu mała ciekawostka. Usługa Allegro Kurier Inpost i Allegro Paczkomat Inpost , nie są usługami kurierskimi.
@pecela Dzięki za rozjaśnienie 🐭
Druga sprawa - zerknij do zakładki DOSTAWA.
Tam jest podane dokładnie dla jakiej metody dostawy są przewidywane terminy dostawy.
https://allegro.pl/oferta/plecak-peterson-podrozny-40x25x20-pojemny-20l-bagaz-do-ryanair-wizzair-147...
Nie chodzi o to, co jest przewidywane, tylko że klikasz widzisz jeden termin, a po zapłacie od razu wskakuje drugi. Macie tak pomagać, to sobie odpuśćcie 🙂
@kenny01 podczas wyboru przewoźnika masz widoczny indywidualnie przewidywany termin
Nie wybierałem przewoźnika. Był wybrany za mnie, a ja się spieszyłem, i nie wpadłem na to, że w ofercie nie po to jest termin dostawy na zielono jest do jutra, żeby potem domyślna dostawa była na szaro do pojutrza. Ja się nie domagam dostaw w 24 h, ale skoro allegro to oferuje, nie powinno stosować metody mylenia przeciwnika
Niestety często wprowadza w błąd.☹️
@kenny01 było się nie spieszyć i wybrać z rozmysłem , 15:30 minęła dopiero 2 minuty temu
Tylko pamiętaj, że w Allegro One, termin "doręczenie w tym samym dniu" oznacza dostawę w czasie do 2 dni roboczych, a termin "doręczenie na drugi dzień" oznacza dostawę w czasie do 3 dni roboczych. Oczywiście od dnia nadania.
To nie pomoże, wiele miesięcy tu na forum ten temat krąży na okrągło, Allegro swoje i wie że termin jest nierealny, a sprzedajacy pokazują termin dostawy ale on jest mniej widoczny i tak się toczy walka, a cierpią kupujący.