Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Suerując się rozmiarówka podana przez sprzedającego zamówilam czółenka rozm. 39 - za duże , a kilka dni pozniej 38 - za ciasne.
Na jedne i drugie czółenka zostały wystawione faktury na mnie jako osoabę indywidualną, nie na firmę Dokonując zwrotów pojawia mi sie informacja,że otrzymałam fv i nie mam możliwości otrzymania zwrotu zapłaconej kwoty mimo że towar zostałe zwrócony?
Czekam jeszcze na odpowiedź sprzedawcy (Estetino Rzeszów) i jego stanowisko w tej kwestii.
dot. dwóch aukcji tych samych rzeczy:
21.03 - CZARNE NISKIE KLASYCZNE CZÓŁENKA DAMSKIE ZAMSZ 39
i 29.03 te same czółenka tylko rozm. 38
CZARNE NISKIE KLASYCZNE CZÓŁENKA DAMSKIE ZAMSZ 38
Czy tak rzeczywiście jest. Nie ma takiej inf.w zakładce sprzedającego - zwroty.
Dlaczego otzymując fv jako osoba indywidualna nie mam prawa otrzymania zwrotu środków pienieżnych.
z wyrazami szacunku
Kornelia Biegisz
kornelia2807
Masz prawo do odstąpienia od umowy (zwrotu) towaru zakupionego na FV na osobę prywatną. Wyślij oświadczenie, podaj numer konta do zwrotu wpłaty. Jeśli sprzedawca będzie robił problem, rozpocznij z nim dyskusję przez Allegro.
odstąpiła zarówno od jednej i drugiej umowy poprzez allegro. Czy to wystarczy?
Tak, wystarczy. Gdzie pojawiały się te informacje o braku możliwości odstąpienia, w formularzu Allegro?
w momencie kiedy dokonywałam zwrotu towaru to pojawiał sie czerowny pasek z taka informacją. Żałuję że nie zrobiłam zrzutu ekranu:(
Zobaczymy co mi odpiszą . Dziekuję za pomoc
bo allegro w całej swej mądrości rozróżnia typy ofert po dokumentach
jakbym się uparł to mogę kupić towar na firmę na paragon
i co allegro, jestem konsumentem?
dlaczego nie można zmusić Kupującego by przy zakupie wybierał rodzaj transakcji
zakup konsumencki / na firmę?
Dlaczego zmuszacie Sprzedawców do zawierania umów co do których charakteru nie mają wiedzy?
@kornelia2807 pamiętaj proszę o dodawaniu wątków do odpowiednich sekcji forum 🙂